Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει ο Αμερικανός εκπαιδευτής του στρατού της Ουκρανίας: Σφαγείο η αντεπίθεση, φρικιαστικός ο αριθμός των νεκρών Ουκρανών

Σοκάρει ο Αμερικανός εκπαιδευτής του στρατού της Ουκρανίας: Σφαγείο η αντεπίθεση, φρικιαστικός ο αριθμός των νεκρών Ουκρανών
Ο Αμερικανός εκπαιδευτής του Ουκρανικού στρατού δεν δίνει καμία πιθανότητα επιτυχίας στην ουκρανική αντεπίθεση
Σχετικά Άρθρα
Μία αποκάλυψη, που θα συζητηθεί, καθώς προκαλεί αίσθηση έρχεται από τον Erik Kramer, βετεράνο των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, που εκπαιδεύει τώρα τα ουκρανικά στρατεύματα.
Σε συνέντευξή του στο Newsweek ο Kramer αποκαλύπτει, πως οι απώλειες της Ουκρανίας έχουν τριπλασιαστεί σε σύγκριση με αρκετούς μήνες πριν.
«Υπάρχουν πολλά θύματα», τόνισε ο Kramer.
«Έχω μερικούς από τους άντρες μου που εργάζονται στον τομέα περισυλλογής θυμάτων.
Και δεν θέλω να πω αριθμούς αλλά υπάρχει τριπλάσιος αριθμός θυμάτων που είδαν πριν από μερικούς μήνες.
Είναι φρικιαστικός ο αριθμός», είπε χαρακτηριστικά.

Καμία πιθανότητα επιτυχίας της αντεπίθεσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έμπειρος Αμερικανός στρατιωτικός εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η ουκρανική αντεπίθεση θα αποτύχει.
Ωστόσο, είπε ότι «οι Ουκρανοί πρέπει να χρησιμοποιήσουν ό,τι έχουν στην αντεπίθεση» διαφορετικά κινδυνεύουν να χάσουν τη δυτική υποστήριξη.
Ο Kramer είπε ότι «η υποστήριξη από τη Δύση θα γίνεται όλο και λιγότερη».
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποιούν ανεπιτυχείς προσπάθειες επίθεσης από τις 4 Ιουνίου.
Στις 11 Ιουλίου, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu ανακοίνωσε ότι οι απώλειες Ουκρανών στρατιωτικών ξεπέρασαν τις 26.000 από την έναρξη της αντεπίθεσης.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν είχαν επιτυχία σε καμία περιοχή.

ukranian_soldiers.JPG
Παραδοχή Ουκρανίας: Μακρά και δύσκολη η αντεπίθεση

Η ουκρανική αντεπίθεση θα είναι «μακρά και δύσκολη», παραδέχθηκε ο σύμβουλος του Volodymyr Zelensky, Mykhailo Podolyak υπογραμμίζοντας ότι το Κίεβο χρειάζεται περισσότερα άρματα μάχης και αεροσκάφη F-16 από τους συμμάχους του στη Δύση.
Από τις αρχές Ιουνίου, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση για να απωθήσουν τα ρωσικά στρατεύματα στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας.
Ωστόσο, η ουκρανική αντεπίθεση δεν έχει αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, αφού οι ρωσικές δυνάμεις έχουν οχυρωθεί στις θέσεις τους και έχουν ναρκοθετήσει τις γύρω περιοχές.
«Χωρίς αμφιβολία, αυτή η επιχείρηση θα είναι αρκετά δύσκολη και θα χρειαστεί πολύ χρόνο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων είναι οι τεράστιες εκτάσεις που έχει ναρκοθετήσει ο ρωσικός στρατός, οι οποίες κατά περίπτωση φθάνουν σε ακτίνα «4-16 χιλιομέτρων».
 Παρά την στρατιωτική βοήθεια που έχει λάβει μέχρι στιγμής από τη Δύση, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χρειάζονται ακόμη περισσότερη, τόνισε ο Podolyak αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι «οι αμυντικές βιομηχανίες (στη Δύση) δεν ήταν προετοιμασμένες για τέτοιου είδους πόλεμο», με τόσο μεγάλες απαιτήσεις.
Ο Podolyak εκτίμησε πως η Ουκρανία χρειάζεται επιπλέον «200-300 τεθωρακισμένα οχήματα, κυρίως άρματα μάχης», «60-80 αεροσκάφη F-16» και «5-10 συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας» (συστοιχίες αμερικανικών Patriot ή γαλλικών SAMP/T).
«Χρειαζόμαστε επίσης οβίδες», συνέχισε ο Podolyak, εξηγώντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποιούν καθημερινά «4.500-6.000 οβίδες μεγάλου διαμετρήματος».
«Πρέπει να είμαστε σε θέση να εκτοξεύουμε 150-200 πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κάθε μήνα», αν όχι «300-400», συμπλήρωσε.
Ο σύμβουλος του ουκρανού προέδρου απέκλεισε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τη Ρωσία, της οποίας στόχος είναι – σύμφωνα με τον Podolyak η «διάλυση» της Ουκρανίας και ο «απόλυτος έλεγχος» των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών.

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 1,3 δισεκ. δολ για την Ουκρανία

Οι ΗΠΑ παρέχουν ακόμα ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα περιλαμβάνει τέσσερα συστήματα αεράμυνας NASAMS, ανέφερε το Πεντάγωνο την Τετάρτη (19/7/2023).
Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης πυρομαχικά για NASAMS, drones καμικάζι Phoenix Ghost, συστήματα αποναρκοθέτησης και αντι-drone όπλα.
Οι ΗΠΑ θα προμηθευτούν αυτόν τον εξοπλισμό από την εγχώρια στρατιωτική βιομηχανία για μεταγενέστερη αποστολή του στην Ουκρανία.

Mark Milley (Στρατηγός ΗΠΑ): Η ενίσχυση του στρατού της Ουκρανίας απαιτεί χρόνια και δισεκ. δολάρια

Ο Πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ στρατηγός Mark Milley σημείωσε ότι η ανάπτυξη της ικανότητας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δεν αποτελεί προτεραιότητα σε αυτό το στάδιο
Η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας θα χρειαζόταν μερικά χρόνια και επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων από τη Δύση, δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατηγού Mark Milley.
«Απλώς κάντε μια γρήγορη άσκηση μαθηματικών
Για 10 F-16 μαχητικά αεροσκάφη χρειάζονται 2 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι Ρώσοι έχουν εκατοντάδες αεροσκάφη τέταρτης και πέμπτης γενιάς.
Επομένως, εάν πρόκειται να προσπαθήσουν να συγκριθούν οι Ουκρανοί με τους Ρώσους, ένα για ένα αεροσκάφος ή ακόμα, δύο προς ένα, μιλάμε για μεγάλο αριθμό αεροσκαφών.
Θα χρειαστούν χρόνια για να εκπαιδεύσουν τους πιλότους, χρόνια για να συντονίσουν τις συντηρήσεις, χρόνια για να δημιουργήσουν αυτόν τον βαθμό οικονομικής υποστήριξης, προσθέτοντας ότι θα χρειαστούν «περισσότερα δισεκατομμύρια δολάρια» από τη Δύση για την υποστήριξη της Ουκρανίας.
Ο Milley τόνισε επίσης ότι η ενίσχυση των ικανοτήτων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δεν αποτελεί προτεραιότητα σε αυτό το στάδιο.
«Έτσι, το βασικό είναι να εστιάσουμε στην αεράμυνα, να εστιάσουμε στον ελιγμό αποκλεισμού και αντιμετώπισης επιθετικών συνδυασμένων όπλων που είναι το πυροβολικό - και πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας και μικρού βεληνεκούς - και μετά στα ναρκοπέδια.
Αυτό είναι το είδος των πραγμάτων που χρειάζονται», πρόσθεσε ο Αμερικανός στρατιωτικός
«Αυτό θέλουν. Αυτό ζητούν. Όταν μίλησα με τον διοικητή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Valery Zaluznhy αυτό ζήτησε πρόσθεσε ο Milley.

Putin: Εσφαλμένη η πολιτική των κυβερνητικών ελίτ της Δύσης

Εσφαλμένη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin την πολιτική των δυτικών κυβερνητικών ελίτ, οι οποίες, κατά τη γνώμη του, έχουν καταχραστεί το μονοπώλιό τους στην εξουσία.
«Κατά τη γνώμη μου, οι λεγόμενες κυβερνητικές ελίτ έχουν σφετεριστεί και καταχραστεί τη θέση τους και το μονοπώλιό τους στην εξουσία», είπε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Ρωσία - χώρα ευκαιριών».
Ο Putin έπλεξε το εγκώμιο της αρχισυντάκτριας του ιστότοπου Donbass Insider, Kristel Nean, σχετικά με τη δουλειά της στη ρωσική περιοχή.
Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, άνθρωποι σαν αυτήν «επιτελούν πολύ σημαντικό έργο όχι μόνο προς το συμφέρον του λαού του Donbass, αλλά και προς το συμφέρον της χώρας της συνολικά».
«Επειδή προσπαθείτε να δείξετε ότι η πολιτική που ασκείται από τις κυρίαρχες ελίτ αυτών των χωρών είναι λανθασμένη και βλάπτει τους δικούς τους ανθρώπους», εξήγησε ο Putin.

Ο πόλεμος στο Donbass ξεκίνησε το 2014

Ο Ρώσος πρόεδρος ρώτησε πότε άρχισε να εργάζεται η δημοσιογράφος στο Donbass και όταν απάντησε ότι ξεκίνησε το 2016, ρώτησε αν έβλεπε ότι «οι εχθροπραξίες μαίνονταν ήδη από τότε, πως ο πόλεμος είχε ήδη ξεκινήσει».
Επισήμανε ότι «οι εχθροπραξίες στο Donbass ξεκίνησαν όχι τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά πολύ νωρίτερα - το 2014, το 2015».
«Οι άνθρωποι στις ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ που το αντιλαμβάνονται, σίγουρα δεν θέλουν μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων», πρόσθεσε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης