Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Άχρηστα τα F-16 για την Ουκρανία, αφού δεν έχει πια αεροδρόμια – Θα πρέπει να απογειωθούν από χώρες του ΝΑΤΟ

Ρωσία: Άχρηστα τα F-16 για την Ουκρανία, αφού δεν έχει πια αεροδρόμια – Θα πρέπει να απογειωθούν από χώρες του ΝΑΤΟ
Η Ουκρανία δεν έχει ουσιαστικά κανένα κατάλληλο αεροδιάδρομο για αυτή την κατηγορία μαχητικών αεροσκαφών
Σχετικά Άρθρα
Η παροχή μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία από την Ολλανδία αυξάνει τον κίνδυνο μιας άμεσης ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ δήλωσε ο Alexander Shulgin, μόνιμος αντιπρόσωπος της Μόσχας στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW).
Σύμφωνα με τον Shulgin, η Ουκρανία δεν έχει ουσιαστικά κανένα κατάλληλο αεροδιάδρομο για αυτή την κατηγορία μαχητικών αεροσκαφών και δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την απογείωσή τους από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.
«Σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά ο κίνδυνος άμεσης αντιπαράθεσης θα αυξηθεί», είπε ο Shulgin.
«Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, συμπεριλαμβανομένης της Χάγης», πρόσθεσε.

Συνασπισμός για την Ουκρανία

Στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, ο Ρουμάνος υπουργός Άμυνας Angel Tylvar υπέγραψε κοινή δήλωση για τη σύσταση συνασπισμού με σκοπό την εκπαίδευση πιλότων της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στα F-16.
Την κοινή δήλωση υπέγραψαν επίσης το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Δανία, το Λουξεμβούργο, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία και η Σουηδία
Αναφέρθηκε νωρίτερα πως οι Ουκρανοί πιλότοι πρόκειται να ξεκινήσουν εκπαίδευση σε αεροσκάφη F-16 στη Δανία τον Αύγουστο και ότι ένα περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο θα δημιουργηθεί στη Ρουμανία.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov τόνισε ότι οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι τους στο ΝΑΤΟ προκαλούν κινδύνους άμεσης ένοπλης σύγκρουσης με τη Ρωσία και αυτό θα έχει «με καταστροφικές συνέπειες».
Υπογράμμισε επίσης ότι η παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία θα θεωρηθεί από τη Μόσχα ως πυρηνική απειλή από τη Δύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης