Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Ο Αμερικανός στρατιώτης που διέφυγε στη χώρα είχε συλληφθεί στη Νότια Κορέα για καυγάδες κι επεισόδια

Βόρεια Κορέα: Ο Αμερικανός στρατιώτης που διέφυγε στη χώρα είχε συλληφθεί στη Νότια Κορέα για καυγάδες κι επεισόδια
Ο 23χρονος στρατιώτης Travis King ήταν ύποπτος για πρόκληση ζημιών και καυγάδες στη Νότια Κορέα ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2022
Ο Τράβις Κινγκ, ο Αμερικανός στρατιώτης που κατέφυγε στη Βόρεια Κορέα, είχε τεθεί υπό κράτηση επειδή συμμετείχε σε καυγάδες στη Νότια Κορέα πριν περάσει τα σύνορα, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.
Έγγραφα του δικαστηρίου έδειξαν ότι κατέστρεψε επίσης ένα αστυνομικό αυτοκίνητο και είχε πρόσφατα περάσει χρόνο σε κέντρο κράτησης στη Σεούλ.
Ο 23χρονος στρατιώτης είχε απελευθερωθεί πρόσφατα και επρόκειτο να σταλεί στις ΗΠΑ προτού δραπετεύσει.
Συμμετείχε σε μια περιοδεία στην Κοινή Περιοχή Ασφαλείας (στα κορεατικά σύνορα) και διέφυγε στη Βόρεια Κορέα, η οποία δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό μέχρι στιγμής.
Η μητέρα του Κίνγκ είπε στο ABC News ότι δεν μπορούσε να φανταστεί τον γιο της να κάνει κάτι τέτοιο. «Έπρεπε να ήταν εκτός εαυτού», δήλωσε.
Η κυρία Γκέιτς είπε ότι είχε ακούσει για τελευταία φορά για τον αμερικανό στρατιώτη «πριν από λίγες μέρες», όταν της είπε ότι σύντομα θα επέστρεφε στο Φορτ Μπλις, τη στρατιωτική του βάση στο Τέξας.
Φαίνεται ότι ο γιός της ελέχθηκε ως ύποπτος για πρόκληση ζημιών και καυγάδες στη Νότια Κορέα τον Σεπτέμβριο του 2022.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατηγορήθηκε ότι γρονθοκόπησε έναν υπήκοο της Κορέας σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Σεούλ.
Του επιβλήθηκε πρόστιμο 5 εκατομμυρίων γουόν (3.000 £, 3.950 δολάρια) επειδή «κλώτσησε επανειλημμένα» την πίσω πόρτα ενός αστυνομικού αυτοκινήτου και ούρλιαξε «απαίσιες λέξεις» στους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τον συλλάβουν.
Τοπικά ρεπορτάζ που επικαλούνται αξιωματούχους ανέφεραν ότι αφέθηκε ελεύθερος στις 10 Ιουλίου αφού εξέτισε δύο μήνες φυλάκιση με κατηγορίες για επίθεση, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Μετά την απελευθέρωσή του, τέθηκε υπό στρατιωτική παρακολούθηση για περίπου μια εβδομάδα στη Νότια Κορέα.
Συνοδεύτηκε στο αεροδρόμιο του Ινσεόν, κοντά στη Σεούλ, για να επιστρέψει Ηνωμένες Πολιτείες, όπου επρόκειτο να αντιμετωπίσει πειθαρχικά μέτρα.
Δεν μπήκε όμως στο αεροπλάνο.
Οι Korea Times, επικαλούμενοι έναν αξιωματούχο του αεροδρομίου, ανέφεραν ότι έφτασε στην πύλη επιβίβασης μόνος, καθώς δεν επιτρεπόταν σε αξιωματικούς της στρατιωτικής αστυνομίας να τον συνοδεύσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι το αεροπλάνο.
Στην πύλη, φέρεται να πλησίασε έναν υπάλληλο της American Airlines και ισχυρίστηκε ότι το διαβατήριό του είχε χαθεί.
Στη συνέχεια, υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας τον συνόδευσε έξω από τον χώρο αναχωρήσεων.
Αφού ο συνοδός του αποχώρησε, λέγεται ότι έφυγε από τον τερματικό σταθμό για να ξεκινήσει μια περιοδεία στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη, DMZ, μεταξύ Βόρειας και Νότιας Κορέας, όπου οι ξένοι μπορούν να επισκεφθούν μονάχα μέσω τουριστικών εταιρειών.
Δεν είναι σαφές πώς ο Κίνγκ κατάφερε να φτάσει σε μία από αυτές τις εκδρομές, καθώς συνήθως χρειάζονται από τρεις ημέρες έως μία εβδομάδα για να εξουσιοδοτηθεί ένα άτομο σε ένα από αυτά τα ταξίδια, τα οποία συν τοις άλλοις παρακολουθούνται στενά.
Η Διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών, η οποία διαχειρίζεται την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, είπε ότι πιστεύει ότι ο στρατιώτης βρίσκεται τώρα υπό κράτηση στο Βορρά.
Ανώτερος διοικητής των ΗΠΑ είπε ότι δεν υπήρξε καμία επαφή με τον στρατιώτη και ότι το περιστατικό ερευνάται από τις αμερικανικές δυνάμεις στην Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης