Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί αλλάζουν στρατηγική για να μειώσουν τις απώλειες σοκ – Αποκάλυψη Trump: Εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί νεκροί

Οι Ουκρανοί αλλάζουν στρατηγική για να μειώσουν τις απώλειες σοκ  – Αποκάλυψη Trump: Εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί νεκροί
Trump: Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ουκρανία – Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης λένε ψέματα
Οι Ουκρανοί… μετά τις δραματικές απώλειες, στο διάστημα 4 Ιουνίου 2023 με 18 Ιουλίου 2023, στο διάστημα της αντεπίθεσης έχασαν 27.000 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες… καθώς και το 28% των οπλικών τους συστημάτων… αλλάζουν στρατηγική και έτσι μείωσαν τις απώλειες…
Το μυστικό της νέας στρατηγικής… είναι απλός… να μειωθεί η ένταση και τα μέτωπα της αντεπίθεσης… αλλά αυτή η νέα στρατηγική των Ουκρανών έδωσε την δυνατότητα στους ρώσους να κερδίσουν ζωτικά νέα εδάφη στο Δυτικό Luhansk στην Βόρεια Ουκρανία…
Μόνο στην ζώνη του Luhansk οι ρωσικές δυνάμεις έχουν παρατάξει σχεδόν 100.000 στρατιώτες…
Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει η αποκάλυψη του Trump ότι έχουν σκοτωθείς στην Ουκρανία εκατοντάδες χιλιάδες…
Το bankingnews έχει αποκαλύψει ότι οι νεκροί και τραυματίες στην Ουκρανία φθάνουν τους 320.000 και από πλευράς ρώσων σχεδόν 90.000…

Trump: Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ουκρανία – Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης λένε ψέματα

Σε συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος Trump και φαβορί για τις νέες προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο 2024, προειδοποίησε ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν καλύπτουν με ακρίβεια την κλίμακα του θανάτου και της καταστροφής στην Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι «εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί».
O Trump επανέλαβε και πάλι ότι θέλει να τελειώσει ο πόλεμος αμέσως, σημειώνοντας «Στην Ουκρανία υπάρχουν πόλεις χωρίς κτίρια. Μοιάζει σαν μια ζώνη κατεδάφισης.
Είναι τόσο φρικτό και, ξέρετε, και μετά θα σας πουν δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν».
«Όχι. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν.
Θα μάθετε όταν τελειώσει όλο αυτό ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι σας λένε» ανέφερε ο Trump.

«Δεν σου λένε την αλήθεια. Eκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν.
Οι πόλεις τους εξαφανίζονται».

«Και βασικά λένε, «Ποια είναι η στάση σου;
Είστε για τη Ρωσία ή είστε με την Ουκρανία;
Εγώ υποστηρίζω ένα πολύ απλό πράγμα», τόνισε ο Trump «Θέλω να εμποδίσω τους ανθρώπους να σκοτωθούν και θα το σταματήσω, γρήγορα».

O Trump αποκάλυψε ότι οι μόνοι που φαίνεται να ενδιαφέρονται για το τέλος του πολέμου είναι η Ουγγαρία και το Βατικανό.
Η υπόλοιπη Ευρώπη στο σύνολό της φαίνεται να είναι καλά με τον μαζικό θάνατο «όσο χρειαστεί».
Η Ουγγαρία ζητά ειρήνη—να έρθει η Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και οι χώρες να σταματήσουν την καταστροφή. Εκτός από την Ουγγαρία, και το Βατικανό φαίνεται να ενδιαφέρεται να αναγκάσει την Ουκρανία να διαπραγματευτεί κάποιου είδους διευθέτηση με τη Ρωσία.

Zelensky και Πεντάγωνο αναγνώρισαν ότι η αντεπίθεση έπρεπε να «διακοπεί» εν μέσω απωλειών

Οι New York Times παραδέχτηκαν ότι τα πράγματα φαίνονται ζοφερά για τις πιθανότητες αντεπίθεσης της Ουκρανίας, αναγνωρίζοντας ότι ο Πρόεδρος Zelensky έχει αναγκαστεί να μειώσει την ένταση και τον ρυθμό της αντεπίθεσης..

Οι New York Times με τίτλο «Αφού υπέστησαν βαριές απώλειες, οι Ουκρανοί σταμάτησαν για να ξανασκεφτούν τη στρατηγική»
Κάποια η βελτίωση προέκυψε επειδή η Ουκρανία άλλαξε τακτική, εστιάζοντας περισσότερο στην καταστροφή των ρωσικών δυνάμεων με πυροβολικό και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς παρά την προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα ναρκοπέδια

Αλλά αυτά τα νέα συσκοτίζουν ορισμένες ζοφερές πραγματικότητες.
Οι απώλειες των Ουκρανών έχουν επίσης μειωθεί επειδή η ίδια η αντεπίθεση έχει επιβραδυνθεί - και μάλιστα σταμάτησε κατά τόπους - καθώς οι Ουκρανοί στρατιώτες αγωνίζονται ενάντια στην τρομερή άμυνα της Ρωσίας.
Και παρά τις απώλειες, οι Ουκρανοί έχουν διανύσει μόλις 5 από τα 60 μίλια που ελπίζουν να καλύψουν για να φτάσουν στη θάλασσα στο νότο και να χωρίσουν τις ρωσικές δυνάμεις στα δύο.

Μόνο μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες της αντεπίθεσης οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν περίπου το 20% των όπλων που προμήθευσε πρόσφατα η Δύση, συμπεριλαμβανομένων των τανκς και των τεθωρακισμένων οχημάτων.
Η πολύκροτη αντεπίθεση είχε ξεκινήσει τον Μάιο, αλλά δεν έχει μεταφραστεί σε σημαντικά κέρδη.

«Αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, αναγνώρισε ότι είχε υπάρξει μια σύντομη παύση στις επιχειρήσεις λόγω έλλειψη εξοπλισμούς και πυρομαχικών και κάλεσε τους δυτικούς συμμάχους να επιταχύνουν τον ρυθμό των παραδόσεων».
Οι New York Times υπογραμμίζουν ότι το Πεντάγωνο αναγνώρισε από τότε δημόσια την «μείωση της αντεπίθεσης»: «Αμερικανοί αξιωματούχοι αναγνώρισαν την μείωση της αντεπίθεσης αλλά οι Ουκρανοί είχαν αρχίσει να κινούνται ξανά, αντιμετωπίζοντας τα ναρκοπέδια και έχοντας επίγνωση των κινδύνων».

Όσο για τον Zelensky για να δικαιολογήσει τα πενιχρά αποτελέσματα της αντεπίθεσης, τόνισε ότι «πρέπει όλοι να καταλάβουμε πολύ καθαρά, όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρα, ότι οι ρωσικές δυνάμεις στα νότια και ανατολικά εδάφη μας κάνουν ότι μπορούν για να σταματήσουν τους στρατιώτες μας».

Πολύ γρήγορα μετά την έναρξη της αντεπίθεσης τον περασμένο μήνα, ο Zelensky παραδέχτηκε ότι ήταν πιο αργός από τον αναμενόμενο ρυθμό, ενώ παραπονέθηκε επίσης ότι χρειάζονται περισσότερα δυτικά όπλα και πυροβολικό.
Η έναρξη της αντεπίθεσης πριν από περίπου δύο μήνες συνοδεύτηκε από εντυπωσιακές αναφορές στα δυτικά μέσα ενημέρωσης για τις γρήγορες επιτυχίες που θα σημειώνονταν. Αλλά οι προσδοκίες αποδείχθηκαν απατηλές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης