Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές ΗΠΑ: Φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Trump με 47% - Αμφίρροπη η μάχη με Biden

Εκλογές ΗΠΑ: Φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ο Trump με 47% - Αμφίρροπη η μάχη με Biden
Αμφίρροπη η μάχη με Biden - Στο 28% οι αναποφάσιστοι
Σχετικά Άρθρα
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump κυριαρχεί στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ, με 47% υποστήριξη εντός του κόμματός του, πολύ πάνω από το 19% του κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.
Η επταήμερη δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα έδειξε ότι ο Trump, ο οποίος ήταν πρόεδρος από το 2017 έως το 2021, σημειώνει άνοδο σε σχέση με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos τον Ιούνιο, όταν ήταν η επιλογή του 43% των Ρεπουμπλικανών.
Οι υπόλοιποι Ρεπουμπλικανοί παραμένουν αρκετά πίσω από τους δύο επικρατέστερους, με τον Vivek Ramaswamy, πρώην στέλεχος βιοτεχνολογίας, να συγκεντρώνει ποσοστό 9% στη δημοσκόπηση, ακολουθούμενος από τον πρώην αντιπρόεδρο Mike Pence που είχε υποστήριξη 7%.
Ο Ramaswamy, ο οποίος είχε μόνο 3% υποστήριξη σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos που διεξήχθη τον Ιούνιο, έχει διαθέσει σημαντικά ποσά από δικά του χρήματα για την προώθηση της υποψηφιότητάς του. Το Σάββατο αποκάλυψε ότι είχε δαπανήσει στην εκστρατεία του περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια.

Αμφίρροπη η μάχη με Biden

Η δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, η οποία διεξήχθη σε 4.414 ενήλικες σε εθνικό επίπεδο μέσω διαδικτύου, έδειξε ότι η κούρσα στις γενικές εκλογές του Νοεμβρίου 2024 θα είναι αμφίρροπη, εάν ο Trump αντιμετωπίσει τον Δημοκρατικό πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, ο οποίος επιδιώκει την επανεκλογή του και δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει σοβαρό ανταγωνισμό για το χρίσμα του κόμματός του.
Ο Βiden προηγείται του Trump με 37% έναντι 35% σε μια υποθετική αναμέτρηση, με το υπόλοιπο 28% να δηλώνει ότι δεν είναι σίγουρο ποιον θα επιλέξει ή ότι θα ψήφιζε κάποιον άλλο ή κανέναν απολύτως.
Ούτε ο Biden, ούτε ο Trump ήταν ευρέως αρεστοί σε άτομα εκτός των κομμάτων τους.
Μόλις το 31% των ανεξάρτητων είχε θετική γνώμη για τον Trump και το 32% είχε την ίδια γνώμη για τον Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης