Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αξεπέραστο: Το JF-22 στην Κίνα είναι πλέον η πιο ισχυρή υπερηχητική αεροδυναμική σήραγγα στον κόσμο - Ταχύτητα-φαινόμενο 30 Mach

Αξεπέραστο: Το JF-22 στην Κίνα είναι πλέον η πιο ισχυρή υπερηχητική αεροδυναμική σήραγγα στον κόσμο - Ταχύτητα-φαινόμενο 30 Mach
Οι αεροσήραγγες χρησιμοποιούνται για την προσομοίωση πτήσης χρησιμοποιώντας αντιπροσωπευτικά μοντέλα και ανέμου σε διάφορες ταχύτητες.
Εν μέσω εντεινόμενου αγώνα για την ανάπτυξη υπερηχητικών, η κινεζική κυβέρνηση δημοσίευσε πλάνα με την «πιο ισχυρή αεροδυναμική σήραγγα στον κόσμο», όπως ισχυρίζεται η ίδια.
Στις 30 Μαΐου, η τελική αξιολόγηση επιβεβαίωσε ότι η Κίνα είχε κατασκευάσει την πιο ισχυρή αεροδυναμική σήραγγα στον κόσμο, ενισχύοντας σημαντικά τις φιλοδοξίες της για άλλη υπερηχητική τεχνολογία, ανέφερε η South China Morning Post .
Τα υπερηχητικά - αναφέρονται σε πτήσεις που ξεπερνούν πέντε φορές την ταχύτητα του ήχου, είναι ένας τομέας ενδιαφέροντος τόσο για στρατιωτικές όσο και για πολιτικές εφαρμογές.
Ένας αγώνας για την κατασκευή υπερηχητικών όπλων βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των εθνών τα τελευταία χρόνια και οι ειδικοί είπαν ότι η Κίνα μπορεί να έχει ήδη κατακτήσει και αναπτύξει την τεχνολογία .
Το βίντεο της κρατικής τηλεόρασης που μεταδόθηκε πρόσφατα δείχνει επίσης τον υψηλής ταχύτητας λοξό κινητήρα κυμάτων έκρηξης, ευρέως γνωστός ως scramjet, που χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία της αεροδυναμικής σήραγγας. Σύμφωνα με αναφορές, υποστηρίζεται ότι είναι ικανό να προσομοιώνει συνθήκες σε ταχύτητες έως και 30 Mach.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στην China Central Television τον Αύγουστο του 2021, ο επικεφαλής του έργου του JF-22, Jiang Zonglin, είχε επίσης δηλώσει ότι τα αεροδιαστημικά αεροσκάφη θα μπορούσαν ενδεχομένως να μειώσουν το κόστος των εκτοξεύσεων δορυφόρων και διαστημικών σκαφών κατά 90%. 
Ωστόσο, ελάχιστες πληροφορίες έχουν γίνει επίσημα διαθέσιμες για αυτό έκτοτε.
Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες θεώρησαν ότι το σχέδιο που απεικονίζεται στο δοκιμαστικό βίντεο δείχνει αυτό που φαίνεται να είναι ένα διαστημικό αεροπλάνο και ιδέες μητρικού πλοίου που οι κινεζικές αεροδιαστημικές επιχειρήσεις και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα έχουν προηγουμένως παρουσιάσει στο κοινό σε πολλές περιπτώσεις. 


«Οι αεροσήραγγες χρησιμοποιούνται για την προσομοίωση πτήσης χρησιμοποιώντας αντιπροσωπευτικά μοντέλα και ανέμου σε διάφορες ταχύτητες. Η εκτόξευση ενός διαστημικού σκάφους σε οποιαδήποτε μορφή γίνεται από ένα αεροδυναμικό όχημα (είτε πρόκειται για πύραυλο, είτε σε αυτή την περίπτωση, υπερηχητικό αεροσκάφος μεγάλου υψόμετρου), επομένως οι δοκιμές αεροδυναμικής σήραγγας είναι ρουτίνα για κάθε είδους αεροδιαστημικό έργο».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης