Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαζική επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό - Ουκρανία: Καταρρίψαμε 37 από τους 63 πυραύλους και drones

Μαζική επίθεση της Ρωσίας στην Οδησσό - Ουκρανία: Καταρρίψαμε 37 από τους 63 πυραύλους και drones
Πολύ ισχυρή και μαζική η επίθεση, ήταν κόλαση λένε οι Ουκρανοί
Σχετικά Άρθρα
Σε μια ακόμα μαζική επίθεση με drones και πυραύλους κατά της Οδησσού, του Κιέβου και άλλων περιοχών της Ουκρανίας προχώρησε τα ξημερώματα η Ρωσία.
Η επίθεση στην Οδησσό – για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα – ήταν και πάλι μαζική και πολύ ισχυρή, με Ουκρανούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για «κόλαση».
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν πως ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα αεράμυνας της πόλης, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να αποτρέψουν τους ρωσικούς πυραύλους, οι οποίοι έπληξαν μεταξύ άλλων υποδομές σιτηρών και πετρελαίου, δεξαμενές καυσίμων και μια βιομηχανική εγκατάσταση.

Επίθεση με 63 πυραύλους και drones

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να καταρρίψουν ή να αναχαιτίσουν τους 37 από τους 63 συνολικά πυραύλους και drones που εξαπέλυσαν οι Ρώσοι.
Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως κατέρριψαν 14 πυραύλους και 23 drones, υποστηρίζοντας πως ο κύριος στόχος των επιθέσεων αυτών ήταν η Οδησσός.
Μάλιστα οι Ουκρανοί υποστηρίζουν πως 6 πύραυλοι Onix, υψηλής ακρίβειας, έπληξαν το λιμάνι της Οδησσού.

Τραυματίες

Από την προσπάθεια της ουκρανικής αεράμυνας να αναχαιτίσει τους ρωσικούς πυραύλους και drones, υπήρξαν συντρίμμια, τα οποία κατέπεσαν σε κατοικημένες περιοχές.
Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον 6 άνθρωποι, εκ των οποίων και ένα 9χρονο παιδί.

Εκρήξεις σε Κίεβο, Mykolaiv

Πέρα από την Οδησσό, εκρήξεις και πιθανότατα τραυματίες αναφέρθηκαν επίσης σε Κίεβο, Mikolaiv και άλλες περιοχές της Ουκρανίας.
«Ήταν μια δύσκολη νύχτα με αεροπορικές επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία, ιδιαίτερα στο νότο, στην Οδησσό» είπε ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, Serhiy Popko, ο οποίος υποστήριξε πως το Κίεβο δέχθηκε και αυτό επίθεση και ότι υπάρχουν ζημιές και τραυματίες.
Οι πυραυλικές αυτές επιθέσεις έρχονται λίγες ώρες μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών αλλά και των διαδοχικών χτυπημάτων των Ουκρανών στην Κριμαία με χαρακτηριστικότερες αυτές στη Γέφυρα της Κριμαίας αλλά και σε στρατόπεδο στην περιοχή Kirovsky, στην ανατολική Κριμαία όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά και περίπου 2.000 άνθρωποι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης