Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική μείωση του πληθωρισμού στο Ην. Βασίλειο - Στο 7,9% τον Ιούνιο του 2023

Σημαντική μείωση του πληθωρισμού στο Ην. Βασίλειο - Στο 7,9% τον Ιούνιο του 2023
Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο κινήθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τις προσδοκίες των αναλυτών
Σημαντική μείωση παρουσίασε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, κινούμενος μάλιστα χαμηλότερα και από τις προσδοκίες των αναλυτών. Ειδικότερα, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 7,9% τον Ιούνιο του 2023.
Όπως μεταδίδει το CNBC, οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ετήσια άνοδο του ονομαστικού δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 8,2%, μετά την υψηλότερη από την αναμενόμενη μέτρηση του 8,7% τον Μάιο, με την ετήσια αύξηση τιμών να εξακολουθεί να υπερβαίνει τον στόχο της Τράπεζας της Αγγλίας για 2%.
Σε μηνιαία βάση, ο ονομαστικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,1%, κάτω από την πρόβλεψη για 0,4%. Ο δομικός πληθωρισμός - ο οποίος εξαιρεί τις ασταθείς τιμές της ενέργειας, των τροφίμων, του αλκοόλ και του καπνού - παρέμεινε σταθερός στο ετήσιο 6,9%, αλλά υποχώρησε από το υψηλό 31 ετών του 7,1% που είχε φτάσει τον Μάιο.
Η πτώση των τιμών των καυσίμων κίνησης είχε τη μεγαλύτερη πτωτική συμβολή στη μηνιαία μεταβολή του ετήσιου δείκτη τιμών καταναλωτή, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν τον Ιούνιο, αλλά λιγότερο από ό,τι την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης