Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποσύρεται από την Κομισιόν η Αμερικανίδα οικονομολόγος μετά τις σφοδρές αντιδράσεις

Αποσύρεται από την Κομισιόν η Αμερικανίδα οικονομολόγος μετά τις σφοδρές αντιδράσεις
Η Αμερικανίδα αποσύρεται από τη θέση της επικεφαλής οικονομολόγου ανταγωνισμού
Σχετικά Άρθρα
Nα μην αναλάβει τη θέση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως επικεφαλής οικονομολόγος ανταγωνισμού στην αρμόδια διεύθυνση, αποφάσισε η Αμερικανίδα Fiona Scott Morton, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις.

Η επίτροπος Margrethe Vestager έλαβε επιστολή στην οποία η κυρία Morton την ενημερώνει για την απόφασή της.
«Έχοντας μιλήσει με τη καθηγήτρια Scott Morton, αποδέχομαι την απόφασή της, με λύπη και πλήρη σεβασμό για την ακεραιότητά της. Της εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον, και να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το εξαιρετικό σύνολο δεξιοτήτων και την τεχνογνωσία της για να πιέζει για ισχυρή επιβολή και ρύθμιση του ανταγωνισμού και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού» σημείωσε η Vestager.
Η απόφαση για την πρόσληψη της Αμερικανίδας σε υψηλόβαθμη θέση στην Κομισιόν προκάλεσε αντιδράσεις: πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αξιωματούχοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους.

Αντίδραση από Macron

Στις αντιδράσεις πρωτοστάτησαν οι Γάλλοι, με τον πρόεδρο Emmanuel Macron να δηλώνει στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ ότι «θα ήταν ανοιχτός» σε μια τέτοια πρόσληψη εάν οι Ευρωπαίοι κατείχαν παρόμοιες θέσεις εργασίας «στο επίκεντρο της λήψης αποφάσεων στον Λευκό Οίκο» ή στην Κίνα.
Όπως σημείωσε, θα ήταν «εξαιρετικά ανησυχητικό» αν αποκαλυφθεί ότι δεν υπάρχουν Ευρωπαίοι οικονομολόγοι που θα ήταν κατάλληλοι για τη θέση αντί για τους Αμερικανούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης