Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (εκπ. ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι νέες κυρώσεις της Μεγάλης Βρετανίας είναι επίδειξη ασύστολης υποκρισίας

Zakharova (εκπ. ΥΠΕΞ Ρωσίας): Οι νέες κυρώσεις της Μεγάλης Βρετανίας είναι επίδειξη ασύστολης υποκρισίας
Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε τη Δευτέρα (17/7) νέες κυρώσεις σε 13 Ρώσους πολίτες
Οι νέες κυρώσεις του Λονδίνου εναντίον Ρώσων υπηκόων και οργανώσεων δεν είναι «παρά μια επίδειξη κραυγαλέα υποκρισίας, κάτι που έχει γίνει χαρακτηριστικό της εξωτερικής πολιτικής του Λονδίνου» δήλωσε την Τρίτη (18/7) η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.
«Θεωρούμε τις ανοιχτά εχθρικές ενέργειες του Λονδίνου ως νέες εκδηλώσεις ασύστολης υποκρισίας, που έχει γίνει χαρακτηριστικό της βρετανικής εξωτερικής πολιτικής», σημείωσε.
Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, κανένας «αιφνιδιασμός κυρώσεων» δεν μπορεί να αναγκάσει τη Ρωσία να αλλάξει την κυριαρχική της πορεία.
«Το έργο και οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα επιτευχθούν πλήρως», τόνισε.
«Επιδεικνύοντας ψεύτικη «ανησυχία για τα παιδιά», [το Λονδίνο] συνεχίζει να επιδεικνύει απαράμιλλο κυνισμό και να προμηθεύει θανατηφόρα όπλα στο καθεστώς του Κιέβου, το οποίο τα χρησιμοποιεί εναντίον αμάχων και πολιτικών υποδομών στο Ντομπάς, στις περιοχές της Ζαπορίζια και της Χερσόνας, στη Δημοκρατία της Κριμαίας και άλλες ρωσικές περιοχές. Οι βρετανικές οβίδες και οι πύραυλοι σκοτώνουν, ακρωτηριάζουν και ορφανά παιδιά που υποτίθεται ότι «υπερασπίζεται.» Καθιστά το Λονδίνο συν-υπεύθυνο αυτού και άλλων εγκλημάτων του καθεστώτος του Κιέβου και δεν θα διαφύγει την ευθύνη» επεσήμανε με νόημα η ρωσίδα διπλωμάτισα.
Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε τη Δευτέρα κυρώσεις σε 13 Ρώσους υπηκόους και στο διεθνές παιδικό κέντρο Artek στην Κριμαία.
Οι περιορισμοί που περιλαμβάνουν απαγόρευση εισόδου και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων αφορούν στον υπουργό Παιδείας Sergey Kravtsov, στην υπουργό Πολιτισμού Olga Lyubimova, στον κυβερνήτη στης περιοχής Καμτσάτκα Vladimir Solodov, στον κυβερνήτη της Δημοκρατίας της Αντιγκέγια Murat Kumpilov και στον επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής του Χαρκόβου, Vitaly Ganchev.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης