Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα

Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα
Βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Πιονγιάνγκ
Σχετικά Άρθρα
Βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη Βόρεια Κορέα προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας (ή Ανατολική Θάλασσα, όπως είναι γνωστή στην κορεατική χερσόνησο), σύμφωνα με όσα μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας στη Σεούλ.
Νωρίτερα, Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι στρατιώτης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων πέρασε τα σύνορα εισερχόμενος στη Βόρεια Κορέα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Βόρεια από τη Νότια Κορέα.
Ο στρατιώτης εικάζεται ότι κρατείται στη Βόρεια Κορέα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας Αμερικανός αξιωματούχος υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Δύο άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας στο Reuters, επίσης υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, τόνισαν ότι ο Αμερικανός στρατιώτης ήταν αντιμέτωπος με πειθαρχικά μέτρα από τον αμερικανικό στρατό. Ένας τρίτος Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ο στρατιώτης πέρασε στη Βόρεια Κορέα «εσκεμμένα και χωρίς άδεια».
Νωρίτερα σήμερα η διοίκηση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ ανέφερε ότι ένας Αμερικανός υπήκοος πιθανόν να κρατείται στην Βόρεια Κορέα αφού διέσχισε τη διαχωριστική συνοριακή γραμμή χωρίς άδεια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αμερικανός συμμετείχε σε επίσκεψη στην Κοινή Περιοχή Ασφαλείας, στο συνοριακό χωριό που βρίσκεται στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Βόρεια από την Νότια Κορέα, που φρουρείται από στρατιώτες των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης