Τελευταία Νέα
Διεθνή

Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Έχουμε γίνει στόχος κυβερνοεπιθέσεων από την Ρωσία

Baerbock (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Έχουμε γίνει στόχος κυβερνοεπιθέσεων από την Ρωσία
«Βλεπουμε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις από την Ρωσία χρησιμοποιούνται εξίσου ως μέρος του πολέμου» δήλωσε η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ
Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ προειδοποίησε την Τρίτη για συνεχιζόμενες ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις στον απόηχο της στρατιωτικής υποστήριξης του Βερολίνου προς την Ουκρανία.
"Στην ΕΕ, δεσμευόμαστε σε νομικούς κανονισμούς για να μπορούμε να αποτρέψουμε τις επιθέσεις μαζί. Βλέπουμε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις από τη Ρωσία χρησιμοποιούνται επίσης ως μέρος του πολέμου", ανέφερε η Μπέρμποκ σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας ουσιαστικά την ΕΕ να λάβει θέση.
«Οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν απειλή για την ασφάλειά μας και είναι τόσο συχνές που πολλοί άνθρωποι δεν τις προσέχουν», πρόσθεσε.
Η Γερμανία έχει γίνει στόχος ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων από τότε που άρχισε να υποστηρίζει την Ουκρανία με παραδόσεις όπλων και με την επιβολή σκληρών κυρώσεων κατά της Μόσχας.
Λίγο μετά την έναρξη του ρωσικού πολέμου στην Ουκρανία, υπήρξε μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων στη Γερμανία που εκτιμάει ότι προήλθαν από την ομάδα χάκερ Ghostwriter, η οποία φέρεται να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών.
Οι κυβερνοεπιθέσεις έχουν αυξηθεί, στοχεύοντας κυρίως σε παρόχους ενέργειας, κυβερνητικούς και στρατιωτικούς οργανισμούς.
Νωρίτερα φέτος, η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ προειδοποίησε επίσης για τον υψηλό κίνδυνο ρωσικής παραπληροφόρησης, κατασκοπείας και δολιοφθοράς.
"Η κατάσταση της κυβερνοασφάλειας έχει επιδεινωθεί περαιτέρω ως αποτέλεσμα του πολέμου. Οι επιθέσεις από φιλορώσους χάκερ έχουν αυξηθεί", δήλωσε η Φέιζερ στις εφημερίδες του ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke.
Τον Μάιο του 2015, το γερμανικό κοινοβούλιο έγινε στόχος μιας από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η χώρα όταν παραβιάστηκε το εσωτερικό πληροφοριακό της σύστημα.
Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ρωσίας, GRU, φέρεται ότι βρισκόταν τότε πίσω από την επίθεση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης