Τελευταία Νέα
Διεθνή

Georgieva (ΔΝΤ): Αδύναμες οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας – Ανησυχία για τις υψηλές τιμές στα τρόφιμα

Georgieva (ΔΝΤ): Αδύναμες οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας – Ανησυχία για τις υψηλές τιμές στα τρόφιμα
Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προειδοποιεί
Σχετικά Άρθρα
Αδύναμες μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης για την παγκόσμια οικονομία «βλέπει» η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για τις αυξημένες τιμές σε τρόφιμα και λιπάσματα.
Συμπλήρωσε πως υπάρχουν ανησυχητικές «αποκλίσεις στις οικονομικές προοπτικές μεταξύ των χωρών» με ορισμένες να καταγράφουν καλές επιδόσεις και τις ευάλωτες χώρες να μένουν πιο πίσω.
Ωστόσο, μιλώντας στους ηγέτες των οικονομικών επιτελείων της G20 που συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Γκαντιναγκάρ της Ινδίας, αναγνώρισε ότι η παγκόσμια οικονομία έχει δείξει κάποια ανθεκτικότητα.
Σημείωσε επίσης στην G20 ότι ο πληθωρισμός είχε επιτέλους πτωτική τάση, αλλά ο δομικός πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι πολύ υψηλός παρά τις αυξήσεις στα επιτόκια.
Η κα Γκεοργκίεβα προέτρεψε τις κεντρικές τράπεζες να μην υποχωρήσουν στον αγώνα κατά του πληθωρισμού, σχολιάζοντας πως «πρόωροι πανηγυρισμοί μπορεί να αναστρέψουν τις επίπονες επιτυχίες που έχουν επιτευχθεί έως τώρα στη διαδικασία αποπληθωρισμού.
Ο πληθωρισμός μπορεί να παραμείνει σε υψηλότερα επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και αυτό θα απαιτήσει ακόμα μεγαλύτερη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής».
Τέλος, υπογράμμισε πως «είναι ώρα να ξαναφτιάξουμε τα δημοσιονομικά “μαξιλάρια” μετά από μια περίοδο διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης