Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Νέο δημοσκοπικό ρεκόρ για το εθνικιστικό κόμμα AfD - Ανοδικές τάσεις άνω του 20%

Γερμανία: Νέο δημοσκοπικό ρεκόρ για το εθνικιστικό κόμμα AfD - Ανοδικές τάσεις άνω του 20%
Στην τρίτη θέση υποχωρούν οι Σοσιαλδημοκράτες με 18%
Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συνεχίζει τη δημοσκοπική της άνοδο, αυτή τη φορά καταγράφοντας νέο ρεκόρ στην έρευνα Trendbarometer.
Στην ίδια έρευνα αποτυπώνεται επίσης η δυσαρέσκεια των πολιτών για το έργο τόσο του καγκελάριου όσο και του αρχηγού της αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών τηλεοπτικών δικτύων RTL/n-tv, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) χάνει μία μονάδα και περιορίζεται στo 26%, με την AfD να σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση με 20% (+1), το υψηλότερο ποσοστό που έχει έως τώρα καταγραφεί για το κόμμα στο Trendbarometer.
Στην τρίτη θέση ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) διατηρώντας το 18%, ενώ οι Πράσινοι ενισχύονται κατά μία μονάδα και φθάνουν στο 15%. Το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) παραμένει στο 7% και η Αριστερά χάνει μία μονάδα και μένει στο 4%, κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή.
wdawadwwadw.JPG
Στην ίδια έρευνα, μόνο το 34% δηλώνει ικανοποιημένο από το έργο του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, αλλά ακόμη λιγότεροι, 26% εκφράζονται θετικά για τον τρόπο που πολιτεύεται ο αρχηγός του CDU Φρίντριχ Μερτς.
Ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, η ικανοποίηση για τον κ. Μερτς περιορίζεται στο 46%.
Επιπλέον, το 23% του συνόλου των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο αρχηγός του CDU ευθύνεται για την αδυναμία του κόμματός του να επωφεληθεί από τη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων για την κυβέρνηση, όταν την ίδια ώρα ενισχύεται η ακροδεξιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης