Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία: Ρεκόρ λουκέτων στις επιχειρήσεις - Κατέγραψε το μεγαλύτερο αριθμό πτωχεύσεων από το 2009

Μεγάλη Βρετανία: Ρεκόρ λουκέτων στις επιχειρήσεις - Κατέγραψε το μεγαλύτερο αριθμό πτωχεύσεων από το 2009
Τον φετινό Ιούνιο ο αριθμός των επιχειρήσεων που κήρυξαν πτώχευση στην Μ. Βρετανία σκαρφάλωσε στις 2.163 
Η Αγγλία και η Ουαλία κινούνται σε τροχιά προς τον υψηλότερο τριμηνιαίο αριθμό πτωχεύσεων εταιρειών από το 2009, καθώς οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να αποπληρώσουν τα δάνεια του COVID-19 σε ένα σκληρό οικονομικό περιβάλλον, έδειξαν κυβερνητικά στοιχεία την Τρίτη (18/7).
Η αρμόδια οικονομική υπηρεσία της βρετανικής Κυβέρνησης, ανέφερε ότι 2.163 εταιρείες κηρύχθηκαν αφερέγγυες τον Ιούνιο, σημειώνοντας αύξηση 27% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, αν και ήταν χαμηλότερη από τις 2.553 του Μαΐου, που ήταν το υψηλότερο από την έναρξη των μηνιαίων αρχείων τον Ιανουάριο του 2019.
Κατά το τρίμηνο έως το τέλος Ιουνίου, 6.403 εταιρείες κηρύχθηκαν σε πτώχευση.
Εάν αυτό το ποσοστό επιβεβαιωθεί όταν δημοσιευτούν επίσημα τριμηνιαία νούμερα, θα είναι το υψηλότερο από το πρώτο τρίμηνο του 2009.
«Τα μηνιαία στοιχεία επιβεβαιώνουν αυτό που βλέπουμε επί τόπου - ότι οι βρετανικές εταιρείες αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν έναν δύσκολο συνδυασμό αυξανόμενων επιτοκίων, σταθερού πληθωρισμού, υψηλότερων μισθολογικών προσδοκιών ενώ ανακάμπτουν από το hangover του χρέους λόγω Covid», δήλωσε ο Gareth Harris συνεργάτης της RSM UK Restructuring Advisory.
Ως είθισται, οι περισσότερες πτωχεύσεις εταιρειών ήταν σε εκούσια εκκαθάριση - όπου οι διευθυντές εταιρειών και οι πιστωτές συμφωνούν να λύσουν μια εταιρεία παρακάμπτοντας τις επίσημες δικαστικές αποφάσεις.
Αυτό τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν 260 υποχρεωτικές εκκαθαρίσεις , 77% περισσότερες από πέρυσι, οι οποίες, σύμφωνα με την Υπηρεσία που καταγράφει τις πτωχεύσεις, αντικατοπτρίζουν εν μέρει περισσότερες αιτήσεις εκκαθάρισης λόγω απλήρωτων φόρων.
Ωστόσο, η RSM δήλωσε ότι αναμένει ότι ο αριθμός των πτωχεύσεων θα μειωθεί κατά περισσότερο από 10% μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, παρά την αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας, τα οποία οι χρηματοπιστωτικές αγορές αναμένουν να φτάσουν στο 6% έως τον Νοέμβριο, το υψηλότερο από το 2001.
Αν και η κυβέρνηση της Βρετανίας δάνεισε στις επιχειρήσεις 80 δισεκατομμύρια λίρες κατά τη διάρκεια της πανδημίας και έβαλε προσωρινά σε πάγο μεγάλο μέρος των χρεών, τα μέτρα έπαυσαν πλήρως τον Απρίλιο του 2022 λόγω της δημοσιονομικής πίεσης που προκαλείτο στον κρατικό προϋπολογισμό.
Με τα σημερινά δεδομένα, λοιπόν, το μέλλον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Μεγάλη Βρετανία φαντάζει εξαιρετικά δυσοίωνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης