Τελευταία Νέα
Διεθνή

Donald Trump: «Ο διαταραγμένος εισαγγελέας μου έδωσε μόλις 4 ημέρες για να απολογηθώ» - Είναι κυνήγι μαγισσών

Donald Trump: «Ο διαταραγμένος εισαγγελέας μου έδωσε μόλις 4 ημέρες για να απολογηθώ» - Είναι κυνήγι μαγισσών
Ο πρώην Ρεπουμπλικανός Πρόεδρος Donald Trump καταγγέλει παρατυπίες στη δικαστική διαδικασία που ακολουθεί ο εισαγγελάς Jack Smith, κάνοντας λόγο για «κυνήγι μαγισσών»
Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ του κοινοποίησε πως είναι ο «στόχος» της έρευνας για τα απόρρητα έγγραφα που είχε ξεκινήσει την 6η Ιανουαρίου και ότι πρέπει να παρουσιαστεί ενώπιον του Grand Jury.
«ΤΡΑΓΙΚΑ ΝΕΑ για τη χώρα μας μου μεταφέρθηκαν από τους δικηγόρους μου», ανέβασε ο Τραμπ σε δήλωσή του στο Truth Social.
Ο πρώην πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι έλαβε γνώση της επιστολής την Κυριακή.
Ο Τραμπ, όπως και προηγουμένως, υποστήριξε τότε ότι η έρευνα του Σμιθ ήταν ένα «ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ» και μια προσπάθεια να σαμποτάρει την απαναφορά του στον Λευκό Οίκο.
«Ο διαταραγμένος Τζακ Σμιθ, ο εισαγγελέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης του Τζο Μπάιντεν, έστειλε μια επιστολή (πάλι, ήταν Κυριακή βράδυ!) δηλώνοντας ότι είμαι ΣΤΟΧΟΣ της έρευνας του Grand Jury της 6ης Ιανουαρίου και μου έδωσε πολύ σύντομες 4 ημέρες για να αναφερθώ στην Grand Jury, κάτι που σχεδόν πάντα οδηγεί σε Σύλληψη και Καταδίκη» έγραψε σχετικά ο Trump στα Truth Soical εμφανώς ενοχλημένος από την δικαστική διαδικασία που ακολουθεί ο Εισαγγελέας.
Ο πρώην πρόεδρος έχει δίκιο ότι μια επιστολή τέτοιου τύπου ακολουθείται συνήθως από απαγγελίες κατηγοριών.
Προς το παρόν, μόνο ο πρώην Πρόεδρος έχει πάρει θέση για το γεγονός, καθώς εκπρόσωπος της ομάδας του ειδικού εισαγγελέα Smith αρνήθηκε να σχολιάσει.
Υπενθυμίζεται, ότι όταν ο Σμιθ έστειλε μια επιστολή-στόχο στον Τραμπ σχετικά με τον υποτιθέμενο λάθος χειρισμό απόρρητων αποδεικτικών στοιχείων, ο πρώην πρόεδρος αρνήθηκε να εμφανιστεί ενώπιον του Grand Jury.
Αργότερα ο Τραμπ κατηγορήθηκε ποινικά στην επίμαχη υπόθεση απόρρητων εγγράφων.
Σύμφωνα με πολλές αναφορές, κορυφαίοι πρώην αξιωματούχοι του Τραμπ έχουν καταθέσει στην επιτροπή του Grand Jury, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αντιπροέδρου Μάικ Πενς και του πρώην επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μίντοους.
Μερικοί από τους αξιωματούχους κατέθεσαν ενώπιον της επιτροπής της Βουλής της 6ης Ιανουαρίου, αλλά ο Πενς και άλλοι αρνήθηκαν κυρίως να καταθέσουν στους νομοθέτες της Βουλής, αυξάνοντας την πιθανότητα ο εισαγγελέας Σμιθ να έχει εσωτερικές πληροφορίες για το τι έκανε ο Τραμπ μετά τις εκλογές του 2020.
Οι εν λόγω δικαστικές εξελίξεις έρχονται την στιγμή που ο Τραμπ διατηρεί ένα ευρύ προβάδισμα στις προκριματικές των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές του 2024, θέτοντας έτσι σοβαρά εμπόδια στην προεκλογική καμπάνια του πρώην Προέδρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης