Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκάνδαλο υποκλοπών: Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ προσέθεσε στη μαύρη λίστα του την Intellexa

Σκάνδαλο υποκλοπών: Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ προσέθεσε στη μαύρη λίστα του την Intellexa
Η Intellexa αλλά και η Cytrox βρίσκονται στο στόχαστρο και των αμερικανικών αρχών για καταχρηστικές μεθόδους κατασκοπείας
Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πρόσθεσε σήμερα δύο ευρωπαϊκές εταιρείες στη μαύρη λίστα του, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης Μπάιντεν να αντιμετωπίσει καταχρηστικές μεθόδους λογισμικών κατασκοπείας που χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς.
Το υπουργείο πρόσθεσε στην μαύρη λίστα τη Cytrox και την Intellexa, καθώς και δύο συνδεδεμένες με αυτές εταιρείες στην Ιρλανδία και τη Βόρεια Μακεδονία.
Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο, οι εταιρείες συμπεριλήφθησαν στη λίστα «για διακίνηση προγραμμάτων του κυβερνοχώρου που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση σε συστήματα πληροφοριών, θέτοντας σε απειλή με αυτό τον τρόπο το απόρρητο και την ασφάλεια ατόμων και οργανισμών παγκοσμίως».
Υπενθυμίζεται ότι η Intellexa έχει εμπλακεί στον σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα όσο και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ενώ δέχθηκε μήνυση από τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη ο οποίος είχε καταγγείλει την παρακολούθησή του από το επίμαχο λογισμικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης