Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος για 7η σερί συνεδρίαση στη Wall, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +1% ο Dow, ο Nasdaq +0,76%

Άνοδος για 7η σερί συνεδρίαση στη Wall, με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +1% ο Dow, ο Nasdaq +0,76%
Θετικά πρόσημα στη Wall Street...
Ισχυρά ανοδικά κινήθηκαν για έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη 18 Ιουλίου, με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει επικεντρωμένο στα εταιρικά αποτελέσματα…
Σε αυτό το κλίμα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε +1,06%, στις 34.951 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 σημείωσε άνοδο +0,71%, στις 4.554 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε αύξηση +0,76%, στις 14.353 μονάδες
dsfa.JPG
Στο ταμπλό, η Bank of America σημείωσε άνοδο +4,42%, καθώς τα κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο κατά 19% σε ετήσια βάση, φτάνοντας στα 7,10 δισ. δολ. ή 0,88 δολάριο ανά μετοχή, για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, έναντι 5,93 δισ. ή 0,73 δολάριο ανά μετοχή, ένα χρόνο πριν.
Κατά 13% υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της Morgan Stanley (+6,45%) το β’ τρίμηνο ή κέρδη 2,2 δισ. δολαρίων, από 2,5 δισ. το β’ τρίμηνο του 2022.
Άλμα σημείωσε επίσης η Microsoft (+4%), μετά την αύξηση από τον τεχνολογικό κολοσσό των τιμών λογισμικού που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, που συμπαρέσυρε ανοδικά και τις υπόλοιπες μετοχές του τεχνολογικού τομέα,

Στα μάκρο, άνοδο εμφάνισαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιούνιο.
Ειδικότερα, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων αυξήθηκε κατά 0,2% έναντι 0,5% τον Μάιο.
Στο λεγόμενο δομικό μέρος του δείκτη, οι λιανικές πωλήσεις εξαιρουμένων αυτοκινήτων επιβράδυναν επίσης στο 0,2% από το 0,3% του προηγούμενου μήνα, ενώ η αγορά περίμενε και εδώ να εμφανίσουν ξανά αύξηση κατά 0,3%.
Σε ένα ακόμα στενό μέτρο, εξαιρουμένων αυτοκινήτων και βενζίνης οι λιανικές πωλήσεις παρουσίασαν άνοδο 0,3%, όσο προέβλεπαν οι εκτιμήσεις.

Tην ίδια στιγμή, υποχώρηση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Ιούνιο – αν και έκλεισε σε θετικό έδαφος για το δεύτερο τρίμηνο μετά από δύο διαδοχικές τριμηνιαίες απώλειες.
Όπως ανακοίνωσε η Fed, η βιομηχανική παραγωγή διολίσθησε 0,3% σε μηνιαία βάση τον Ιούνιο.
Τα στοιχεία για τον Μάιο αναθεωρήθηκαν για να δείξουν πτώση 0,2% αντί για άνοδο 0,1%.
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η παραγωγή θα παραμείνει αμετάβλητη.
Σε ετήσια βάση η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο κινήθηκε 0,3% χαμηλότερα.
Για το δεύτερο τρίμηνο, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 1,5% μετά από πτώση 0,2% το πρώτο τρίμηνο. 

Αναμονή στις ευρωπαϊκές αγορές

Στάση αναμονής τήρησαν οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις εξελίξεις στην κινεζική οικονομία και τα εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ, να δίνουν τον τόνο στις αγορές.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο +0,35%, στις 16.125 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 0,64% στις 7.453 μονάδες.
Στις 7.319 μονάδες με άνοδο 0,38% διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε άνοδο +0,34%, στις 28.706 μονάδες.
Καταγραφή_125.JPG
Στο ταμπλό, η μετοχή της Novartis σημείωσε άνοδο 2,5% αφού η ελβετική φαρμακοβιομηχανία αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του έτους, επικαλούμενη τις ισχυρές πωλήσεις φαρμάκων, καθώς παρουσίασε τα σχέδια για την απόσχιση του τμήματος γενόσημων φαρμάκων Sandoz για τις αρχές του τέταρτου τριμήνου.
Η μετοχή της Swedbank σημείωσε άνοδο άνω του 2%, αφού ο σουηδικός πιστωτικός οργανισμός ανακοίνωσε υπερδιπλασιασμό των καθαρών κερδών του στο δεύτερο τρίμηνο, επωφελούμενος από τα υψηλότερα έσοδα από τόκους καθώς αυξήθηκαν τα επιτόκια.
Τούτου λεχθέντος, το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής την Τρίτη θα στραφεί στα κέρδη στις ΗΠΑ, με αποτελέσματα που αναμένονται από τις τράπεζες Morgan Stanley, Bank of America και Charles Schwab, καθώς και από την εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών Hasbro και την αεροδιαστημική εταιρεία Lockheed Martin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης