Τελευταία Νέα
Διεθνή

Syrskyi (Ουκρανός στρατηγός): «Πρακτικά αδύνατο» να έχει άμεσα αποτελέσματα η αντεπίθεση

Syrskyi (Ουκρανός στρατηγός): «Πρακτικά αδύνατο» να έχει άμεσα αποτελέσματα η αντεπίθεση
Επιβραδύνεται η ουκρανική αντεπίθεση από τις νάρκες και τα ρωσικά φράγματα στο νότιο και το ανατολικό μέτωπο σύμφωνα με κορυφαίο Στρατηγό των Ουκρανών
«Θα θέλαμε να έχουμε πολύ γρήγορα αποτελέσματα, αλλά στην πραγματικότητα είναι πρακτικά αδύνατο», ισχυρίζεται ο Στρατηγός Syrskyi που επιβλέπει την αντεπίθεση της Ουκρανίας στο ανατολικό μέτωπο του πολέμου με την Ρωσία.
Το Reuters εντόπισε και συνάντησε τον στρατηγό Oleksandr Syrskyi σε μια μυστική τοποθεσία δίπλα στο όχημα διοίκησης που χρησιμοποιεί για να επισκεφτεί τα στρατεύματά του και να παρακολουθεί τη μάχη.
Στην κορυφή είναι ένα ισχυρό πολυβόλο.
Στο εσωτερικό, μια μεγάλη οθόνη εμφανίζει πολλαπλές ζωντανές ροές βίντεο του πεδίου μάχης από εκατοντάδες drones.
Ο Syrskyi ηγήθηκε της υπεράσπισης του Κιέβου κατά την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι.
Ήταν ο εγκέφαλος πίσω από την έκπληξη και την επίθεση της Ουκρανίας στο Χάρκοβο το περασμένο καλοκαίρι.
Τώρα, είναι επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην ανατολική Ουκρανία - ένας από τους δύο βασικούς άξονες στην αντεπίθεση της Ουκρανίας.
Παρακολουθούμε μια τροφοδοσία από τα βαριά σημαδεμένα από οβίδες χωράφια γύρω από το Bakhmut, όπου μερικοί από τους στρατιώτες του προσπαθούν να ανακτήσουν έδαφος. Ερωτηθείς αν είναι στόχος του να ανακαταλάβει την πόλη; Χαμογελάει και λέει: "Ναι, φυσικά. Προσπαθώ να το κάνω."
Αλλά ακόμη και ο ίδιος παραδέχεται ότι, περισσότερο από ένα μήνα από τότε που ξεκίνησε, η πολυαναμενόμενη επίθεση της Ουκρανίας σε πολλαπλά μέτωπα εξελίσσεται αρκετά πιο αργά από ό,τι ήλπιζαν πολλοί.
Λέει ότι στα ανατολικά, όπως και στα νότια, η περιοχή είναι κορεσμένη από νάρκες και αμυντικά φράγματα.
Οι Ρώσοι, λέει, έχουν πολλά προπύργια: «Ως εκ τούτου, οι προόδους μας δεν προχωρούν πραγματικά όσο γρήγορα θα θέλαμε».
Παρόλα αυτά, ο στρατηγός Syrskyi πιστεύει ότι η Ουκρανία εξακολουθεί να έχει ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα.
«Πιστεύω ότι η ενότητα της στρατιωτικής μας ηγεσίας και η εμπιστοσύνη των στρατιωτών μας μεταξύ τους είναι ένα ισχυρό σημείο του στρατού μας» τονίζει, αναφερόμενος βέβαια σε ένα όχι και τόσο απτό ή μετρήσιμο πλεονέκτημα των Ουκρανών.
«Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη στρατιωτική ιεραρχία της Ρωσίας, η οποία φαίνεται να υποφέρει από εσωτερικές συγκρούσεις, με ανώτερους αξιωματικούς να απομακρύνονται από τη διοίκηση» συμπληρώνει.
Ο στρατηγός Syrskyi ουσιαστικά κυνηγείται από τους γύρω του, οι οποίοι θαυμάζουν τη δέσμευσή του, την αποφασιστικότητα και την πονηριά του.
Η χαλάρωση στο γυμναστήριο έχει γίνει καθημερινή συνήθεια. Κοιμάται μόλις τεσσερισήμισι ώρες τη νύχτα.
Στα νότια και βόρεια του Μπαχμούτ, η Ουκρανία λέει ότι έχει ανακτήσει σχεδόν 30 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους από τους Ρώσους.
Για αυτόν η ανακατάληψη του Μπαχμούτ είναι «θέμα τιμής»: «Χάσαμε πολλούς από τους αδελφούς μας, τους στρατιώτες μας, όταν υπερασπιζόμασταν τον Μπαχμούτ… επομένως πρέπει απλώς να το επιστρέψουμε».
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Hanna Maliar, μας είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην πόλη σύντομα θα παγιδευτούν. Αλλά οι οβίδες πυροβολικού εξακολουθούσαν να πέφτουν βροχή σε μια ουκρανική θέση που επισκέφθηκε μόλις 3 χιλιόμετρα από την πόλη.
Γίνεται έτσι σαφές ότι πίσω από τα ευχολόγια ακόμα και κορυφαίων Ουκρανών αξιωματούχων η Ρωσική άμυνα κρατάει ακόμα γερά θέτοντας σοβαρό προβληματισμό τόσο στο Zelensky όσο και στους συμμάχούς του στο ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης