Τελευταία Νέα
Διεθνή

BofA: Άνω των εκτιμήσεων τα κέρδη β' τριμήνου 2023 - Στα 7,1 δισ. δολ.

BofA: Άνω των εκτιμήσεων τα κέρδη β' τριμήνου 2023 - Στα 7,1 δισ. δολ.
Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 7,10 δισεκατομμύρια δολάρια ή 88 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου
Κέρδη άνω των εκτιμήσεων ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο 2023 η Bank of America, καθώς κατέγραψε αυξημένα έσοδα από τα δάνεια των πελατών της, ενώ ο κλάδος των συναλλαγών τα πήγε καλύτερα από το αναμενόμενο.
Η αμερικανική τράπεζα σημείωσε απρόσμενα κέρδη από τη χρέωση των πελατών με υψηλότερα επιτόκια, καθώς η Fed αύξησε το κόστος δανεισμού σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τον επίμονο πληθωρισμό.
Τα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) της Bank of America αυξήθηκαν κατά 14% στα 14,2 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο.
Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 7,10 δισεκατομμύρια δολάρια ή 88 σεντς ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, έναντι 5,93 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 73 σεντς ένα χρόνο νωρίτερα, ανακοίνωσε την Τρίτη η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα.
Τα οικονομικά των Αμερικανών καταναλωτών παρέμειναν ανθεκτικά παρά την αύξηση του κόστους και τα υψηλότερα επιτόκια.
Οι μετοχές της Bank of America έχουν υποχωρήσει περίπου 11% φέτος, σε σύγκριση με την πτώση περίπου 20% του δείκτη KBW Bank Index.
Την Παρασκευή, η JPMorgan Chase, η Citigroup και η Wells Fargo ανακοίνωσαν κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών εν μέσω υψηλότερων επιτοκίων.
Η Morgan Stanley αναμένεται να δημοσιεύσει αποτελέσματα αργότερα σήμερα και η Goldman Sachs ολοκληρώνει τα τραπεζικά αποτελέσματα την Τετάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης