Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πυρά» κατά Κομισιόν για την πρόσληψη Αμερικανίδας οικονομολόγου - Εξηγήσεις από Vestager

«Πυρά» κατά Κομισιόν για την πρόσληψη Αμερικανίδας οικονομολόγου - Εξηγήσεις από Vestager
H πανίσχυρη επικεφαλής του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, δέχεται πυρά επειδή προσέλαβε μία Αμερικανίδα πολίτη
H πανίσχυρη επικεφαλής του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, δέχεται πυρά επειδή προσέλαβε μία Αμερικανίδα πολίτη για μία από τις κορυφαίες θέσεις εργασίας της ομάδας της.
Η Vestager, η οποία ηγείται ερευνών για τη Μεγάλη Τεχνολογία εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, πρόκειται να απαντήσει σε ερωτήσεις Ευρωπαίων βουλευτών την Τρίτη μετά τον διορισμό της Fiona Scott Morton, καθηγήτριας στο Yale School of Management, ως επικεφαλής οικονομολόγου ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον νομοθετικό βραχίονα της ΕΕ.
Η σφοδρότερη κριτική προέρχεται από μέλη της γαλλικής κυβέρνησης.
Η Laurence Boone, γραμματέας της Γαλλίας για την Ευρώπη, δήλωσε στο Twitter ότι είχε μιλήσει με τη Vestager για τον διορισμό αυτό, προσθέτοντας ότι "η Ευρώπη έχει πολλούς ταλαντούχους οικονομολόγους".
"Έχουμε εμπλακεί, χωρίς καθυστέρηση, σε διάλογο με την Επιτροπή, ώστε οι διορισμοί να είναι συνεπείς με τις ευρωπαϊκές μας φιλοδοξίες", είπε.

Ο Jean-Noël Barrot, εντεταλμένος υπουργός της Γαλλίας αρμόδιος για την ψηφιακή μετάβαση και τις τηλεπικοινωνίες, δήλωσε επίσης μέσω Twitter:

"Σε μια εποχή που η Ευρώπη ξεκινά την πιο φιλόδοξη ψηφιακή ρύθμιση στον κόσμο, ο πρόσφατος διορισμός του επικεφαλής οικονομολόγου της ΓΔ [Γενική Διεύθυνση] Ανταγωνισμού δεν είναι χωρίς να εγείρει εύλογα ερωτήματα".
"Καλώ την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επανεξετάσει την επιλογή της", πρόσθεσε.
Όταν επικοινώνησε με το CNBC, εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε προηγούμενα σχόλια όπου το θεσμικό όργανο των Βρυξελλών ανακοίνωσε τον διορισμό της: "Με ένα διακεκριμένο ακαδημαϊκό υπόβαθρο και δεκαετίες εμπειρίας στην οικονομική ανάλυση και τον ανταγωνισμό.

Σφοδρές αντιδράσεις από τη Γαλλία

Η σφοδρότερη κριτική προέρχεται από μέλη της γαλλικής κυβέρνησης.
Η Laurence Boone, γραμματέας της Γαλλίας για την Ευρώπη, δήλωσε στο Twitter ότι είχε μιλήσει με τη Vestager για τον διορισμό αυτό, προσθέτοντας ότι "η Ευρώπη έχει πολλούς ταλαντούχους οικονομολόγους".
"Έχουμε εμπλακεί, χωρίς καθυστέρηση, σε διάλογο με την Επιτροπή, ώστε οι διορισμοί να είναι συνεπείς με τις ευρωπαϊκές μας φιλοδοξίες", ανέφερε.
Ο Jean-Noël Barrot, εντεταλμένος υπουργός της Γαλλίας αρμόδιος για την ψηφιακή μετάβαση και τις τηλεπικοινωνίες, δήλωσε επίσης μέσω Twitter: "Σε μια εποχή που η Ευρώπη ξεκινά την πιο φιλόδοξη ψηφιακή ρύθμιση στον κόσμο, ο πρόσφατος διορισμός του επικεφαλής οικονομολόγου της ΓΔ [Γενική Διεύθυνση] Ανταγωνισμού δεν είναι χωρίς να εγείρει εύλογα ερωτήματα".
"Καλώ την Ευρωαϊκή Επιτροπή να επανεξετάσει την επιλογή της", πρόσθεσε.
Όταν επικοινώνησε με το CNBC, εκπρόσωπος της Επιτροπής τόνισε προηγούμενα σχόλια όπου το θεσμικό όργανο των Βρυξελλών ανακοίνωσε τον διορισμό της: "Με διακεκριμένο ακαδημαϊκό υπόβαθρο και δεκαετίες εμπειρίας στην οικονομική ανάλυση και την πολιτική ανταγωνισμού, η Fiona Scott Morton διαθέτει βαθιά κατανόηση της δυναμικής της αγοράς και των ρυθμιστικών πλαισίων".
"Το ιστορικό της στην παροχή συμβουλών σε κυβερνητικές υπηρεσίες αναδεικνύει την ικανότητά της να παρέχει στρατηγική και τεκμηριωμένη καθοδήγηση σε πολύπλοκα οικονομικά ζητήματα, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλη να συμβουλεύει σχετικά με τις οικονομικές πτυχές που αφορούν την ανάπτυξη πολιτικής και την επιβολή των κανόνων ανταγωνισμού στην ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης