Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναμονή στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,1% - Κίνα και εταιρικά στο επίκεντρο

Αναμονή στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DAX +0,1% - Κίνα και εταιρικά στο επίκεντρο
Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις εξελίξεις στην κινεζική οικονομία και τα εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ, να δίνουν τον τόνο στις αγορές.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει οριακές μεταβολές στις 16.075 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,2% στις 7.422 μονάδες.
Στις 7.312 μονάδες με άνοδο 0,3% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο καταγράφει οριακές μεταβολές στις 27.618 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει πτώση 0,1% στις 9.426 μονάδες.
Ήπια άνοδο 0,3% σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια σημειώνει άνοδο 0,5% στις 2.934 μονάδες.
Το φυσικό αέριο διαπραγματεύεται στα 26 ευρώ στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Αυγούστου στο +3%.
Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
To brent διαμορφώνεται στα 78,5 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό στα 74,08 δολ. το βαρέλι.
Πτωτικά έκλεισαν σήμερα 18/7 οι περισσότερες ασιατικές αγορές, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα χθεσινά στοιχεία της ανάπτυξης της Κίνας που έδειξαν επιβράδυνση
Σημειώνεται ότι το ΑΕΠ της  Κίνας στο δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκε 6,3%, χαμηλότερο του αναμενομένου καθώς οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη άνω του 7%.
Αναλυτικά, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα έκλεισε στο -0,37%,ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ στο -2%, ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα στο -0,43%, ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο -0,20% ενώ ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε ήπια ανοδικά στο +0,32%.


Επιμένει η ανησυχία για την Κίνα

Με ελάχιστα οικονομικά στοιχεία να αναμένονται την Τρίτη στην Ευρώπη, οι ανησυχίες για την κατάστααση της κινεζικής οικονομίας, της δεύτερης μεγαλύτερης στον κόσμο, στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων για την ανάπτυξή της συνεχίζονται, ιδίως δεδομένου ότι οι ευρωπαϊκοί τομείς της κατανάλωσης, της τεχνολογίας, της βιομηχανίας και των υλικών έχουν σημαντική έκθεση στην Κίνα.
Ο τομέας των ειδών πολυτελείας εξαρτάται επίσης σε μεγάλο βαθμό από τις πωλήσεις στην Ασία, και ιδίως στην Κίνα, για την ανάπτυξή του, αν και η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία πολυτελών ειδών στον κόσμο, η Richemont, υποχώρησε πάνω από 10% τη Δευτέρα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση εδώ και πάνω από ένα χρόνο, αφού η αδυναμία στην Αμερική επιβάρυνε την αύξηση των οργανικών πωλήσεων του πρώτου τριμήνου.
Η μετοχή της υποχώρησε επιπλέον 0,3% την Τρίτη.

Τα τριμηνιαία κέρδη συνεχίζονται

Η μετοχή της Novartis σημείωσε άνοδο 2,5% αφού η ελβετική φαρμακοβιομηχανία αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του έτους, επικαλούμενη τις ισχυρές πωλήσεις φαρμάκων, καθώς παρουσίασε τα σχέδια για την απόσχιση του τμήματος γενόσημων φαρμάκων Sandoz για τις αρχές του τέταρτου τριμήνου.
Η μετοχή της Swedbank σημείωσε άνοδο άνω του 2%, αφού ο σουηδικός πιστωτικός οργανισμός ανακοίνωσε υπερδιπλασιασμό των καθαρών κερδών του στο δεύτερο τρίμηνο, επωφελούμενος από τα υψηλότερα έσοδα από τόκους καθώς αυξήθηκαν τα επιτόκια.
Τούτου λεχθέντος, το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής την Τρίτη θα στραφεί στα κέρδη στις ΗΠΑ, με αποτελέσματα που αναμένονται από τις τράπεζες Morgan Stanley, Bank of America και Charles Schwab, καθώς και από την εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών Hasbro και την αεροδιαστημική εταιρεία Lockheed Martin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης