Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο χαρακτήρισε νομικά άκυρες τις νέες βρετανικές κυρώσεις

Η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο χαρακτήρισε νομικά άκυρες τις νέες βρετανικές κυρώσεις
Η ρωσική πρεσβεία σημείωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε νέες αντιρωσικές κυρώσεις ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία,
Οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι απαράδεκτες και νομικά άκυρες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα από τη ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο.
"Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης της 17ης Ιουλίου φέτος να υποβάλει άλλη ομάδα Ρώσων πολιτών και οργανώσεων σε παράνομους μονομερείς περιορισμούς θεωρείται κατηγορηματικά απαράδεκτη και νομικά άκυρη. Το κυνικό πρόσχημα της προστασίας των παιδιών που χρησιμοποιείται για αυτούς τους σκοπούς προκαλεί ιδιαίτερη αγανάκτηση, τονίζει το έγγραφο.
«Ιδιαίτερος κυνισμός έγκειται στο γεγονός ότι οι βρετανοί αξιωματούχοι επέτρεψαν στον εαυτό τους αυτό το τέχνασμα λίγες μόνο ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση που πραγματοποίησε το καθεστώς του Κιέβου κατά της γέφυρας της Κριμαίας, με αποτέλεσμα ένα 14χρονο κορίτσι να τραυματιστεί και να πεθάνει. Και μετά από αμέτρητα χτυπήματα των UAF σε αμάχους Donbass, Zaporozhye, Kherson, με τη χρήση πυροβολικού και όπλων πυραύλων που προμήθευσαν οι ίδιοι οι Βρετανοί, χτυπήματα που κόστισαν τη ζωή των παιδιών και των γονιών τους», ανέφερε η ρωσική διπλωματική αποστολή.
Η ρωσική πρεσβεία σημείωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε νέες αντιρωσικές κυρώσεις ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17/7 το απόγευμα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης