Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περίεργο κυλινδρικό αντικείμενο ξεβράστηκε στις ακτές της Δυτικής Αυστραλίας

Περίεργο κυλινδρικό αντικείμενο ξεβράστηκε στις ακτές της Δυτικής Αυστραλίας
Ένας τεράστιος μεταλλικός κύλινδρος ξεβράστηκε σε μια παραλία στη Δυτική Αυστραλία, προκαλώντας απορίες στους ντόπιους και βάζοντας σε προβληματισμό στην αστυνομία
Το περίεργο αντικείμενο στο Green Head, 250 χιλιόμετρα από το Περθ στη Δυτική Αυστραλία, θα μπορούσε να προέρχεται από έναν ινδικό διαστημικό πύραυλο, είπαν οι ειδικοί, αλλά η αστυνομία λέει ότι δεν είναι επικίνδυνο.
Ένας τεράστιος μεταλλικός κύλινδρος ξεβράστηκε σε μια παραλία στη Δυτική Αυστραλία, προκαλώντας σύγχηση στους ντόπιους και βάζοντας σε προβληματισμό στην αστυνομία.
Ο τεράστιος χάλκινος κύλινδρος αναφέρθηκε στην αστυνομία από ντόπιους την Κυριακή, αφού είχε ξεβραστεί σε μια παραλία κοντά στον κόλπο Jurien λίγο νωρίτερα.
Ο κύλινδρος φαίνεται να έχει υποστεί σημαντική ζημιά και βρέθηκε γερμένος στο πλάι.
Η αστυνομία της Δυτ. Αυστραλίας επιβεβαίωσε ότι δεν πίστευε ότι το αντικείμενο προερχόταν από εμπορικό αεροσκάφος, αλλά δεν ήταν βέβαιοι για το τι ήταν και ότι το αντιμετώπιζαν ως δυνάμει επικίνδυνο.
Ωστόσο, σε μια ενημέρωση το βράδυ της Δευτέρας, η αστυνομία είπε ότι η ανάλυση του αντικειμένου από το κέντρο χημείας της πολιτειακής πυροσβεστικής υπηρεσίας «διαπίστωσε ότι το αντικείμενο είναι ασφαλές και δεν υπάρχει κίνδυνος για την κοινότητα».
Πρόσθεσαν ότι θα αφαιρεθεί «μετά την επίσημη αναγνώριση του αντικειμένου και της προέλευσής του».
Η αστυνομία συντόνιζε μια κοινή έρευνα για την προέλευσή του και ζήτησε από το κοινό να μείνει μακριά από το αντικείμενο.
«Αυτό το μέτρο έχει ληφθεί για να διασφαλιστεί η διατήρηση πιθανών αποδεικτικών στοιχείων και να διευκολυνθεί η περαιτέρω εξέταση από εμπειρογνώμονες».
Ο τεράστιος κύλινδρος φαίνεται εν μέρει κατεστραμμένος σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν μοιάζει με τίποτα από κανονικό αεροσκάφος.
Φαίνεται να έχει αποκολληθεί από κάτι, με το κάτω μισό να μοιάζει σαν να έχει ξεκολλήσει από την αρχή του.
Η αστυνομία απέρριψε αμέσως την ιδέα ότι προήλθε από την εξαφανισμένη πτήση MH370, η οποία εξαφανίστηκε στο ταξίδι της από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο τον Μάρτιο του 2014.
Ένας εκπρόσωπος της Αυστραλιανής Διαστημικής Υπηρεσίας είπε ότι διεξάγει έρευνες σχετικά με το αντικείμενο.
«Η υπηρεσία εργάζεται για να επιβεβαιώσει εάν το αντικείμενο θα μπορούσε να είναι μέρος ενός ξένου οχήματος εκτόξευσης στο διάστημα που έχει ξεβραστεί στην ακτή και βρίσκεται σε επαφή με παγκόσμιους ομολόγους που μπορεί να είναι σε θέση να παρέχουν πληροφορίες για το αντικείμενο.
«Καθώς η προέλευση του αντικειμένου είναι άγνωστη, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν την προσέγγιση ή την προσπάθεια μετακίνησης του αντικειμένου».
Η Δρ. Άλις Γκόρμαν, ειδικός στον τομέα της διαστημικής αρχαιολογίας, είπε ότι πιστεύει ότι το αντικείμενο είναι ένας κύλινδρος καυσίμου που προήλθε από το τρίτο στάδιο του πυραύλου οχήματος εκτόξευσης δορυφόρων της Ινδίας, όπως έχουν προτείνει πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Είναι εκπληκτικό γιατί είναι ένα τόσο μεγάλο κομμάτι», είπε. «Και σε κάνει να αναρωτιέσαι τι συνέβαινε εκείνη τη στιγμή, αν ίσως ένα θαλάσσιο καιρικό φαινόμενο το εκτόπισε και το έβγαλε στην ξηρά.
«Είναι όμως πολύ ενδιαφέρον, και είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι συνηθισμένοι καθημερινοί άνθρωποι μπορούν να έρθουν κοντά στο διάστημα, καθώς συχνά αυτά τα πράγματα μετατρέπονται σε αναμνηστικά. Στους ανθρώπους αρέσει να κρατούν κάποια διαστημικά σκουπίδια».
Ο Γκόρμαν είπε ότι η αστυνομία είχε δίκιο που εμπόδισε τους ανθρώπους να παρευρεθούν στο σημείο, λέγοντας ότι ο κύλινδρος πιθανότατα περιείχε τοξικά υλικά.
«Πολλά καύσιμα πυραύλων είναι στην πραγματικότητα αρκετά τοξικά, παρόλο που υπάρχει εδώ και καιρό, και προφανώς δεν έχει σκοτώσει κανένα από τα πράγματα που αναπτύσσονται σε αυτό, αυτή η προφύλαξη είναι δικαιολογημένη – πολλά καύσιμα πυραύλων δεν είναι πολύ φιλικό προς τα ζωντανά πράγματα».
Η Gorman είπε ότι πιστεύει ότι ο κύλινδρος πιθανότατα έπεσε από μια εκτόξευση την περασμένη δεκαετία και ότι πιθανότατα τώρα ήταν γεμάτος «χώμα και άμμο».
Τέλος, τόνισε ότι το επόμενο βήμα περιλαμβάνει τον εντοπισμό της πραγματικής πηγής και την επιστροφή του στην αρχική χώρα προέλευσής του, σύμφωνα με τη Συνθήκη του ΟΗΕ για το Διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης