Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan: Αποφύγετε την Ευρώπη - Έρχεται νέα πτώση στις αγορές μετοχών - Μην παίρνετε long θέσεις

JP Morgan: Αποφύγετε την Ευρώπη - Έρχεται νέα πτώση στις αγορές μετοχών - Μην παίρνετε long θέσεις
Το επόμενο σκέλος της πτώσης θα μπορούσε να οδηγηθεί από τις χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων, καθώς και από τις απογοητεύσεις των κερδών
Είναι πολύ νωρίς για long τοποθετήσεις σε μετοχές της ζώνης του ευρώ έναντι των αντίστοιχων αμερικανικών, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της JPMorgan.
"Πιστεύουμε ότι υπάρχει άλλο ένα σκέλος υποαπόδοσης μπροστά μας", έγραψαν οι στρατηγικοί αναλυτές με επικεφαλής τον Mislav Matejka σε σημείωμά τους τη Δευτέρα, διατηρώντας μια underweight άποψη για τις μετοχές της ευρωζώνης.
Οι στρατηγικοί αναλυτές αναμένουν περαιτέρω αδυναμία στην περιοχή, επικαλούμενοι την επιδείνωση της "αντιστάθμισης ανάπτυξης-πολιτικής" στο δεύτερο εξάμηνο "λόγω της πιθανής συνέχισης της σύσφιξης των κεντρικών τραπεζών από τη μία πλευρά, και της προσφοράς χρήματος M1 που υποδεικνύει περισσότερες απογοητεύσεις δραστηριότητας από την άλλη".

Η σύγκριση με τις ΗΠΑ

Μετά από μια υπεραπόδοση 36% σε όρους δολαρίου μεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου, οι μετοχές της ζώνης του ευρώ υποχώρησαν περισσότερο από το ένα τρίτο σε σχετική βάση, κυρίως λόγω της ανόδου των αμερικανικών μετοχικών αγορών, η οποία ωθήθηκε από τη διαφημιστική εκστρατεία για την τεχνητή νοημοσύνη και την έξαρση των μεγαλοκεφαλαιοποιήσεων.
Στη συνέχεια ανέκαμψαν τον Ιούλιο, βοηθούμενες από την αδυναμία του δολαρίου.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan μείωσαν τις μετοχές της ζώνης του ευρώ σε underweight τον Μάιο μετά την ισχυρή τους πορεία, κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν υπερεπενδεδυμένες έναντι των αντίστοιχων αμερικανικών μετοχών, μια απόφαση που αποδείχθηκε σωστή.
Ωστόσο, η άποψή τους ότι το πρώτο τρίμηνο θα ήταν η κορύφωση αμερικανικής της αγοράς για το 2023 δεν υλοποιήθηκε, καθώς οι μετοχές σημείωσαν ράλι κατά το πρώτο εξάμηνο.
Για τον Matejka και την ομάδα του, το επόμενο σκέλος της πτώσης θα μπορούσε να οδηγηθεί από τις χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων, καθώς και από τις απογοητεύσεις των κερδών.
Βλέπουν μπροστά τους υποβαθμίσεις κερδών, δεδομένου ότι οι οικονομικές έρευνες, όπως ο δείκτης υπεύθυνων αγορών, βρίσκονται σε έδαφος συρρίκνωσης, ακόμη και αν κάποια οικονομικά στοιχεία βελτιωθούν.
Η αποδυνάμωση της κινεζικής οικονομίας και οι απογοητεύσεις από τα κίνητρα είναι πιθανό να αποτελέσουν άλλο ένα βαρίδι για την Ευρώπη, ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης