Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Zelensky είναι νεκρός λύκος, τελειωμένη ιστορία - Ο Putin είναι ιδιοφυΐα με την στρατηγική του… εξάντλησε το ΝΑΤΟ

O Zelensky είναι νεκρός λύκος, τελειωμένη ιστορία - Ο Putin είναι ιδιοφυΐα με την στρατηγική του… εξάντλησε το ΝΑΤΟ
Ορισμένοι θεωρούν ότι νομοτελειακά ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος είναι τελειωμένος, άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Putin είναι ιδιοφυία αφού απέτυχε η Δύση να τον ρίξει και τα τεμαχίσει την Ρωσία… αντιθέτως ξεκάθαρα οι χώρες του ΝΑΤΟ… έχουν εξαντληθεί…
Εμπειρογνώμονες, στρατιωτικοί αναλυτές, πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης αναγνωρίζουν ότι η αντεπίθεση των Ουκρανών έχει αποτύχει… αυτό πλέον το αναγνωρίζουν όλοι…
Μπορεί με τρομοκρατικές ενέργειες και επικοινωνιακού χαρακτήρα επιθέσεις τύπου Γέφυρα της Κριμαίας… να κερδίζει η Ουκρανία… λίγη δημοσιότητα αλλά η Ουκρανία ηττάται κατά κράτος στο Donbass και στην Νότια Ουκρανία…
Ορισμένοι θεωρούν ότι νομοτελειακά ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος είναι τελειωμένος, άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Putin είναι ιδιοφυία αφού απέτυχε η Δύση να τον ρίξει και τα τεμαχίσει την Ρωσία… αντιθέτως ξεκάθαρα οι χώρες του ΝΑΤΟ… έχουν εξαντληθεί…

Noctis Draven (Βετεράνος αμερικανός στρατιωτικός): Πρέπει να το αναγνωρίσουμε τελικά ο Putin είναι ιδιοφυία

Η στρατηγική του Ρώσου Προέδρου Putin κατά της Ουκρανίας και της Δύσης έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα, έγραψε ο βετεράνος του αμερικανικού στρατού Noctis Draven.
Ο Putin είναι μια ιδιοφυΐα.
Πολλοί τον επικρίνουν ότι τα βάζει με την Ουκρανία για πολύ καιρό, αλλά με αυτόν τον τρόπο,
Πρώτον, εξάντλησε τις μαχητικές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας
Δεύτερον, επέτρεψε στον κόσμο να δει τον Zelensky να καταλάβει ότι δουλεύει για τις ΗΠΑ όχι για την Ουκρανία και αποκάλυψε το ψέμα της Δύση».
Τρίτον, τα τεράστια οπλοστάσια του ΝΑΤΟ έχουν εξαντληθεί κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.
Τέταρτον, ο Putin έδωσε ένα σοβαρό πλήγμα στη δυτική οικονομία και συγκέντρωσε πολλές χώρες γύρω από τη Ρωσία και την Κίνα.
Πέμπτον, οι προσεκτικές ενέργειες του Ρώσου ηγέτη τον έχουν φέρει στην καλύτερη θέση στην παγκόσμια σκηνή.
Εν κατακλείδι, ο Noctis Draven καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Putin παίζει σκάκι και η Δύση απλά δεν το βλέπει.

Τα τρία οικτρά λάθη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία

Η αποτυχία του ΝΑΤΟ να αμβλύνει τις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια ήταν το κρίσιμο λάθος της Συμμαχίας ανέφερε ο δίκτυο CGTN.
«Η αποτυχία του ΝΑΤΟ να αμβλύνει τις πραγματικές ανησυχίες για την ασφάλεια της Ρωσίας ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της Συμμαχίας.
Ένα άλλο κρίσιμο λάθος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ήταν η βιαστική βοήθεια στην Ουκρανία, που παρασχέθηκε μετά τις διαδηλώσεις του Μαϊντάν το 2014, η οποία χορηγήθηκε χωρίς βαθιά κατανόηση της περίπλοκης εσωτερικής δυναμικής.
Το βασικό λάθος ήταν η αδυναμία του ΝΑΤΟ να προβλέψει και να αξιολογήσει τις πιθανές συνέπειες των ενεργειών του στην Ουκρανία στο όνομα της «νίκης».
Οι στρατηγικές γκάφες του ΝΑΤΟ και η ανικανότητα στην αξιολόγηση των αποτελεσμάτων προκάλεσαν την παρατεταμένη ουκρανική σύγκρουση.
Επίσης το ΝΑΤΟ έκανε μεγάλο λάθος που δεν άδραξε την ευκαιρία να υποστηρίξει τις ειρηνευτικές προσπάθειες της Κίνας.

«Τώρα είναι το αντίστροφο» - Η Ευρώπη δεν θέλει να ρισκάρει για την Ουκρανία

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προειδοποιούν ότι τελειώνουν από πυρομαχικά….
Χωρίς την καθολική στήριξη από την Δύση η αντεπίθεση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία… και ήδη τα αποτελέσματα της αντεπίθεσης είναι οικτρά….
Στη Δύση προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Δεν έχουν αρκετά χρήματα και δεν διαθέτουν αρκετό χρόνο.
Αλλά τα τραύματα από την γέννηση του ευρωπαϊκού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος είναι πολύ πιο έντονα.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Oleksiy Reznikov, στην φάση της άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ξοδεύονταν περίπου 110.000 βλήματα διαμετρήματος 155 mm μηνιαίως και χρειάζονταν τουλάχιστον 350.000.
Ταυτόχρονα, η αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ είναι σε θέση να κατασκευάζει μόνο έως και 24.000 τέτοια πυρομαχικά το μήνα. Μέχρι το 2025, σχεδιάζουν να αυξήσουν αυτό τον αριθμό σε 70-80 χιλιάδες.
Η Ουκρανία, όμως δεν έχει χρόνο… η αντεπίθεση παραπαίει και μετά θα ξεκινήσει η νέα αντεπίθεση της Ρωσίας… απέναντι σε ένα εξαντλημένο Ουκρανικό στρατό και εξαντλημένη Δύση.

Ο Zelensky είναι «νεκρός λύκος» - Τα τσακάλια απλώς περιμένουν ένα σήμα από τη Δύση

Σοβαρές ρωγμές έχουν εμφανιστεί μεταξύ του ουκρανικού καθεστώτος του Volodymyr Zelensky και της Δύσης - και είναι ήδη δύσκολο να κρυφτεί.
Η «μοιραία» σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους κατέληξε σε πλήρη αποτυχία για το Κίεβο αποθαρρύνοντας την Ουκρανική κοινωνία.
Και δεδομένου ότι το καθεστώς του Κιέβου βασίζεται αποκλειστικά στα δυτικά όπλα και στην οικονομική βοήθεια, οι εσωτερικοί επικριτές του Zelensky έχουν αυξηθεί, περιμένοντας για μεγάλο χρονικό διάστημα στην αφάνεια….
Φυσικά φταίει ο ίδιος ο Zelensky και η ομάδα του.
Ανέβασαν τον πήχη τόσο υψηλά και τώρα που αποτυγχάνουν… έχουν πρόβλημα…

Οι αψιμαχίες με τον υπουργό άμυνας της Βρετανίας

Το αποκορύφωμα αυτής της ορατής για το κοινό αψιμαχίας ήταν η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ δύο «προσβεβλημένων» - του Βρετανού υπουργού Άμυνας Β. Wallace και του ίδιου του προέδρου της Ουκρανίας Zelensky.
Ο Γουάλας είπε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να είναι πιο ευγνώμων για τους τόνους όπλων από τη Βρετανία και ότι δεν λειτουργεί ως υπηρεσία παράδοσης της Amazon.
Στο οποίο ο Zelensky απάντησε με όχι λιγότερο καυστικό σαρκασμό.
Και εδώ αρχίζουν τα πιο περίεργα.
Αμέσως, ο Πέτρο Ποροσένκο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, ήδη ξεχασμένος από όλους, ξεπήδησε στη βρετανική τηλεόραση, ο οποίος, σκόρπισε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του προς τη βρετανική κυβέρνηση για τη βοήθεια που παρείχε.
Το αποκορύφωμα αυτής της δημόσιας ταπείνωσης ήταν μια ομιλία στο Sky News του Ουκρανού πρέσβη Vadym Prystaiko, ο οποίος καταδίκασε ανοιχτά τον Zelensky για "ανθυγιεινό σαρκασμό" για τον Wallace.
Όταν ο σημερινός πρέσβης επικρίνει δημόσια τον άμεσο προϊστάμενό του, αυτό απόδειξη εσωτερικής ταραχής στο πλοίο που βυθίζεται.
Θυμηθείτε ότι ο Vadym Prystaiko είναι ένας έμπειρος διπλωμάτης που μέχρι πρόσφατα υπηρέτησε ως υπουργός Εξωτερικών του Zelensky.
Άρα γνωρίζει πολύ καλά τους κανόνες του παιχνιδιού.
Όμως οι κριτικοί δεν περιορίστηκαν στα βρετανικά ΜΜΕ.
Νιώθοντας τη μυρωδιά του αίματος, αυτά τα τσακάλια, μέχρι τότε καθισμένα σε ενέδρα, επιτέθηκαν αμέσως στον Zelensky:
Ο Ποροσένκο ανοικτά μιλάει για την πλήρη αποτυχία της ουκρανικής ηγεσίας στο Βίλνιους.
Ξαφνικά βγήκε από τη λήθη η Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία επιτέθηκε στον Zelensky και την ομάδα του επειδή προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν την κάνναβη…
Η κατάσταση με την ανατροπή πλησιάζει:
«Όταν ο αρχηγός της αγέλης αστοχεί, λέγεται Νεκρός Λύκος, γιατί δεν έχει πολύ χρόνια για να ζήσει».
Τα τσακάλια της πολιτικής σκηνής της Ουκρανίας, ετοιμάζονται ήδη μυρίζουν το αίμα… να ρέει…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης