Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα λόγω... Κίνας στις ευρωπαϊκές αγορές - O DAX -0,2%

Νευρικότητα λόγω... Κίνας στις ευρωπαϊκές αγορές - O DAX -0,2%
Η επιβράδυνση της ανάπτυξης της Κίνας προκαλεί νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές
Σχετικά Άρθρα
Η επιβράδυνση της ανάπτυξης της Κίνας προκαλεί νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές, λόγω του μεγάλου βαθμού εξάρτησης οικονομιών όπως η γερμανική και η βρετανική, κυρίως μέσω του εμπορίου και των επενδύσεων.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,12% στις 16.077 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει οριακές μεταβολές στις 7.433 μονάδες.
Στις 7.326 μονάδες με πτώση 0,7% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενισχύεται 0,1% στις 28.701 μονάδες.
O ΙBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,3% στις 9.470 μονάδες.
Ήπια άνοδο 0,3% σημειώνουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Στη Μόσχα, ο δείκτης MOEX σε ρούβλια σημειώνει oριακές μεταβολές στις 2.904 μονάδες.
Το φυσικό αέριο διαπραγματεύεται στα 24 ευρώ στην Ευρώπη, με το ολλανδικό TTF Αυγούστου στο -5%.
Απώλειες καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
To brent υποχωρεί 1,1% στα 78,91 δολ. το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό -1,2% στα 74,4 δολ. το βαρέλι.
Η κινεζική οικονομία έχει πλέον επεκταθεί συνολικά κατά 5,5% μέχρι στιγμής το 2023, κυρίως χάρη σε ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο, αλλά η ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους τρεις μήνες.
Οι επενδυτές προχωρούν σε κατοχύρωση των κερδών της προηγούμενης εβδομάδας, με τον ευρείας βάσης δείκτη Stoxx 600 να σημειώνει άνοδο σχεδόν 3%, αφού η επιβράδυνση του πληθωρισμού των ΗΠΑ ενίσχυσε τις προσδοκίες ότι η Fed μπορεί να είναι κοντά στο να τερματίσει τον επιθετικό κύκλο αύξησης των επιτοκίων της.
Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ, η Tesla θα είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία της Wall Street που θα ανακοινώσει τα μεγέθη της την Τετάρτη, ενώ θα ακολουθήσουν Bank of America και Goldman Sachs.
Στην Ασία, πτωτικά έκλεισαν σήμερα 17/7 οι περισσότερες ασιατικές αγορές.
Αναλυτικά, ο δείκτης Shanghai στην Κίνα στο -1,06%, ο δείκτης KOSPI στη Ν. Κορέα στο -0,35% και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία στο -0,06%.
Το χρηματιστήριο της Ιαπωνίας παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας όπως και οι αγορές στο  Χονγκ Κονγκ παρέμειναν λόγω της προειδοποίησης που εκδόθηκε για τον τυφώνα Ταλίμ.

Κίνα: Επιβράδυνση της ανάκαμψης - Το ΑΕΠ στο +6,3% το β' τρίμηνο 2023

Με ελαφρώς ταχύτερο ρυθμό των εκτιμήσεων αναπτύχθηκε η οικονομία της Κίνας το δεύτερο  τρίμηνο του 2023, αλλά η ανάπτυξη εξακολουθεί να επιβραδύνεται σημαντικά από το προηγούμενο
τρίμηνο, καθώς η οικονομική ανάκαμψη μετά το COVID έχει περιέλθει σε τέλμα.
Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Κίνας κατά το δεύτερο τρίμηνο (ΑΕΠ) αυξήθηκε κατά 0,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής Υπηρεσίας, όταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ανάπτυξη 0,5%, αλλά επιβραδύνθηκε σημαντικά από το 2,2%  που σημειώθηκε το προηγούμενο τρίμηνο.
Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,3% το δεύτερο τρίμηνο, χάρη κυρίως στη χαμηλότερη βάση για σύγκριση από την ίδια περίοδο πέρυσι, όταν η χώρα πάλευε με την πανδημία COVID-19.
Ωστόσο, η μέτρηση ήταν χαμηλότερη από προσδοκίες για ανάπτυξη 7,3%.
Παρόλα αυτά, η κινεζική οικονομία έχει πλέον επεκταθεί συνολικά κατά 5,5% μέχρι στιγμής το 2023, χάρη κυρίως στο ισχυρό πρώτο τρίμηνο.
Αλλά η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες, καθώς οι μεγαλύτερες οικονομικές μηχανές της χώρας παρέμειναν υπό πίεση.
Η μεταποιητική δραστηριότητα συρρικνώθηκε και για τους τρεις μήνες του δεύτερου τριμήνου, ενώ η ακίνητη περιουσία οι πωλήσεις και οι τιμές των κατοικιών δεν κατάφεραν να ανακάμψουν παρά τη συνεπή πολιτική
στήριξης από την κυβέρνηση.
Ο μεταποιητικός τομέας της Κίνας δέχθηκε επίσης πιέσεις από την υποτονική ζήτηση στο εξωτερικό για τις κινεζικές εξαγωγές, εν μέσω επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών σε ολόκληρο τον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης