Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγωδία στη Ν. Κορέα: 40 νεκροί από πλημμύρες – Πολυήμερες καταρρακτώδεις βροχές

Τραγωδία στη Ν. Κορέα: 40 νεκροί από πλημμύρες – Πολυήμερες καταρρακτώδεις βροχές
Από τους 40 νεκρούς, οι 12 βρέθηκαν σε υπόγεια σήραγγα
(upd) Ευθύνες στις αρμόδιες αρχές ότι δεν τήρησαν τους κανόνες για την αντιμετώπιση καταστροφών απέδωσε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Yoon Suk Yeol, στον απόηχο του θανάτου τουλάχιστον 40 ανθρώπων λόγω των πλημμυρών που προκάλεσαν πρωτοφανείς πολυήμερες καταρρακτώδεις βροχές.
Είναι χαρακτηριστικό πως από τους 40 νεκρούς, οι 12 βρέθηκαν νεκροί σε βυθισμένη υπόγεια διάβαση.
Πέρα από τους 40 νεκρούς, γίνεται ακόμα λόγος για 9 αγνοούμενους και για 34 τραυματίες σε όλη την χώρα.
Οι καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν κυρίως τις νότιες και τις κεντρικές περιοχές της Νότιας Κορέας από την περασμένη Πέμπτη 13 Ιουλίου.

12 νεκροί σε σήραγγα

Η ιστορία που συγκλονίζει είναι αυτή των 12 ανθρώπων που βρήκαν τον θάνατο στην πόλη Cheongju, όταν περίπου 16 αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν σε υπόγεια σήραγγα που πλημμύρισε ύστερα από την κατάρρευση αναχώματος σε γειτονικό ποτάμι.
Από το σημείο εκείνο ανασύρθηκαν άλλοι 9 τραυματίες.
Πολλοί οδηγοί κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν απαγόρευσε την πρόσβαση στην υπόγεια διάβαση, παρά το γεγονός ότι είχε προβλεφθεί η κακοκαιρία και οι καταρρακτώδεις βροχές και άρα υπήρχε κίνδυνος πλημμύρας.

Πυρά προέδρου

Κατά την έκτακτη διυπηρεσιακή συνάντηση που συγκάλεσε ο πρόεδρος Yoon Suk Yeol έδωσε διαταγή να καταβληθούν όλες οι δυνατές προσπάθειες από τις αρχές για να σωθούν ζωές και δεσμεύτηκε πως θα υποστηριχθούν οι προσπάθειες για την αποκατάσταση, μεταξύ άλλων με την κήρυξη ζωνών καταστροφής στις πλημμυροπαθείς περιοχές.
Μάλιστα υποστήριξε ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω της κακής διαχείρισης των ευάλωτων περιοχών από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης