Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χτύπημα Ουκρανών στη Γέφυρα της Κριμαίας - Putin: H Ρωσία θα απαντήσει στην τρομοκρατική επίθεση που οργάνωσε το Κίεβο

Χτύπημα Ουκρανών στη Γέφυρα της Κριμαίας - Putin: H Ρωσία θα απαντήσει στην τρομοκρατική επίθεση που οργάνωσε το Κίεβο
James Hecker (Αμερικανός Στρατηγός): Το απόθεμα όπλων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ βρίσκεται σε «επικίνδυνα χαμηλά» επίπεδα
(upd21) Ενώ οι Ουκρανοί αποτυγχάνουν στο μέτωπο... επιδίδονται σε τρομοκρατικές πράξεις, αφού το ναυτικό και η SBU η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας χτύπησαν για δεύτερη φορά την Γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία σκοτώνοντας δύο ανθρώπους...
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με θαλάσσια drones οδηγώντας στην κατάρρευση μέρους της γέφυρας... οι σιδηροδρομικές γραμμές δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα αλλά το ένα ρεύμα κυκλοφορίας έχει υποστεί ζημιά...
«Η νυχτερινή επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας ήταν μια ειδική επιχείρηση των ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας και της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας την SBU.
Σύμφωνα με την πηγή, η γέφυρα δέχθηκε επίθεση με τη βοήθεια επιφανειακών drones.
Ήταν δύσκολο να φτάσουμε στη γέφυρα, αλλά στο τέλος τα καταφέραμε» είπε η πηγή.
Ο εκπρόσωπος του κύριου τμήματος πληροφοριών της Ουκρανίας, Andriy Yusov,
σχολίασε το περιστατικό με τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός παιδιού στη γέφυρα της Κριμαίας, επικαλούμενος τα λόγια του επικεφαλής του τμήματος, Kirill Budanov, ότι «αυτή η δομή είναι περιττή». Εν τω μεταξύ, σε μια πρωτοφανή παραδοχή προέβη ανώτατος αμερικανός στρατιωτικός ο οποίος παραδέχτηκε ότι εγείρεται ζήτημα με τα αποθέματα όπλων, σε λίγο οι χώρες του ΝΑΤΟ θα ξεμείνουν από όπλα… εξέλιξη πρωτοφανή…
Την ίδια στιγμή, η Ουκρανική αντεπίθεση παραπαίει, ο ρώσος Πρόεδρος Putin δήλωσε ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν καταφέρει τίποτε μετά από ενάμιση μήνα αντεπίθεσης… ενώ οι Ουκρανοί αναγνωρίζουν ότι οι ρώσοι προελαύνουν στο Kupyansk…
Ουκρανός στρατιωτικός… αναγνωρίζει την αποτυχία της αντεπίθεσης, δηλώνοντας ότι πέφτουμε σε παγίδα για ηλίθιους…
Την ίδια στιγμή τα ρωσικά Lancet έχουν αποδειχθεί το πιο αποτελεσματικό όπλο στον πόλεμο… η δράση τους είναι πλέον μυθική… καταστρέφουν ότι βάλουν ως στόχο τα περιπλανώμενα drones….

Συναγερμός στην Κριμαία - Επίθεση στη Γέφυρα - Δύο νεκροί

Κλειστή για την κυκλοφορία οχημάτων είναι η γέφυρα της Κριμαίας που συνδέει τη Ρωσία με την χερσόνησο της Κριμαίας λόγω έκτακτης ανάγκης, όπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές, τη στιγμή που επιβεβαιώνεται ο θάνατος δύο ανθρώπων.
Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι επανεκκίνησαν τα δρομολόγια των τρένων.

Σε ανακοίνωση του στο Telegram ο κυβερνήτης της Κριμαίας, Sergei Aksyonov κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν τη γέφυρα για τις επόμενες ώρες.
432.jpg
23_1.jpg
24_2.jpg
Ρωσία: Τρομοκρατικό χτύπημα του Κιέβου

Για τρομοκρατικό χτύπημα του καθεστώτος του Κιέβου στη Γέφυρα της Κριμαίας έκανε λόγο ο επικεφαλής του Κοινοβουλίου της Κριμαίας, Vladimir Kostantinov.
«Η αιτία της έκτακτης ανάγκης στην γέφυρα της Κριμαίας ήταν μια τρομοκρατική επίθεση από τις ουκρανικές αρχές» υπογράμμισε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Konstantinov.
«Το τρομοκρατικό καθεστώς του Κιέβου διέπραξε ένα νέο έγκλημα.
Επιτέθηκε στη γέφυρα της Κριμαίας.
Το Κίεβο δεν μπορεί παρά να γνωρίζει ότι η οδική σύνδεση της γέφυρας είναι αποκλειστικά μια υποδομή για τους πολίτες» επισήμανε ο Konstantinov, υποστηρίζοντας πως η σιδηροδρομική γραμμή δεν υπέστη ζημιές. Putin: H Ρωσία θα απαντήσει στην τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας που οργάνωσε το καθεστώς του Κιέβου

Η Ρωσία θα απαντήσει στην τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας που οργάνωσε το καθεστώς του Κιέβου.
Το υπουργείο Άμυνας ετοιμάζει ήδη προτάσεις, δήλωσε ο πρόεδρος Vladimir Putin.
«Αυτό είναι ένα παράλογο έγκλημα, από στρατιωτική άποψη…
Η γέφυρα της Κριμαίας δεν έχει χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικές μεταφορές για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ήταν μια σκληρή ενέργεια, αθώοι πολίτες τραυματίστηκαν, σκοτώθηκαν.
Η Ρωσία θα απαντήσει…
Το υπουργείο Άμυνας ετοιμάζει τις κατάλληλες προτάσεις», τόνισε.
«Δεδομένου ότι αυτή ήταν η δεύτερη τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, περιμένω συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της ασφάλειας αυτής της στρατηγικής σημασίας μεταφορικής εγκατάστασης», δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης.
Επιπλέον, ο Putin έδωσε εντολή να βοηθηθεί το παιδί του οποίου οι γονείς πέθαναν από το χτύπημα.
«Ζητώ τόσο από την ηγεσία της περιοχής όσο και των ομοσπονδιακών αρχών να παράσχουν την απαραίτητη βοήθεια στο τραυματισμένο κορίτσι, τους συγγενείς της και να θέσουν αυτό το θέμα υπό ειδικό έλεγχο», είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Ζημιές στο οδόστρωμα


Το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τους πυλώνες της γέφυρας, αν και αναγνωρίζει την ύπαρξη ζημιάς στο οδόστρωμα.
Οι αρμόδιες αρχές επισημαίνουν ότι συνεχίζεται ο έλεγχος για την κατάσταση της γέφυρας.

Επανέναρξη δρομολογίων

Πληροφορίες που μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS αναφέρουν ότι επανεκκίνησαν τα δρομολόγια των τρένων.
Όπως είπε ο Aksyonov, ήδη οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες επιχειρούν για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε όλους τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής να αποφύγουν τη γέφυρα της Κριμαίας για τις μετακινήσεις τους και να επιλέξουν εναλλακτικές οδούς.

Zakharova (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Τρομοκρατικό το καθεστώς του Κιέβου – Είναι υπεύθυνες ΗΠΑ, Βρετανία

Το Κίεβο κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από τη σημερινή επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, όπου σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova.
«Η σημερινή επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας έγινε από το καθεστώς του Κιέβου.
Αυτό το καθεστώς είναι τρομοκράτης και έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας διεθνούς ομάδας οργανωμένου εγκλήματος.
Οι αποφάσεις λαμβάνονται από Ουκρανούς αξιωματούχους και στρατιωτικούς με την άμεση συμμετοχή αμερικανικών και βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών και πολιτικών.
Οι ΗΠΑ και η Βρετανία είναι επικεφαλής μιας τρομοκρατικής κρατικής δομής» ανέφερε σε δηλώσεις της η Zakharova, η οποία κάλεσε την ΕΕ να προσκαλέσει τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Λατινικής Αμερικής για να δείξει το «τέρας που εξέθρεψε».

Medvedev: Οι τρομοκράτες καταλαβαίνουν μόνο με τη βία

Οι τρομοκράτες καταλαβαίνουν μόνο τη γλώσσα της βίας ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev με αφορμή την επίθεση των Ουκρανών στη γέφυρα της Κριμαίας, ο οποίος μάλιστα σημείωσε πως δεν φτάνει να εντοπιστούν και να εξουδετερωθούν οι τρομοκράτες, αλλά πρέπει να σκοτωθεί και η ηγεσία τους.
«Η παγκόσμια αλλά και η δική μας εμπειρία δείχνουν ότι είναι αδύνατο να πολεμήσεις τους τρομοκράτες με διεθνείς κυρώσεις, εκφοβισμό ή προτροπές.
Αυτοί καταλαβαίνουν μόνο με τη γλώσσα της βίας.
Μόνο με προσωπικές και τελείως απάνθρωπες μεθόδους.
Για αυτό, είναι απαραίτητο να ανατινάξουμε τα σπίτια τους και τα σπίτια των συγγενών τους.
Να ψάξουμε και να εξουδετερώσουμε όλους τους συνενόχους τους και να εγκαταλείψουμε την ανόητη ιδέα μιας δίκης εναντίον τους.
Ωστόσο, το κυριότερο είναι να καταστραφεί η ηγεσία αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων, ανεξάρτητα από το που μπορεί να κρύβονται αυτά τα έντομα.
Είναι δύσκολο, αλλά πιθανό» ανέφερε ο Medvedev.

Ρωσικό μαχητικό συνετρίβη στην Αζοφική Θάλασσα

Ένα ρωσικό μαχητικό-βομβαρδιστικό τύπου Su-25 συνετρίβη σήμερα στην Αζοφική Θάλασσα κοντά στην πόλη Γιέϊσκ, αλλά ο πιλότος εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος , δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι με ανακοίνωση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί , δείχνει ένα αλεξίπτωτο να κατεβαίνει πάνω από την θάλασσα κοντά στην ακτή και έναν μεγάλο παφλασμό στο νερό. Το Γιέϊσκ εκτείνεται κατά μήκος της Αζοφικής Θάλασσας αρχίζοντας από το ελεγχόμενο από την Ρωσία τμήμα της ουκρανικής περιοχής του Ντονέτσκ.
Οι αξιωματούχοι της περιοχής του Κρασνοντάρ δήλωσαν ότι ο πιλότος ανασύρθηκε από την θάλασσα.

Ο στρατός των ΗΠΑ δεν θα πολεμήσει ενάντια στις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ουκρανία

Ο αμερικανικός στρατός δεν θα πολεμήσει τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Ουκρανία, αυτή η θέση παραμένει βασική και μόνιμη για τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του επικεφαλής του Λευκού Οίκου.
«Η βασική θέση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ξεκάθαρη - θα υποστηρίξουμε την Ουκρανία χωρίς αμερικανικές μπότες στο έδαφος, οι αμερικανοί στρατιώτες δεν θα πολεμήσουν Ρώσους στρατιώτες.
Αυτή είναι σταθερή θέση σε όλη την φάση της σύγκρουσης.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν η σύγκρουση στην Ουκρανία «να τελειώσει με ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο».

McCall (Πρόεδρος Εξωτερικών Υποθέσεων ΗΠΑ): Η Ουκρανία δεν διαθέτει τα όπλα για επιτυχημένη αντεπίθεση

Η Ουκρανία δεν έχει τα απαραίτητα όπλα για για επιτυχημένη αντεπίθεση, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Μ. McCall (Ρ-Τέξας), πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των ΗΠΑ.
«Οι Ουκρανοί δεν έχουν ότι χρειάζεται για να κερδίσουν αυτή την αντεπίθεση», είπε σε συνέντευξή του στο CBS News.
Σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έπρεπε να είχαν παραδώσει στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο αυτά τα όπλα που παραδίδονται μόλις τώρα.
Ειδικότερα, επεσήμανε την έλλειψη μαχητικών F-16 στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων στη χρήση τους, καθώς και την απουσία επιχειρησιακών-τακτικών πυραύλων ATACMS στην Ουκρανία.
«Οι Ουκρανοί χρειάζονται όπλα μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσουν αποθήκες, ενέργεια, γραμμές εφοδιασμού υλικοτεχνικής υποστήριξης, δεν τα έχουν»….

Maxim Prisyazhnyuk (Ταγματάρχης Ουκρανίας): Πέφτουμε σε παγίδες για ηλίθιους

Το κύριο πρόβλημα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης είναι οι νάρκες στην δαιδαλώδη ρωσική αμυντική γραμμή ανέφεραν οι New York Times.
Η έλλειψη αεροπορικής υποστήριξης και το βαθύ δίκτυο αμυντικών δομών που δημιούργησαν οι Ρώσοι έχουν λειτουργήσει.
Αλλά ο τεράστιος αριθμός ναρκών, συρμάτων τάσης, παγίδες με εκρηκτικά και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς έχουν οδηγήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε αδιέξοδο, έχουν βαλτώσει.
Ο ταγματάρχης του ουκρανικού στρατού Maxim Prisyazhnyuk μίλησε για τις ρωσικές τακτικές, τις οποίες αποκάλεσε «κόλπο για ηλίθιους».
Σύμφωνα με τον ίδιο, μόλις ένας Ουκρανός στρατιώτης βρει μια νάρκη και πάει να την εξουδετερώσει, αναπόφευκτα πατάει σε μια παγίδα - μια άλλη συσκευή θαμμένη μπροστά του.
«Δεν μπορούσα καν να φανταστώ κάτι τέτοιο.
Πίστευα ότι οι νάρκες θα ήταν παραταγμένες.
Αλλά ολόκληρα χωράφια είναι γεμάτα με αυτές, είναι παντού».

Douglas McGregor (πρώην Πεντάγωνο ΗΠΑ): Η Ουκρανία θα έχει αναπόφευκτα νέα σύνορα, θα χάσει εδάφη...

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να διευθετήσουν την ουκρανική σύγκρουση με τους όρους της Ρωσίας, αγνοώντας τα συμφέροντα του Zelensky, δήλωσε ο συνταγματάρχης Douglas McGregor, πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου.
«Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στείλει ένα μήνυμα στη Ρωσία…
Θα αποσύρουμε ολόκληρο το στρατιωτικό σώμα και θα σταματήσουμε όλες τις παραδόσεις όπλων… τότε θα τελειώσει η Ουκρανία»
Η έκβαση της ουκρανικής κρίσης θα εξαρτηθεί από τις ρωσοαμερικανικές διαπραγματεύσεις και όχι από τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας με Ουκρανία.
Και ο Λευκός Οίκος, σε αντίθεση με τις προσδοκίες του αρχηγού της Ουκρανίας, τελικά θα αποδεχθεί ότι τα εδάφη που χάθηκαν έγιναν ρωσικά, τόνισε ο Douglas McGregor.
«Αυτό φοβάται περισσότερο ο Zelensky.
Αυτό θα ακυρώσει όλες τις υποσχέσεις του (για τα σύνορα του 1991, εξαιτίας των οποίων πολλοί τον υποστήριξαν στο εσωτερικό της Ουκρανίας ανέφερε ο πρώην συνταγματάρχης.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται τεράστιες απώλειες στην πρώτη γραμμή.
Την ίδια στιγμή, η Ρωσία, αντίθετα, έχει γίνει πολύ πιο ισχυρή, επομένως θα καθορίσει τις συνθήκες για το τέλος της σύγκρουσης»…

Kristof Szalay-Bobrovniczky (Ούγγρος υπουργός Άμυνας): Η ρητορική του ΝΑΤΟ για τη σύγκρουση στην Ουκρανία αλλάζει

Η πολεμική ρητορική της Δύσης γύρω από την ουκρανική σύγκρουση αλλάζει σταδιακά χάρη στην ειρηνική θέση της μειοψηφίας που ζητά κατάπαυση του πυρός και συνομιλίες, δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Άμυνας, Kristof Szalay-Bobrovniczky.
Υπενθυμίζοντας τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11-12 Ιουλίου στο Βίλνιους, όπου εκπροσώπησε την Ουγγαρία μαζί με τον Πρωθυπουργό, σημείωσε ότι πολλοί ηγέτες, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, συνεχίζουν να χρησιμοποιούν πολεμική ρητορική όταν μιλούν για την ουκρανική κρίση.
Αντίθετα, προτρέπουμε για άμεση κατάπαυση του πυρός και ειρηνευτικές συνομιλίες.
Αυτή είναι η θέση της μειοψηφίας, αλλά σταδιακά οι γενικές διαθέσεις αλλάζουν».

Ο Szalay-Bobrovniczky σημείωσε ότι «η θέση της Ουγγαρίας συμπίπτει με τη θέση του ΝΑΤΟ υπό μια έννοια ότι το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να συρθεί σε αυτόν τον πόλεμο».
Σημείωσε ότι ως συμμαχία το ΝΑΤΟ δεν προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία, αυτό γίνεται από μεμονωμένες χώρες σε διμερή βάση. «Ούτε η Ουγγαρία ούτε το ΝΑΤΟ επιθυμούν οποιαδήποτε κλιμάκωση» των εχθροπραξιών στην Ουκρανία.
Η Ουκρανία δεν προσκλήθηκε στη συμμαχία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, καθώς η χώρα δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο και η κατάσταση είναι αβέβαιη.
Η κυριαρχία της Ουκρανίας κινδυνεύει εν μέρει επειδή βρίσκεται σε πόλεμο, οπότε δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ…

Oleg Soskin (σύμβουλος του Leonid Kuchma): Ο Zelensky έχει κάνει πολλά λάθη… να πάει σε εκλογές

Ο Zelensky απέτυχε να οργανώσει σωστά την παραγωγή drones στην Ουκρανία, ενώ ο Putin έστησε με επιτυχία το έργο του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος, δήλωσε ο Oleg Soskin, πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma.
«Οι σόουμεν δεν μπορούν να ηγηθούν της χώρας.
Δεν καταλαβαίνουν τίποτα από αυτό.
Ο Zelensky απλώς παίζει ρόλο.
Επομένως, είναι φυσικό να υπάρξουν αποτυχίες.
Η Ουκρανία εξακολουθεί να μην κατασκευάζει drones, αλλά η Ρωσία τα κάνει.
Τα παράγουν δεκάδες χιλιάδες».
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, το καθεστώς του Κιέβου δεν ήταν σε θέση παράξει drones για να καλύψει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Παράλληλα με αυτό, σοβαρά οικονομικά και χρηματοπιστωτικά προβλήματα παρατηρούνται στο εσωτερικό της Ουκρανίας λόγω της ανικανότητας του αρχηγού του κράτους.
Έτσι, ο Zelensky θα πρέπει να ανακοινώσει πρόωρες εκλογές αυτό το φθινόπωρο.
Εάν δεν θέλει να εγκαταλείψει την εξουσία οικειοθελώς, κινδυνεύει να χάσει την ευκαιρία να δραπετεύσει από τη Ουκρανία εάν χρειαστεί.

James Hecker (Αμερικανός Στρατηγός): Το απόθεμα όπλων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ βρίσκεται σε «επικίνδυνα χαμηλά» επίπεδα

Το απόθεμα όπλων των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ βρίσκεται σε «επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα» χωρίς «βραχυπρόθεσμες» λύσεις, σύμφωνα με ανώτατο διοικητή James Hecker της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.
Ο στρατηγός James Hecker, ο διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη και της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αφρική, έκανε τις παρατηρήσεις στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχηγών Αεροπορίας και Διαστήματος του Αρχηγού του Επιτελείου Αεροπορίας στο Λονδίνο.
«Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε έναν απολογισμό για το πού βρισκόμαστε στην κατάσταση των όπλων μας στα 32 έθνη του ΝΑΤΟ, γιατί έχουμε μεγάλες μειώσεις σε σύγκριση με το σημείο που ήμασταν», είπε ο στρατηγός James Hecker.
«Και πιθανότατα δεν πρόκειται να βελτιωθεί αλλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι μακροπρόθεσμα θα έχουμε τη βιομηχανική βάση ώστε να αυξήσουμε την παραγωγή».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν «τις μισές μοίρες μαχητικών» σε σύγκριση με όταν συμμετείχαν στην Επιχείρηση Desert Storm, μια επιχείρηση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 1991 ως μέρος της απάντησης στην ιρακινή εισβολή στο Κουβέιτ.
Πρόσθεσε ότι υπήρξε παρόμοια μείωση στις μοίρες μαχητικών και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
«Έτσι, δεν έχουμε αυτά που είχαμε στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου».
«Τώρα δίνουμε πολλά πυρομαχικά στους Ουκρανούς, κάτι που νομίζω ότι είναι ακριβώς αυτό που πρέπει να κάνουμε, αλλά υποχωρούν επικίνδυνα τα δικά μας αποθέματα και μερικές φορές… απλά δεν έχουμε πυρομαχικά…»
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν στην Ουκρανία βοήθεια για την ασφάλεια άνω των 41,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στις 7 Ιουλίου. Αυτό περιλαμβάνει περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα και εξοπλισμό που ελήφθη από αμερικανικά στρατιωτικά αποθέματα στην Ουκρανία από την Ρωσική εισβολή.

Τα αμφιλεγόμενα πυρομαχικά διασποράς…

Τα πυρομαχικά διασποράς, αφού εκτοξευθούν, ανοίγουν στον αέρα και απελευθερώνουν βόμβες σε μια ευρεία περιοχή για να χτυπήσουν πολλούς στόχους ταυτόχρονα.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από αεροπλάνα, πυροβολικό και πυραύλους.
Περισσότερες από 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των δύο τρίτων των συμμάχων του ΝΑΤΟ, έχουν απαγορεύσει τέτοια όπλα επειδή μπορούν να προκαλέσουν πολλές απώλειες αμάχων.

Forbes: Ένα ρωσικό τανκς… κατέστρεψε την Ουκρανική αντεπίθεση

Μόνο ένα ρωσικό τανκ μπόρεσε να σταματήσει την επίθεση του ουκρανικού στρατού, ανέφερε το Forbes…
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν γρήγορες και πονηρές τακτικές χρησιμοποιώντας ελαφρύ και βαρύ εξοπλισμό.
«Οι πεζοναύτες ξεπερνούσαν σαφώς τα άρματα υποστήριξής τους, αφήνοντας πίσω τους τη μεγάλη δύναμη πυρός που χρειάζονταν για να κρατήσουν το έδαφος τους.
Η ξαφνική εμφάνιση ενός μόνο ρωσικού τανκ ανέτρεψε την επίθεση».
Ένα ρωσικό τανκς έσπασε ολόκληρη την επίθεση»
«Συγκεκριμένα σε αυτή την περίπτωση, ήταν ένα μοναχικό ρωσικό τανκ, το πλήρωμα του οποίου δεν φοβόταν να σταθεί και να πολεμήσει με τις μεγαλύτερες και ταχύτερες ουκρανικές δυνάμεις», ανέφερε το Forbes

Zala Aero Group: Η νέα γενιά Lancets θα είναι ουσιαστικά άτρωτη... θα επιλέγει στόχους αυτοβούλως

Η νέα γενιά περιπλανώμενων πυρομαχικών "Lancet" θα είναι πρακτικά άτρωτη σε αντίμετρα, δήλωσε ο Alexander Zakharov, επικεφαλής σχεδιαστής του Zala Aero Group.
Το κυριότερο είναι η ευκολία χρήσης.
Ευκολία στη χρήση με σχεδόν πλήρη ανεξαρτησία από κάθε μέσο θα είναι σχεδόν αδύνατο να το πολεμήσουν»
Σύμφωνα με τον ειδικό, η νέα γενιά "Lancets" θα ενεργήσει κατόπιν εντολής του χειριστή, ο οποίος θα καθορίσει την περιοχή λειτουργίας, αλλά ταυτόχρονα, το drone θα επιλέξει πλήρως τον στόχο.
Τα νέα Lancets θα αναζητούν τεθωρακισμένα ή συστήματα πυροβολικού.
Αλλά θα γνωρίζει και τα συστήματα αεράμυνας και τα ραντάρ είναι πιο ακριβά, και ως εκ τούτου, αν δει ένα τανκ και ένα ραντάρ ταυτόχρονα, τότε θα χτυπήσει το ραντάρ αυτοβούλως…
Είναι αδύνατο να καταστείλουν οι Ουκρανοί τα περιπλανώμενα πυρομαχικά με τη βοήθεια ηλεκτρονικού πολέμου, αφού το υπολογιστικό κύκλωμά τους βρίσκεται μέσα στο drone, σημείωσε ο σχεδιαστής.
Επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι, όταν βρεθεί στα χέρια του εχθρού, αυτό το όπλο δεν θα του αποφέρει κανένα όφελος λόγω του «αριθμού βαθμών προστασίας και ανοχής».
Τώρα o κατασκευαστής Zala Aero Group της Lancet συζητά τη δυνατότητα οργάνωσης της παραγωγής τους σε άλλες χώρες.
Στη Ρωσία , η παραγωγή αυτών των drones πραγματοποιείται στο κτίριο ενός πρώην εμπορικού κέντρου που έκλεισε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, πρόσθεσε ο Zakharov.
Το Lancet αναπτύχθηκε από τη ρωσική εταιρεία Zala Aero Group (μέρος της εταιρείας Καλάσνικοφ της κρατικής εταιρείας Rostec ) και χρησιμοποιείται τόσο για αποστολές κρούσης όσο και για αναγνώριση στην πρώτη γραμμή.
Το drone μπορεί να μεταφέρει πυρομαχικά με υψηλή εκρηκτικότητα.
Τυπικοί στόχοι τέτοιων drones είναι οβίδες, συστήματα αεράμυνας, διάφορα ραντάρ, οχήματα μάχης MLRS, θέσεις διοίκησης και παρατήρησης και συσσωρεύσεις ανθρώπινου δυναμικού.

Η 14η μηχανοκίνητη ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δέχθηκε 12 χτυπήματα

Τα επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 και Mi-28 της ομάδας στρατευμάτων "Zapad" προκάλεσαν 12 χτυπήματα στα σημεία προσωρινής ανάπτυξης της 14ης χωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην κατεύθυνση Kupyansk.
Κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών στον τομέα Kupyansk, τα πληρώματα των επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 και Mi-28 της ομάδας δυνάμεων Zapad πραγματοποίησαν 12 χτυπήματα κατά προσωρινών σημείων ανάπτυξης, συσσώρευσης ανθρώπινου δυναμικού, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού της 14ης Ταξιαρχίας
Luhansk_Battle_Map_Draft_July_162023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_July_162023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_July_162023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_July_162023.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης