Τελευταία Νέα
Διεθνή

Meloni (Ιταλία): Η συμφωνία με την Τυνησία υπόδειγμα για τη συνεργασία ΕΕ - Βορείου Αφρικής

Meloni (Ιταλία): Η συμφωνία με την Τυνησία υπόδειγμα για τη συνεργασία ΕΕ - Βορείου Αφρικής
Την διοργάνωση διεθνούς διάσκεψης για τη μετανάστευση και την ανάπτυξη στη Ρώμη ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Ιταλίας
Σχετικά Άρθρα
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Giorgia Meloni, στις δηλώσεις τις από την Τύνιδα, μετά την υπογραφή του μνημονίου κατανόησης ΕΕ-Τυνησίας, υπογράμμισε ότι «η σχέση συνεργασίας με την Τυνησία αποτελεί υπόδειγμα για νέες σχέσεις συνεργασίας με τους γείτονες της βόρειας Αφρικής».
«Το μνημόνιο που υπεγράφη αποτελεί σημαντικό αποτέλεσμα, χάρη σε μια ουσιαστική διπλωματική προσπάθεια», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
Ανακοίνωσε, δε, ότι την Κυριακή, 23/7  στη Ρώμη πρόκειται να οργανωθεί διεθνής διάσκεψη για την μετανάστευση και την ανάπτυξη.
«Ο Τυνήσιος πρόεδρος Sayed θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της διάσκεψης. Πρόκειται να συμμετάσχουν, επίσης, πολλοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων ευρωπαϊκών χωρών. Θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την μεσογειακή συνεργασία, με ολοκληρωμένη προσέγγιση», τόνισε η Giorgia Meloni.
«Θα πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε εντατικά με την Τυνησία, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μνημονίου κατανόησης. Πρόκειται για αποτέλεσμα το οποίο, μέχρι πριν από λίγους μήνες, έμοιαζε αδύνατο», ολοκλήρωσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης