Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Επιστροφή στη λιτότητα με περικοπές δημοσίων δαπανών 4,2 δισ. ευρώ το 2024

Γαλλία: Επιστροφή στη λιτότητα με περικοπές δημοσίων δαπανών 4,2 δισ. ευρώ το 2024
Η μεγαλύτερη πτώση αφορά το ποσό που προορίζεται για τη βοήθεια στη θωράκιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από την εκτίναξη του κόστους των καυσίμων και της ενέργειας
Πολιτική αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής προκρίνει η γαλλική κυβέρνηση καθώς απέστειλε στο κοινοβούλιο ένα σχέδιο με προβλέψεις για τι δημόσιες δαπάνες το 2024, το οποίο προβλέπει περικοπές 4,2 δισ. ευρώ, καθώς πιέζει για τη μείωση του ελλείμματος, αυξάνοντας παράλληλα τα κονδύλια για τη «πράσινη μετάβαση», σύμφωνα με δημοσίευμα του Βloomberg.
Οι περικοπές είναι της τάξεως του 3,5% σε πραγματικούς όρους, αφού ληφθεί υπόψη ο πληθωρισμός, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Η μεγαλύτερη πτώση αφορά το ποσό που προορίζεται για τη βοήθεια στη θωράκιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από την εκτίναξη του κόστους των καυσίμων και της ενέργειας.
Η Γαλλία στοχεύει σε δημοσιονομικό έλλειμμα 4,4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος για το 2024, από στόχο 4,9% φέτος.
Ο στόχος είναι να μειωθεί κάτω από το 3%, το όριο που ορίζεται από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι το τέλος της δεύτερης θητείας του Emmanuel Macron ως προέδρου το 2027.
Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση θα διαθέσει 7 δισ. ευρώ το επόμενο έτος για τη χρηματοδότηση της πράσινης μετάβασης.
Tα χρήματα θα διατεθούν για την ανακαίνιση δημόσιων κτιρίων και κατοικιών, τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τη βιομηχανία και τη γεωργία και τη στήριξη των σιδηροδρομικών υποδομών, μεταξύ άλλων.
Η κυβέρνηση θα ενισχύσει επίσης τις δαπάνες για την ασφάλεια, το σύστημα δικαιοσύνης, την εκπαίδευση και την έρευνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης