Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από 23 δισ. δολάρια έλαβε η Ουκρανία από τη Δύση για να μη χρεοκοπήσει – Στα 13 δισ. το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 6μηνο

Πάνω από 23 δισ. δολάρια έλαβε η Ουκρανία από τη Δύση  για να μη χρεοκοπήσει – Στα 13 δισ. το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 6μηνο
Σύμφωνα με τον Denys Shmyhal, στους πρώτους έξι μήνες του έτους, οι δαπάνες έχουν υπερβεί τα έσοδα του προϋπολογισμού κατά περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια
Η Ουκρανία έχει λάβει περισσότερα από 23 δισεκατομμύρια δολάρια από δυτικές χώρες από την αρχή του έτους για να καλύψει το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού, δήλωσε την Κυριακή 16 Ιουλίου 2023 ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denis Shmygal.
«Είμαστε ευγνώμονες στους διεθνείς εταίρους μας που έχουν διαθέσει περισσότερα από 23 δισεκατομμύρια δολάρια από την αρχή του έτους για τη χρηματοδότηση του δημοσιονομικού ελλείμματος», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που επικαλείται ο πρωθυπουργός, οι δαπάνες του προϋπολογισμού υπερέβησαν τα έσοδα κατά περίπου 13 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Σύμφωνα με τον Shmygal, ο αμυντικός τομέας αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Nikolai Azarov δήλωσε νωρίτερα ότι η χώρα θα πάψει να υπάρχει ως κράτος χωρίς δάνεια από τη Δύση.
Ο προϋπολογισμός της Ουκρανίας για το 2023 προβλέπει έλλειμμα ρεκόρ 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο πρόεδρος Volodymyr Zelensky πρότεινε να το καλύψει πλήρως η Δύση.
Ο επικεφαλής της επιτροπής οικονομικών της  Verkhovna Rada (ουκρανικό κοινοβούλιο) Daniil Getmantsev παραδέχτηκε ότι η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που που της διαυέτθηκαν χωρίς συμφωνία με τις δυτικές χώρες και ότι τυχόν δαπάνες ή αλλαγές δεν θα έπρεπε να αντιβαίνουν στο όραμά τους.
Ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών Sergey Marchenk ζήτησε προσοχή σχετικά με τα δάνεια της Δύσης, καθώς θα επιβαρύνουν τις μελλοντικές γενιές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης