Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Τα «γεράκια» του ΝΑΤΟ υφίστανται πίεση από όσους ζητούν ειρηνική επίλυση του Ουρανικού – Αλλαγή τόνου

Ουγγαρία: Τα «γεράκια» του ΝΑΤΟ υφίστανται πίεση από όσους ζητούν ειρηνική επίλυση του Ουρανικού – Αλλαγή τόνου
Ο υπουργός Αμυνας Krystof Salay-Bobrovnicki πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στην ειρηνική θέση της μειονότητας, η οποία είναι υπέρ της κατάπαυσης του πυρός και της έναρξης των διαπραγματεύσεω
Η πολεμική ρητορική της Δύσης γύρω από την ουκρανική σύγκρουση αλλάζει σταδιακά χάρη στην ειρηνική θέση της μειοψηφίας που ζητά κατάπαυση του πυρός και συνομιλίες, δήλωσε την Κυριακή 26 Ιουλίου 2023 ο Ούγγρος υπουργός Άμυνας, Kristof Szalay-Bobrovniczky.
Σχολιάζοντας τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11-12 Ιουλίου στο Vilnious, όπου εκπροσώπησε την Ουγγαρία μαζί με τον Πρωθυπουργό Viktor Orban, σημείωσε ότι πολλοί ηγέτες, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jen Stoltenberg , συνεχίζουν να χρησιμοποιούν πολεμική ρητορική όταν μιλούν για την ουκρανική κρίση.
«Αντίθετα, προτρέπουμε για άμεση κατάπαυση του πυρός και τις συντομότερες ειρηνευτικές συνομιλίες. Αυτή είναι η θέση της μειονότητας, αλλά από αυτή την άποψη οι γενικές διαθέσεις αλλάζουν» δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth.
Ταυτόχρονα, ο Szalay-Bobrovniczky σημείωσε ότι «η θέση της Ουγγαρίας συμπίπτει με τη θέση του ΝΑΤΟ υπό μια έννοια ότι το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να συρθεί σε αυτόν τον πόλεμο».
Σημείωσε ότι ως συμμαχία το ΝΑΤΟ δεν προμηθεύει όπλα στην Ουκρανία, αυτό γίνεται από μεμονωμένες χώρες σε διμερή βάση.
«Ούτε η Ουγγαρία ούτε το ΝΑΤΟ επιθυμούν οποιαδήποτε κλιμάκωση» των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, πρόσθεσε.
Όταν ρωτήθηκε για τις φιλοδοξίες της Ουκρανίας για το ΝΑΤΟ, επανέλαβε τη θέση της χώρας του για αυτό το θέμα.
Η Ουκρανία δεν προσκλήθηκε στη συμμαχία στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, καθώς η χώρα δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο και η κατάσταση δεν είναι σωστή. ¨
Η εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας έχει τεθεί σε κίνδυνο εν μέρει επειδή βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου.
Η ένταξή της [στο ΝΑΤΟ] θα σύρει ολόκληρη τη συμμαχία σε μια πολεμική διένεξη», εξήγησε ο Ούγγρος υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης