Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Αντίστροφη μηχανική» της Ρωσίας με τον δυτικό εξοπλισμό που έχει κατασχέσει – Πώς βελτιώνει τη στρατιωτική της τεχνογνωσία

«Αντίστροφη μηχανική» της Ρωσίας με τον δυτικό εξοπλισμό που έχει κατασχέσει – Πώς βελτιώνει τη στρατιωτική της τεχνογνωσία
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποσπάσει από τους Ουκρανούς μέρος του εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας
Σχετικά Άρθρα
Η δυτική συμμαχία έχει προμηθεύσει οπλισμό αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία τον περασμένο χρόνο - από απαρχαιωμένα σκουπίδια της δεκαετίας του 1960 έως τα πιο πρόσφατα συστήματα υψηλής τεχνολογίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να κατάσχουν μέρος αυτού του εξοπλισμού σε σκληρές μάχες με ουκρανικές δυνάμεις και το δίκτυο προμήθειας αυτού του εξοπλισμού.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimor Putin δεν αποκλείει την «αντίστροφη μηχανική» όσον αφορά τον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ που κατασχέθηκε στην Ουκρανία σε περιπτώσεις όπου κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βελτιώσει τα ίδια τα όπλα της Ρωσίας.
Russia's Defense Ministry says Wagner mercenaries are surrendering their  weapons to the military
Αντιγραφή της καινοτομίας

«Υπάρχει η έκφραση «αντίστροφη μηχανική».
Θα δούμε τι θα συμβεί, γιατί ο σύγχρονος εξοπλισμός… τον έχουμε, και είναι πολύ αποτελεσματικός, ας πάρουμε για παράδειγμα το άρμα T-90 Proryv, το οποίο είναι το καλύτερο άρμα στον κόσμο χωρίς καμία υπερβολή.
Όμως ο εχθρός παράγει και σύγχρονο εξοπλισμό.
Και αν υπάρχει η ευκαιρία μελετήσουμε και να δούμε αν υπάρχει κάτι εκεί που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να εισάγουμε καινοτομία στη στρατιωτική τεχνολογία μας, γιατί όχι;» δήλωσε ο Putin σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση την Κυριακή 16 Ιουλίου.
How We Can Help Ukraine While Genuinely Prioritizing Asia | Time
Οι στρατιωτικές δαπάνες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και σύμμαχοί τους έχουν δεσμεύσει πάνω από 94,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία τους τελευταίους 18 μήνες, ξεπερνώντας κατά πολύ το μέγεθος του συνολικού αμυντικού προϋπολογισμού της Ρωσίας των 56,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Αυτές οι δαπάνες, οι οποίες περιελάμβαναν την παράδοση μέρους του πλέον προηγμένπυ, δοκιμασμένου στη μάχη εξοπλισμού του ΝΑΤΟ, δεν κατάφεραν ωστόσο να επιτρέψουν στις ουκρανικές δυνάμεις να σπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές στο Donbass, τη Zaporozhye και την Kherson.
Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν προμηθείσει άρματα μάχης Leopard 2 (συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τις τελευταίες τροποποιήσεις τους) έως οχήματα μάχης πεζικού Bradley, θωρακισμένα οχήματα μάχης Stryker, εκτοξευτές πυραύλων ATACMS, οβίδες Caesar, πυραύλους κρουζ Storm Shadow, συστήματα αεράμυνας NASAMS και Patriot, σε ορισμένες χώρες στέλνοντας ουσιαστικά ολόκληρα τα αποθέματά τους ορισμένων από αυτά τα όπλα.
Το ΝΑΤΟ έχει στείλει επίσης μια σειρά από σύγχρονα φορητά όπλα, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών πυραύλων Panzerfaust και Javelin, αντιαεροπορικών πυραύλων Stinger και σειρά drones, εξοπλισμού παρεμβολής, ραντάρ, μηχανικού και άλλου εξοπλισμού.
Μερικά από αυτά τα όπλα, συμπεριλαμβανομένων - από τα Javelins και Stingers μέχρι Bradley και Leopards, έχουν κατασχεθεί από τις ρωσικές δυνάμεις και εν μέρει χρησιμοποιούνται στο πεδίο της μάχης.
Ukraine weapons: What tanks and other equipment are the world giving? - BBC  News
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης