Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Τριήμερη περιοδεία του Erdogan στις χώρες του Περσικού Κόλπου με οικονομική ατζέντα

Τουρκία: Τριήμερη περιοδεία του Erdogan στις χώρες του Περσικού Κόλπου με  οικονομική ατζέντα
Η Τουρκία αναμένεται να υπογράψει συμφωνίες σε διάφορους τομείς και με τις τρεις χώρες
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Tayyip Erdogan ξεκινά την Δευτέρα 17 Ιουλίου, τριήμερη περιοδεία στις χώρες του Περσικού Κόλπου, που περιλαμβάνει τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας όπου θα υπογραφούν σειρά συμφωνιών, ο Erdogan θα συναντηθεί και με τους ομολόγους του.
Την τελευταία ημέρα θα μεταβεί στα Kατεχόμενα και θα παραστεί στα εγκαίνια του αεροδρομίου, σύμφωνα με ανταπόκριση της EΡΤ.
Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί πρώτα στη Τζέντα θα με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Salman bin Abdulaziz Al Saud και τον διάδοχο του θρόνου Mohammed bin Salman Al Saud.
Την Τρίτη 18 Ιουλίου θα μεταβεί στη Ντόχα του Κατάρ και θα συναντηθεί με τον Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani, Εμίρη του Κατάρ.
Τελευταίος σταθμός του Erdogan στην περιοδεία του στον Κόλπο θα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου θα συναντηθεί με τον Σεΐχη Mohamed bin Zayed Al Nahya.
Την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023 θα μεταβεί στο Άμπου Ντάμπι.
Ο Πρόεδρος Erdogan είπε: «Με την εξαφάνιση της εκλογικής αβεβαιότητας, οι διεθνείς επενδυτές, ιδιαίτερα οι φίλοι και οι αδελφοί μας, έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον τους για τη χώρα μας».
Η Τουρκία αναμένεται να υπογράψει συμφωνίες σε διάφορους τομείς και με τις τρεις χώρες.
Μετά την 3ήμερη περιοδεία στον Κόλπο, ο Erdogan θα μεταβεί στην κατεχόμενα, όπου θα εγκαινιαστεί το νέο αεροδρόμιο Ercan (Τύμπου), στη Λευκωσία, που θα εγκαινιαστεί την ημέρα της επετείου της τουρκικής εισβολής Κύπρο.
«Ελπίζω να προσγειωθώ εκεί στις 20 Ιουλίου», είπε ο πρόεδρος Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης