Διεθνή

Πυρά Putin κατά ΗΠΑ: Ξέμειναν από πυρομαχικά και στέλνουν βόμβες διασποράς - Είναι «έγκλημα», θα απαντήσουμε αναλόγως

Πυρά Putin κατά ΗΠΑ: Ξέμειναν από πυρομαχικά και στέλνουν βόμβες διασποράς - Είναι «έγκλημα», θα απαντήσουμε αναλόγως
Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει ανάλογα σε περίπτωση χρήσης πυρομαχικών διασποράς εναντίον της χώρας, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
Η κυβέρνηση του Joe Biden παρουσίασε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία στις 7 Ιουλίου, το οποίο περιελάμβανε όπλα διασποράς.
Τα φονικά αυτά όπλα απαγορεύονται από τη Σύμβαση για τα Πυρομαχικά Διασποράς, η οποία έχει επικυρωθεί από 123 χώρες, εξαιρουμένων των ΗΠΑ και της Ουκρανίας.
«Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να προμηθεύσουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία επειδή ο πόλεμος proxy της Δύσης κατά της Ρωσίας εξαντλείται από πυρομαχικά», δήλωσε ο πρόεδρος Vladimir Putin σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
«Οι [Ηνωμένες Πολιτείες] το κάνουν αυτό όχι από καλή θέληση ή επειδή θέλουν να βοηθήσουν την Ουκρανία, αλλά επειδή έχουν έλλειψη πυρομαχικών γενικά», είπε ο αρχηγός του Ρωσίας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.
Ο Ρώσος ηγέτης υπενθύμισε ότι η Ουάσιγκτον όταν  αναφερόταν προηγουμένως στη χρήση πυρομαχικών διασποράς χαρακτήριζε την χρήση τους ως «έγκλημα».
«Όσον αφορά τα πυρομαχικά διασποράς, η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε μια αξιολόγηση αυτών των πυρομαχικών με τα λόγια των υπαλλήλων της πριν από λίγο καιρό και η χρήση των όπλων διασποράς χαρακτηρίστηκε έγκλημα.
Έτσι νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι αντιμετωπίζονται», όπως είπε και ο ίδιος.

Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει ανάλογα σε περίπτωση χρήσης πυρομαχικών διασποράς εναντίον της χώρας, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin προειδοποίησε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς ως απάντηση αν χρησιμοποιηθούν εναντίον της, από την Ουκρανία.
«Φυσικά, αν χρησιμοποιηθούν εναντίον μας, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος να απαντήσουμε αναλόγως», είπε ο Putin στη συνέντευξη για τη ρωσική τηλεόραση, υπογραμμίζοντας ότι η Ρωσία, η οποία διαθέτει διάφορα είδη όπλων διασποράς, δεν χρειάζεται ακόμη να καταφύγει στη χρήση των φονικών όπλων.
«Στη Ρωσία υπάρχει επαρκές απόθεμα διαφόρων τύπων πυρομαχικών διασποράς, διαφόρων ειδών.
Μέχρι τώρα δεν το έχουμε κάνει, δεν το χρησιμοποιήσαμε και δεν είχαμε τέτοια ανάγκη, παρά τη γνωστή έλλειψη σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα », δήλωσε ο αρχηγός του κράτους
.
Ο Putin είναι βέβαιος ότι η προμήθεια πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία και η χρήση τους θα πρέπει να θεωρηθεί έγκλημα.

Η χορήγηση όπλων στην Ουκρανία

Τα όπλα διασποράς έχουν ήδη παραδοθεί στις αρχές του Κιέβου από τις Ηνωμένες Πολιτείες, επιβεβαίωσε το Πεντάγωνο την Πέμπτη.
Ο υποστράτηγος Douglas Simms, διευθυντής επιχειρήσεων για το κοινό επιτελείο, είπε ότι οι βόμβες «έχουν πράγματι παραδοθεί στην Ουκρανία».
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, έχουν ήδη καταφύγει στο παρελθόν στη χρήση των αμφιλεγόμενων πυρομαχικών διασποράς για τον βομβαρδισμό στο Donbass, ιδίως του Donetsk.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ, αυτό δείχνει ότι στόχος του ουκρανικού στρατού είναι να σκοτώσει έναν μέγιστο αριθμό αμάχων.
Οι βόμβες διασποράς είναι ένα εξαιρετικά θανατηφόρο όπλο που περιέχει δεκάδες ή εκατοντάδες εκρηκτικά υποπυρομαχικά ή βόμβες και έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιούν τη ζημιά στις εχθρικές δυνάμεις σε μια περιοχή έως και αρκετές εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα.
Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο πρόεδρος Joe Biden είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία ως μέρος του πακέτου στρατιωτικής βοήθειας προς το καθεστώς του Κιέβου αξίας 800 εκατομμυρίων δολαρίων για μια προσωρινή περίοδο, ενώ η αμερικανική βιομηχανική βάση παράγει περισσότερες οβίδες πυροβολικού 155 χιλιοστών.
Πρόσθεσε ότι είχε διαβουλευτεί με τους συμμάχους και τους εταίρους της Ουάσιγκτον για την απόφασή του και ότι κατανοούν τον λόγο της κίνησης.

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί είναι ικανοί να κρεμαστούν όταν του παραγγείλουν οι ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί κάνουν ό,τι τους διατάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως διαπίστωσε μιλώντας μαζί τους καθώς εξαρτώνται πλήρως από την Ουάσιγκτον.
"Ξέρετε, μερικές φορές φαίνεται ότι αυτοί (οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, σύμφωνα με το TASS) κάνουν ό,τι τους λένε από το εξωτερικό", είπε σε συνέντευξή του στο κανάλι Rossiya-1 .
«Αν τους πουν αύριο: «Αποφασίσαμε να σας κρεμάσουμε όλους!» θα κάνουν μόνο μια ερώτηση, με το βλέμμα τους έκπληκτο από την τόλμη τους: «Μπορούμε να το κάνουμε αυτό με τα δικάμας σχοινιά;» είπε ειρωνικά ο Putin.
"Και αυτό θα είναι άλλη μια αποτυχία για αυτούς, συγγνώμη.
Νομίζω ότι θα είναι ένα φιάσκο για τους πολιτικούς της Ευρώπης...», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης