Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απίστευτη γκάφα της Kamala Harris, ή... αποκάλυψη; - Πρότεινε μείωση του πληθυσμού των ΗΠΑ για να σωθεί το περιβάλλον

Απίστευτη γκάφα της Kamala Harris, ή... αποκάλυψη; - Πρότεινε μείωση του πληθυσμού των ΗΠΑ για να σωθεί το περιβάλλον
Η αντιπρόεδρος Kamala Harris κατά λάθος (;) πρότεινε τη μείωση του πληθυσμού, ως έναν από τους στόχους της επένδυσης στην καθαρή ενέργεια
«Γλώσσα λανθάνουσα τ' αληθή λέγει...», υποστηρίζει η λαϊκή σοφία και μεγάλη συζήτηση - προβληματισμό ξεσήκωσε η αποκάλυψη που έκανε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Kamala Harris, σε ομιλία της υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, πως ένας από τους στόχους είναι η... μείωση του πληθυσμού της χώρας που την ανέδειξε αντιπρόεδρο!
«Όταν ο πρόεδρος [Joe] Biden και εγώ αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, θέσαμε έναν φιλόδοξο στόχο… να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στο μισό έως το 2030 και να φτάσουμε τις καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050», είπε ο Harris σε ένα ακροατήριο στο Πανεπιστήμιο Coppin State στη Βαλτιμόρη.
«Όταν λοιπόν, επενδύουμε στην καθαρή ενέργεια τα ηλεκτρικά οχήματα και την μείωση του πληθυσμού, τότε τα περισσότερα από τα παιδιά μας θα μπορούν να αναπνέουν καθαρό αέρα και να πίνουν καθαρό νερό», συνέχισε.
Όπως ήταν αναμενόμενο ξεσηκώθηκε ένας μικρός χαμός και επήλθαν διορθώσεις:
Πολλοί μίλησαν για τον «ιό της γκάφας» που συνήθως χτυπά τον πρόεδρο Biden, ενώ το γραφείο της και το επίσημο πρακτικό, η 58χρονη Αντιπρόεδρος ήθελε να πει «ρύπανση», όχι «πληθυσμός».
Η κα Harris μίλησε στην εκδήλωση για το επενδυτικό πρόγραμμα 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος σε δύο διαγωνισμούς επιχορήγησης στο πλαίσιο του Ταμείου Μείωσης των Αερίων Θερμοκηπίου της κυβέρνησης Biden που στοχεύει να πυροδοτήσει επενδύσεις καθαρής ενέργειας σε ολόκληρη τη χώρα.

Χορός αντιδράσεων

Αφού εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο αποσπάσματα από το λεκτικό λάθος της κας Harris, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μια σειρά από Ρεπουμπλικάνους άντλησαν το λάθος υποδηλώνοντας ότι η κυβέρνηση Biden ζητούσε δημόσια να μειωθεί ο πληθυσμός στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Απαντώντας στο λεκτικό ολίσθημα της κας Harris σε μια ανάρτηση στο Twitter, η βουλευτής Marjorie Taylor Greene (R-Ga.) ρώτησε την αντιπρόεδρο τι ακριβώς εννοούσε με τη μείωση του πληθυσμού.
Αμβλωση? Υποβοηθούμενη αυτοκτονία; Ή ποια μέσα προτείνετε για μείωση του πληθυσμού για να βοηθηθεί η δημόσια υγεία;». Έγραψε η κυρία Γκριν.
Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος Thomas Massie (R-Ky.), προειδοποίησε τους ακόλουθούς του στο Twitter, ρωτώντας: "Είστε ο πληθυσμός που θέλει να μειώσει;"
«Η Kamala Harris παραδέχεται ότι θέλει να μειώσει τον πληθυσμό για περιβαλλοντικούς λόγους», είπε ο γερουσιαστής της πολιτείας του Οχάιο Michael Roule σε ανάρτηση στο Twitter.
«Αυτό δεν είναι μόνο αντιαμερικανικό.
Αυτό είναι αντιανθρώπινο».
Θέση πήρε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, σχολιάζοντας τη σύγχυση της γλώσσας της κας αντιπροέδρου, γράφοντας στο Twitter: «Πρέπει να αυξήσουμε τον πληθυσμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης