Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αποχωρεί από την κυβέρνηση ο υπουργός Άμυνας Ben Wallace - Βάζει πλώρη για την θέση του ΓΓ του ΝΑΤΟ

Βρετανία: Αποχωρεί από την κυβέρνηση ο υπουργός Άμυνας Ben Wallace - Βάζει πλώρη για την θέση του ΓΓ του ΝΑΤΟ
O Wallace θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση στον επόμενο ανασχηματισμό που θα γίνει τον Σεπτέμβριο 2023
Σχετικά Άρθρα
Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Ben Wallace δεν θα είναι υποψήφιος για τη Βουλή των Κοινοτήτων στις επόμενες εκλογές, δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα The Times.
Ο Ben Wallace, που εκλέγεται ανελλιπώς στο Γουάιρ και Πρέστον Νορθ από το 2005, είπε επίσης ότι θα παραιτηθεί από το υπουργικό αξίωμά του και θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση στον επόμενο ανασχηματισμό που θα κάνει ο πρωθυπουργός Rishi Sunak.
«Δεν θα κατέβω υποψήφιος την επόμενη φορά», είπε στη συνέντευξή του.
Ο Wallace είναι μέλος του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος και, ως υπουργός Άμυνας την τελευταία τετραετία, συντόνισε την απάντηση της Βρετανίας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Οι βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν εντός των επόμενων 18 μηνών.
Σύμφωνα με τους Times, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Στόχος η θέση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ

Βασική επιδίωξη του Wallace και καθώς φαίνεται λόγος της παραίτησής του, μολονότι αυτό δεν δηλώθηκε επίσημα, είναι να διεκδικήσει, με την υποστήριξη του βρετναού πρωθυπουργού Rishi Sunak, την θέση  του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ μετά την λήξη της θητείας του Yens Stoltenberg.
Υπενθυμίζεται ότι η θητεία Stoltenberg λήγει τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν έχει πρόθεση να ζητήσει την παράτασή της.
Ο 63χρονος πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας βρίσκεται στο τιμόνι του ΝΑΤΟ στην έδρα του στις Βρυξέλλες από τον Οκτώβριο του 2014.
Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Ben Wallace ενδιαφέρεται να διαδεχτεί τον Stoltenberg στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ωστόσο έχουν αντιρρήσεις  σε αυτό οι Γάλλοι, με τον  Macron να εκφράζει μάλιστα επιφυλάξεις παραπέμποντας στο Brexit, την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Οι Γάλλοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με τα βρετανικά δημοσιεύματα, φέρονται να έχουν ενημερώσει τους ομολόγους τους στο ΝΑΤΟ ότι προτιμούν έναν εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο.

www,bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης