Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πανωλεθρία: Έως και το 20% του ουκρανικού οπλισμού καταστράφηκε τις πρώτες δύο εβδομάδες της αντεπίθεσης

Πανωλεθρία: Έως και το 20% του ουκρανικού οπλισμού καταστράφηκε τις πρώτες δύο εβδομάδες της αντεπίθεσης
Τι επισημαίνει δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας
Σε πανωλεθρία εξελίσσεται η υπό εξέλιξη επιχείρηση αντεπίθεσης του Κιέβου καθώς υις πρώτες δύο εβδομάδες των επιχειρήσεων, μέχρι και το 20% του οπλισμού που έστειλε το Κίεβο στο πεδίο της μάχης καταστράφηκαν πλήρως ή τέθηκαν εκτός μάχης, συμπεριλαμβανομένων των τεθωρακισμένων οχημάτων που σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν οι Ουκρανοί στην προέλαση στις ρωσικές θέσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας το Σάββατο 15 Ιουνίου, το οποίο επικαλείται Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Τις τελευταίες εβδομάδες, το ποσοστό των θυμάτων μειώθηκε σε περίπου 10%, με τις απώλειες να μειώνονται επειδή η ίδια η αντεπίθεση επιβραδύνθηκε, αναφέρει το δημοσευμα, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.
Αυτή η αλλα΄γη συνέβη επειδή η Ουκρανία άλλαξε την τακτική της, εστιάζοντας στη φθορά των ρωσικών στρατευμάτων,.
Ένας Ουκρανός στρατιώτης δήλωσε ότι το UAV (drone) της ομάδας του κινηματογράφησε περίπου μισή ντουζίνα τεθωρακισμένα δυτικά οχήματα που είχαν πλήγεί από το ρωσικό πυροβολικό.
«Κάηκαν όλα», φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα.

Τα αδύναμα αποτελέσματα

Η πολυδιαφημισμένη και πολυαναμενόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου μετά από μήνες καθυστερήσεων λόγω έλλειψης στρατιωτικών προμηθειών από τη Δύση
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα συνέχισαν να επιχειρούν αλλά δεν κατόρθωσαν να προελάσουν.
Ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης κατέγραψαν επίσης τα αδύναμα αποτελέσματα της αντεπίθεσης του Κιέβου, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky παραδέχτηκε ότι η πρόοδος των επιχειρήσεων ήταν «πιο αργή από την επιθυμητή».
Από την αρχή της αντεπίθεσης της Ουκρανίας, η Ρωσία έχει καταστρέψει 21 ουκρανικά αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα, περίπου 1.244 άρματα μάχης, άλλα 1.244 ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 17 τεθεωρακισμένα Leopard, πέντε γαλλικά άρματα μάχης AMX, 914 μονάδες ειδικών οχημάτων, δύο συστήματα αεράμυνας. 25 οχήματα MLRS, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης