Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Putin με ηγέτες της Αφρικής για το Ουκρανικό εν όψει της συνόδου των BRiCS

Συνάντηση Putin με ηγέτες της Αφρικής για το Ουκρανικό εν όψει της συνόδου των  BRiCS
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa ευχαρίστησε τηλεφωνικά τον Ρώσο πρόεδρο Putin για την εποικοδομητική συνομιλία σχετικά με πιθανούς τρόπους επίλυσης της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία κατά την επίσκεψή του στην Αγία Πετρούπολη
Οι αρχηγοί επτά αφρικανικών κρατών που βρέθηκαν σε ειρηνευτική αποστολή στην Ουκρανία είναι έτοιμοι να έρθουν στη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη για νέα συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin, δήλωσαν στο TASS τρεις διπλωματικές πηγές το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023
Οι επτά χώρες που συμμετέχουν στην ειρηνευτική αποστολή της Ουκρανίας περιλαμβάνουν την Αίγυπτο, τη Ζάμπια, τις Κομόρες, το Κονγκό, τη Σενεγάλη, την Ουγκάντα και τη Νότια Αφρική.
«Ναι, προετοιμάζεται μια τέτοια πρωτοβουλία», δήλωσαν οι διπλωματικές πηγές, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανή συνάντηση των επτά Αφρικανών ηγετών της αποστολής με τον Πούτιν στη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη.
«Οι αρχηγοί της ειρηνευτικής αποστολής αναμένουν να συναντηθούν με τον αρχηγό του ρωσικού κράτους πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής ή κατά τη διάρκεια των εργασιών της», διευκρίνισε μια από τις πηγές.
«Οι επτά αρχηγοί κρατών συμφώνησαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες και να συζητήσουν προτάσεις στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής», εξήγησε άλλη διπλωματική πηγή στο TASS.
Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa ευχαρίστησε τηλεφωνικά τον Ρώσο πρόεδρο Putin για την εποικοδομητική συνομιλία σχετικά με πιθανούς τρόπους επίλυσης της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία κατά την επίσκεψή του στην Αγία Πετρούπολη, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 .
«Με πρωτοβουλία της νοτιοαφρικανικής πλευράς, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Putin είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa.
Ο Cyril Ramaphosa ευχαρίστησε για το θερμό καλωσόρισμα και την εποικοδομητική συνομιλία σχετικά με πιθανούς τρόπους επίλυσης της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία κατά την επίσκεψη του Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη ηγετών και εκπροσώπων ορισμένων αφρικανικών κρατών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Προστίθεται ότι η εξέταση της αφρικανικής ειρηνευτικής πρωτοβουλίας για την Ουκρανία θα συνεχιστεί σε σχέση με τη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής στα τέλη Ιουλίου.
Η δεύτερη σύνοδος κορυφής και οικονομικό φόρουμ «Ρωσία – Αφρική» θα πραγματοποιηθεί στις 27-28 Ιουλίου 2023 στην Αγία Πετρούπολη.
«Ο Vladimir Putin και ο Cyril Ramaphosa συμφώνησαν επίσης να πραγματοποιήσουν μια ξεχωριστή συνάντηση στη σύνοδο κορυφής για λεπτομερή ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη διμερή και διεθνή ατζέντα.
Ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής ενημέρωσε για τις προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής BRICS που έχει προγραμματιστεί για τις 22-24 Αυγούστου στο Γιοχάνεσμπουργκ», αναφέρει το μήνυμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης