Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το καθεστώς το Κιέβου εφαρμόζει σχέδια «πυρηνικής τρομοκρατίας» - Επικίνδυνα παιχνίδια με drones στον σταθμό του Kursk

Το καθεστώς το Κιέβου εφαρμόζει σχέδια «πυρηνικής τρομοκρατίας» - Επικίνδυνα παιχνίδια με drones στον σταθμό του Kursk
Ο πυρηνικός σταθμός του Κursk ήταν ο πιθανός στόχος της νέας ουκρανικής επίθεσης στο Kurchatov, «που για άλλη μια φορά δείχνει ότι το καθεστώς του Κιέβου έχει μπει στον δρόμο της χρήσης μεθόδων πυρηνικής τρομοκρατίας», επισημαίνει το ρωσικό ΥΠΕΞ
Η Μόσχα καταδικάζει έντονα τα σχέδια του Κιέβου να χρησιμοποιήσει τρομοκρατικές μεθόδους κατά των ρωσικών πυρηνικών σταθμών, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πυρηνική καταστροφή στην Ευρώπη, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, σχολιάζοντας τη συντριβή drone στο Kurchatov, λίγα χιλιόμετρα από τον πυρηνικό σταθμό του Kursk.
Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2023, ο κυβερνήτης της περιοχής του Kyrsk ανέφερε την πτώση ενός drone στο Kurchatov, στο έδαφος του οποίου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός του Kursk.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρξαν θύματα, δεν υπέστησαν ζημιές κρίσιμες εγκαταστάσεις.
Καταδικάζουμε σθεναρά τα κακόβουλα σχέδια της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει ενεργά τρομοκρατικές μεθόδους κατά των ρωσικών πυρηνικών σταθμών, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγάλης κλίμακας πυρηνική καταστροφή στην Ευρώπη.
Όπως τόνισε η Zakharova, ο πυρηνικός σταθμός του Κursk ήταν ο πιθανός στόχος της νέας ουκρανικής επίθεσης στο Kurchatov, «που για άλλη μια φορά δείχνει ότι το καθεστώς του Κιέβου έχει μπει στον δρόμο της χρήσης μεθόδων πυρηνικής τρομοκρατίας».
«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και την ηγεσία του ΔΟΑΕ και του ΟΗΕ να δώσουν τη μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό και να καταδικάσουν σκληρά την ανεύθυνη συμπεριφορά του Κιέβου», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης