Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βιτριολική ατάκα Medvedev για Boris Johnson: «Πρέπει να μπει σε ψυχιατρείο, εκεί μπορεί να το παίζει... σκληρός»

Βιτριολική ατάκα Medvedev για Boris Johnson: «Πρέπει να μπει σε ψυχιατρείο, εκεί μπορεί να το παίζει... σκληρός»
Ο Medvedev προέτρεψε να θυμηθούμε πώς τελείωσαν οι εργασίες του παρόμοιου Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ, που ιδρύθηκε το 2002.
Σε νέο βιτριολικό χτύπημα που εξαπέλυσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας,  Dmitri Medvedev, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ, πως ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson «πρέπει να πάει στο ψυχιατρείο» γιατί θέλει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο
Ο πρώην πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας, έγραψε πως ο πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson «θα γινόταν αμέσως δεκτός σε ψυχιατρείο» στο Telegram, κατηγορώντας τον Johnson ότι «εκεί μπορεί να το παίξει... σκληρός να και ζητήσει ένα Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», μετά τις δηλώσεις για την είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ «άνευ όρων».

Πιο συγκεκριμένα, ο Johnson, σε άρθρο του στην «Daily Mail», είχε τονίσει την ανάγκη να γίνει δεκτή η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ χωρίς αυτό να θέσει όρους και το συντομότερο δυνατό.
Ο Medvedev επίσης, υπό το πρίσμα της δημιουργίας του Συμβουλίου Ουκρανίας-ΝΑΤΟ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα πάψει να υπάρχει λόγω της «εξαφάνισης του ενός εκ των μερών».
Παράλληλα, προέτρεψε να θυμηθούμε πώς τελείωσαν οι εργασίες του παρόμοιου Συμβουλίου Ρωσίας-ΝΑΤΟ, που ιδρύθηκε το 2002.
Σημειώνεται πως την τελευταία φορά που είχε εκφραστεί με το γνωστό του καυστικό τρόπο για τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας ο Medvedev, ήταν το 2022, όταν δημοσίευσε διαδοχικά φωτογραφίες του Boris Johnson και του Mario Draghi, στη συνέχεια μια μαύρη φιγούρα με ένα λατινικό ερωτηματικό που σημαίνει «ποιος θα είναι ο επόμενος;» με αφορμή την παραίτηση των δύο ηγετών.
Μάλιστα, όσον αφορά την παραίτηση του Βρετανού πρωθυπουργού γράφοντας, ξανά στο Telegram, «οι καλύτεροι φίλοι της παρέας φεύγουν. Η νίκη κινδυνεύει! Ο πρώτος έφυγε…».

Κόκκινο πανί η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Νωρίτερα, σε μήνυμά του επίσης στα κοινωνικά δίκτυα είχε δηλώσει πως η αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας του NATO στην Ουκρανία μεγεθύνει την απειλή να ξεσπάσει Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας της συνόδου του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, όπου κράτη μέλη υποσχέθηκαν στο Κίεβο περισσότερα όπλα και οικονομική βοήθεια, ο Medvedev επέμεινε στο ότι η βοήθεια της Δύσης δεν θα εμποδίσει την επίτευξη των στόχων που έθεσε η Μόσχα.

«Η εντελώς παλαβή Δύση δεν μπορούσε να συμφωνήσει σε τίποτε άλλο (...) Στην πραγματικότητα, αυτό είναι αδιέξοδο. Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος έρχεται πιο κοντά», ανέφερε ο κ Μεντβιέντεφ μέσω της πλατφόρμας Telegram.
«Τι σημαίνουν όλα αυτά για εμάς; Όλα είναι προφανή. Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα συνεχιστεί με τους ίδιους στόχους», τόνισε.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα στείλουν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας οβίδες διασποράς, πυρομαχικά που έχουν απαγορεύσει πολλές χώρες του κόσμου.
Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Shoigu διεμήνυσε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του θα είναι αναγκασμένες να χρησιμοποιήσουν «παρόμοια» οπλικά συστήματα αν παραδοθούν τέτοια πυρομαχικά στον ουκρανικό στρατό.
Μόσχα και Κίεβο έχουν αλληλοκατηγορηθεί πως έχουν χρησιμοποιήσει ήδη τέτοια πυρομαχικά στον πόλεμο, που πλέον έχει ξεπεράσει τις 500 ημέρες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης