Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το ΝΑΤΟ Fan Club χτυπάει το κεφάλι του στο τοίχο της πραγματικότητας – Η Ρωσία 5 χρόνια μπροστά στους υπερηχητικούς

Το ΝΑΤΟ Fan Club χτυπάει το κεφάλι του στο τοίχο της πραγματικότητας –  Η Ρωσία 5 χρόνια μπροστά στους υπερηχητικούς
Τα δήθεν άτρωτα οπλικά συστήματα της Δύσης, αποδείχθηκαν όνειρο απατηλό… η Ρωσία απέδειξε την στρατιωτικής της ανωτερότητα…
Το ΝΑΤΟ κάποτε διαδραμάτιζε πυλώνα σταθερότητας στην παγκόσμια τάξη πραγμάτων…
Το ΝΑΤΟ σήμερα είναι η λάθος πλευρά της ιστορίας, έχει καταστεί έρμαιο των αμερικανών που προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο… ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να συνεχιστεί παρ΄ ότι έχουν σκοτωθεί 300.000 Ουκρανοί και μόνο 26.000 από τις 4 Ιουνίου 2023…
Το ΝΑΤΟ πλέον είναι μέρος του προβλήματος…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η «εταιρεία NATO A.E.» δεν προσποιούνται καν ότι η Ουκρανία έχει πραγματικές πιθανότητες να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ.
Αντίθετα, έχουν εδώ και καιρό δώσει υποσχέσεις για «ισχυρή υποστήριξη» που θα επέτρεπε στο καθεστώς της Ουκρανίας… να οδηγήσει ακόμη περισσότερους Ουκρανούς στρατιώτες στον θάνατο… κάθε μέρα σκοτώνονται 500 Ουκρανοί… ενώ έφθασαν οι νεκροί και τραυματίες έως 1.200…
Ήδη η αντεπίθεση απέτυχε… ο Ουκρανικός στρατός δεν έχει φθάσει σε πολλά μέτωπα ούτε στην πρώτη γραμμή άμυνας της Ρωσίας από τις τρεις μεγάλες γραμμές άμυνας που έχουν δημιουργηθεί…

Έτσι, ο κωμικός Volodymyr Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας θα μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερες παραστάσεις δημοσίων σχέσεων που υποστηρίζονται από ολόκληρο το σύστημα της παγκόσμιας προπαγάνδας.
Ταυτόχρονα, στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης, τα στρατεύματα των Ουκρανών συνεχίζουν την ευρέως προωθούμενη επίθεσή τους, όπου αποτελεί μνημείο καταστροφής.
Ποτέ στην ιστορία μια αντεπίθεση δεν είχε τόσους πολλούς νεκρούς και τόσα πολλά οπλικά συστήματα κατεστραμμένα… όσο η Ουκρανική αντεπίθεση…

Παρόλα αυτά, μονάδες των Ουκρανών εξακολουθούν αποτυχημένα να διασπάσουν τη ρωσική άμυνα στην περιοχή Zaporozhye, στο νότιο τμήμα του Donetsk, στα δυτικά του Bakhmut και πιο πρόσφατα γύρω από τη γέφυρα Antonovsk στην περιοχή Kherson.
Μετά από ολοκληρωτική αποτυχία των αρχικών επιθέσεων με μεγάλες ομάδες βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού και MRAP που κινούν το πεζικό, το ΝΑΤΟ επέστρεψε και πάλι στις προηγούμενες τακτικές του να χρησιμοποιούν μεγάλες μάζες μονάδων πεζικού με περιορισμένη υποστήριξη από βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό.
Αυτές οι μονάδες προσπαθούν να διεισδύσουν στη γραμμή άμυνας των ρωσικών δυνάμεων και στη συνέχεια, σε περίπτωση επιτυχίας, θα λάβουν πιο ενεργή υποστήριξη από όπλα και μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού.
Ουσιαστικά οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι καταδικασμένοι σε θάνατο… το θέμα δεν είναι εάν θα σκοτωθούν ή τραυματιστούν αλλά το πότε θα συμβεί αυτό…

Ο φανταχτερός εξοπλισμός του ΝΑΤΟ που καίγεται στις Ουκρανικές στέπες κάνει κακό στις δημόσιες σχέσεις και στην προβολή των δυτικών οπλικών συστημάτων.
Τα δήθεν άτρωτα οπλικά συστήματα της Δύσης, αποδείχθηκαν όνειρο απατηλό… η Ρωσία απέδειξε την στρατιωτικής της ανωτερότητα…
Εν τω μεταξύ, τα στρατεύματα που στέλνονται για να πεθάνουν από το ρωσικό πυροβολικό δεν έχουν καμία αξία για τις μαριονέτες που κυβερνούν την Ουκρανία…

Παρόλα αυτά, η κλίμακα της αποτυχίας της στρατιωτικής τεχνολογίας του ΝΑΤΟ έφτασε στο επίπεδο που δεν μπορεί να αγνοηθεί ακόμη και από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης της Δύσης…
Αποκρούοντας τις πρόσφατες επιθέσεις στην περιοχή Rabotino στην περιοχή Zaporizhye, τα ρωσικά στρατεύματα όχι μόνο κατέστρεψαν ομάδες Ουκρανών αλλά κατέλαβαν επίσης το αμερικανικό μαχητικό όχημα πεζικού M2A2 Bradley.
Αυτή ήταν η πρώτη τεκμηριωμένη περίπτωση σύλληψης του λειτουργικού IFV αυτού του τύπου από τους Ρώσους.
Τα Leopards και τα Abrams MBT αποτελούν τους νέους στόχους…
Οι ρώσοι έχουν καταστρέψει πολλά Leopard και Bradley αλλά δεν είχαν έως τώρα καταλάβει κάποιο λειτουργικό.

Το συμπέρασμα είναι ότι το ΝΑΤΟ Fan Club χτυπάει το κεφάλι του στο τοίχο της πραγματικότητας, οι μεγάλες καταστροφές των δυτικών οπλικών συστημάτων θα ζημιώσει πολύπλευρά την Δύση και ειδικά τους αμερικανούς που κυριαρχούν επί 10ετίες στις πωλήσεις όπλων διεθνώς…

Πρωτοπορεί η Ρωσία στους υπερηχητικούς πυραύλους

Σίγουρα δεν είναι έκτακτη είδηση ότι η Ρωσία είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στις προηγμένες στρατιωτικές τεχνολογίες, ιδιαίτερα στους νέους τύπους πυραύλων και άλλων παρόμοιων όπλων.
Καθώς η Ρωσία διατηρεί ισχυρό προβάδισμα έναντι των ΗΠΑ, στην ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί αυτό το τεράστιο πλεονέκτημα και χρησιμοποιεί το οπλοστάσιο της σε μόνιμη βάση.
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin πρόσφατα δήλωσε ότι περίπου τα μισά από όλα τα ρωσικά τμήματα στρατηγικών πυραύλων έχουν οπλιστεί με υπερηχητικές κεφαλές.
«Περίπου οι μισές μονάδες της Ρωσικής Στρατηγικής Πυραυλικής Δύναμης [RVSN] έχουν εξοπλιστεί με τα πιο πρόσφατα συστήματα πυραύλων «Yars» και επανεξοπλίζονται με σύγχρονες κεφαλές «Avangard»», ανέφερε ο Putin:
«Υπό το πρίσμα των νέων προκλήσεων και την εμπειρία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με κάθε δυνατό τρόπο».
Ο Putin τόνισε επίσης τη σημασία των προσπαθειών της Ρωσίας να αναπτύξει περαιτέρω την πυρηνική της ομπρέλα ως βασική εγγύηση της στρατηγικής ασφάλειας, καθώς και της γεωπολιτικής σταθερότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι νέες μονάδες του υγρού καυσίμου, του υπερβαρέως «Sarmat» ICBM (διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο) «θα τεθούν σύντομα σε υπηρεσία».
Φαίνεται ότι αυτή η διαδικασία βρίσκεται σε τελική φάση και ότι η Ρωσία θα αναπτύξει επιπλέον εκτοξευτές αυτών των απαράμιλλων όπλων.
Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι παρόμοιες προσπάθειες εκσυγχρονισμού εφαρμόζονται και στα άλλα δύο σκέλη της πυρηνικής ομπρέλας.
Την εποχή που πραγματοποιήθηκαν αυτές οι δηλώσεις, δεν ήταν σαφές γιατί ο Putin έπρεπε «ξαφνικά» να τονίσει τη σημασία των ρωσικών υπερηχητικών όπλων και άλλων βασικών στρατηγικών συστημάτων.
Συγκεκριμένα, στις αρχές Ιουλίου, ο στρατός των ΗΠΑ ανέφερε ότι απέδειξε την επιχειρησιακή ικανότητα του νεότερου επίγειου εκτοξευτή πυραύλων του με την πρόσφατη επιτυχή εκτόξευση ενός πυραύλου κρουζ επίθεσης «Tomahawk».
Αυτό έγινε μετά από μια δοκιμαστική εκτόξευση ενός πυραύλου πολλαπλών χρήσεων SM-6 νωρίτερα to 2023 από αυτό που είναι επίσημα γνωστό ως το οπλικό σύστημα «Typhon».

Ο στρατός των ΗΠΑ έχει τώρα μια μονάδα με την επίσημη ονομασία Mid-Range Capability εξοπλισμένη με τον «Typhon», ο οποίος διαθέτει τέσσερις εκτοξευτές.
Το Γραφείο Άμεσων Δυνατοτήτων και Κρίσιμων Τεχνολογιών (RCCTO) της υπηρεσίας ανακοίνωσε την κυκλοφορία του "Tomahawk" στις 28 Ιουνίου, αλλά η πραγματική δοκιμή είχε πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουνίου.
Αυτό έγινε πριν από μισό χρόνο αφότου ο στρατός των ΗΠΑ παρέλαβε τους πρώτους εκτοξευτές «Typhon» και άλλα εξαρτήματα της πρώτης μπαταρίας του Mid-Range Capability (MRC) από τη Lockheed Martin…

Οι ανώτατοι αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού δήλωσαν πρόσφατα ότι στόχος τους είναι να φτάσουν τουλάχιστον το αρχικό επίπεδο πραγματικής επιχειρησιακής ικανότητας πριν από το τέλος του οικονομικού έτους 2023 (το οποίο τελειώνει το Σεπτέμβριο του 2023).
Όπως αναφέρθηκε ένα πλήρες σύστημα «Typhon» αποτελείται από τέσσερις εκτοξευτές και ένα κέντρο ελέγχου άλλα οχήματα υποστήριξης.
Η υπηρεσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το «Typhon» κυρίως εναντίον επίγειων στόχων χρησιμοποιώντας είτε «Tomahawk» ή SM-6.
Στην πραγματικότητα, το SM-6 σχεδιάστηκε αρχικά ως πύραυλος εδάφους-αέρος (SAM), με δευτερεύουσα ικανότητα κατά πλοίων. Ωστόσο, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ το τροποποίησε και τώρα λειτουργούν πολλές εκδόσεις σχεδιασμένες για αποστολές πολλαπλών χρήσεων.
Λαμβάνοντας υπόψη πόσο πίσω είναι οι ΗΠΑ από τη Ρωσία όσον αφορά τα υπερηχητικά όπλα, το SM-6 είναι το καλύτερο που έχουν να δείξουν οι ΗΠΑ ως προς την εμπλοκή με εισερχόμενους υπερηχητικούς πυραύλους υψηλής ευελιξίας.
Αλλά ακόμη και αυτό είναι πολύ αμφίβολο, παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ να παρουσιάσουν τους πραγματικά γελοίους ισχυρισμούς περί της κατάρριψης ρωσικών υπερηχητικών πυραύλων από το σύστημα «Patriot»…
Το σύστημα Patriot δεν μπορεί να καταστρέψει υπερηχητικό πύραυλο.
Εάν αυτός ο ισχυρισμός ήταν αληθινός, οι ΗΠΑ δεν θα χρειάζονταν ποτέ το SM-6 για να αντιμετωπίσουν τους ρωσικούς πυραύλους. Η ταχύτητα του 9-A-7660 ή Kinzhal κυμαίνεται περίπου 12.000 χλμ την ώρα έως σχεδόν 16.000 χλμ την ώρα.
Φανταστείτε ένα πύραυλο αναχαίτισης να πετάει με 4000 χλμ. την ώρα να χτυπά έναν άλλο πύραυλο που πετά τρεις ή τέσσερις φορές πιο γρήγορα από αυτό, μπορεί κανείς να πιστέψει ότι μπορεί να τον καταρρίψει…
Ακόμη χειρότερα, ο υποτιθέμενος «ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος «Kinzhal» έπεσε στο έδαφος σε σχετικά καλή κατάσταση και στη συνέχεια μάλιστα φωτογραφήθηκε και παρουσιάστηκε ως υποτιθέμενο «αποδεικτικό στοιχείο».
Έτσι, ακόμη και εάν παραβλέψουμε την βασική φυσική, οι ισχυρισμοί της Δύσης κινούνται στα όρια του ανέκδοτου…

Ωστόσο, καθώς οι ΗΠΑ δεν έχουν δικά τους επιχειρησιακά υπερηχητικά όπλα, με την πιο πρόσφατη ακύρωση του έργου πυραύλων AGM-183A το Πεντάγωνο επαναξιολογεί τα δεδομένα... Σε πλήρη αντίθεση με τις ΗΠΑ, η Ρωσία εκτοξεύει τον υπερηχητικό πύραυλο «Kinzhal» με ικανότητα 12 Mach που μεταφέρεται από τροποποιημένα αεροσκάφη MiG-31K/I και βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3, το «Avangard» με ικανότητα 28 Mach HGV που αναπτύχθηκε σε διάφορα ICBM και ο υπερηχητικός πύραυλος κρούζ «Zircon» με ικανότητα 9 Mach, ο οποίος αναπτύχθηκε για το ναυτικό (υποβρύχια και πλοία επιφανείας) και (σύντομα) σε χερσαίες πλατφόρμες.

Η Ρωσία είναι σχεδόν 5 με 6 χρόνια μπροστά από τις ΗΠΑ, τόσο όσον αφορά την ανάπτυξη όσο και τις δυνατότητες υπερηχητικών όπλων.
Επιπλέον, η Ρωσία χρησιμοποιεί αυτά τα συστήματα εναντίον του καθεστώτος της Ουκρανίας και στόχων υψηλής αξίας του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Ο ρωσικός στρατός δεν είναι απλώς η μόνη ένοπλη δύναμη στον κόσμο που αναπτύσσει ευρέως υπερηχητικούς πυραύλους, αλλά είναι επίσης ο μόνος που τους έχει εισαγάγει σε όλους τους τομείς (αέρας, γη, θάλασσα), συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών όπλων.
Kinzallls.png

bba59adb697b1ea9ac93cf98527b86bd.jpeg

Η τύχη (ατυχία) των δυτικών όπλων
Ukraine-tank-losses.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης