Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βούλγαρος Πρόεδρος: Δεν είμαστε η αποθήκη των Ουκρανών - Η αποστολή όπλων στο Κίεβο παρατείνει τον πόλεμο

Βούλγαρος Πρόεδρος: Δεν είμαστε η αποθήκη των Ουκρανών - Η αποστολή όπλων στο Κίεβο παρατείνει τον πόλεμο
Ο Βούλγαρος Πρόεδρος Ράντεφ υποστήριξε ότι η αποστολή όπλων στην Ουκρανία στην πραγματικότητα τροφοδοτεί τον πόλεμο
Ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ επέκρινε την αυξανόμενη φιλουκρανική στάση της κυβέρνησης, εν μέσω αναφορών ότι η χώρα ετοιμάζεται να στείλει μια νέα δέσμη στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ανέφεραν την Παρασκευή (14/7) τοπικά μέσα ενημέρωσης.
«Νομίζω ότι είναι καιρός να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε νηφάλια και αντικειμενικά τον πόλεμο της Ουκρανίας και τη στάση μας απέναντί του», δήλωσε ο Ρούμεν Ράντεφ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BTA.
Υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Άμυνας Μπεν Γουάλας ότι «το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι η Amazon των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων», είπε ότι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Βουλγαρίας «θα πρέπει να σταματήσουν να βλέπουν τον βουλγαρικό στρατό και το οπλοστάσιό του, ως αποθήκη ξένου στρατού».
Υποστηρίζοντας ότι η βουλγαρική κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει το κοινό ότι η αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία συμβάλλει στην ασφάλεια της χώρας, ο Ράντεφ υποστήριξε ότι περισσότερη προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, της οποίας τον λογαριασμό πλήρωσε η Ευρώπη, θα τροφοδοτούσε και θα παρέτεινε  τον πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης