Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban για Zelensky: Όποιος ζητάει βοήθεια συμπεριφέρεται με τρόπους - H Δύση θέλει συνέχιση του πολέμου

Orban για Zelensky: Όποιος ζητάει βοήθεια συμπεριφέρεται με τρόπους - H Δύση θέλει συνέχιση του πολέμου
Η Δύση θέλει ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σύμφωνα με τον Ούγγρο Πρόεδρο Βίκτορ Όρμπαν
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε την Παρασκευή ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα πυροδοτήσει αυτόματα έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο.
«Αν η Ουκρανία είχε γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ, θα σήμαινε άμεσος παγκόσμιος πόλεμος», είπε ο Όρμπαν σε ραδιοφωνική συνέντευξη.
Πρόσθεσε ότι το σχέδιο ένταξης της Ουκρανίας στη στρατιωτική συμμαχία έπρεπε να αποτραπεί και να «καθαριστεί» στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τον Όρμπαν, η Δύση θέλει ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος να συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Η ουγγρική κυβέρνηση πρέπει επομένως να είναι προετοιμασμένη για το γεγονός ότι ο πόλεμος και οι κυρώσεις δεν θα εξαφανιστούν σύντομα», πρόσθεσε.
Ο Όρμπαν επέκρινε επίσης το «ασυνήθιστο» στυλ επικοινωνίας του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα και ζητάτε βοήθεια, συμπεριφέρεστε κατάλληλα», είπε ο Όρμπαν.
Πρόσθεσε ότι ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας επέκρινε ακόμη και τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ για «έλλειψη ευγνωμοσύνης».
«Οι Ουκρανοί είναι επιθετικοί, είναι απαιτητικοί», είπε ο Όρμπαν, προσθέτοντας ότι ο κόσμος φαίνεται διαφορετικός από την Ουκρανία από ό,τι φαίνεται από τις «άνετες δερμάτινες πολυθρόνες μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης