Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (Γερμανία): Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όπλα την Ουκρανία - Εξοπλισμό 700 εκ. ευρώ στέλνει το Βερολίνο

Scholz (Γερμανία): Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όπλα την Ουκρανία - Εξοπλισμό 700 εκ. ευρώ στέλνει το Βερολίνο
«Είμαστε πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος υποστηρικτής της Ουκρανίας μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες» γνωστοποίησε σε συνέντευξη Τύπου ο Γερμανός Καγκελάριος μετά την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας 700 εκ. ευρώ στο Κίεβο 
Πακέτο βοήθειας 700 εκ. ευρώ προς το Κίεβο ενέκρινε η Γερμανική Κυβέρνηση με τον επικεφαλής της, Όλαφ Σόλτς, να προχωράει σε δηλώσης στήριξης της Ουκρανίας στα απόνερα της απόφασης του ΝΑΤΟ που παρείχε δεσμεύσεις στη χώρα.
«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία με τα απαραίτητα όπλα κατά τη διάρκεια του πολέμου. Αλλά θα το κάνουμε και μετά. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.
«Στηρίζουμε την Ουκρανία οικονομικά και ανθρωπιστικά, αλλά και με προμήθειες όπλων, ώστε να μπορέσουν να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία της χώρας τους. Ενεργούμε προσεκτικά, συντονιζόμαστε με τους συμμάχους μας και δεν προχωράμε μόνοι μας. Με αυτόν τον τρόπο, είμαστε πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος υποστηρικτής της Ουκρανίας μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Γερμανία ενέκρινε για την Ουκρανία ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 700 εκατομμυρίων ευρώ (769 εκατομμύρια δολάρια) που περιελάμβανε εξοπλισμό αεράμυνας, οχήματα μάχης πεζικού, κύρια άρματα μάχης και πυρομαχικά πυροβολικού.
Το νέο πακέτο περιέχει δύο αμερικανικής κατασκευής αλλά γερμανικής ιδιοκτησίας εκτοξευτές αεράμυνας Patriot, 40 ακόμη οχήματα μάχης πεζικού Marder, επιπλέον 25 κύρια άρματα μάχης Leopard 1A5, πέντε άρματα μάχης ανάκτησης και 20.000 φυσίγγια πυροβολικού.
Ένα «εκτεταμένο πακέτο» δυνατοτήτων κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και drones πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR) Luna έχουν επίσης συμπεριληφθεί, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Άμυνας.
Σχετικά με την απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύσουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία, ο Scholz ανέφερε ότι η Γερμανία δεν χρειάζεται να σχολιάσει τις κυρίαρχες αποφάσεις άλλων κρατών και τόνισε τη σημασία μιας σύμβασης που απαγορεύει αυτού του είδους τα πυρομαχικά.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «έλαβε μια απόφαση που δεν είναι δική μας, αλλά που έχει πάρει με όρους κυριαρχίας».
Παράλληλα, ο Σολτς υπογράμμισε: «Θέλω όμως να ξαναπώ: Για μένα αυτή η σύμβαση έχει μεγάλη σημασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης