Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian: Οι ΗΠΑ θα γλιτώσουν την ύφεση αν η Fed δεν αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια

El-Erian: Οι ΗΠΑ θα γλιτώσουν την ύφεση αν η Fed δεν αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια
Τί υποστηρίζει για την αμερικανική οικονομία ο El-Erian
Σχετικά Άρθρα
Η αμερικανική οικονομία δεν αναμένεται να «βυθιστεί» φέτος σε ύφεση, εκτός αν η Federal Reserve (Fed) προχωρήσει σε υπερβολική σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, υποστήριξε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Μοχάμεντ Ελ-Εριάν.
«Θα φτάσουμε εκεί αν υπάρξει ακόμα ένα λάθος πολιτικής. Αλλά η ίδια η οικονομία είναι ισχυρή και εύρωστη. Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας θα πρέπει να κάνουν μία ακόμα αύξηση επιτοκίων και μετά να σταματήσουν», τόνισε, ενώ συνέχισε λέγοντας πως σε περίπτωση που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα προσπαθήσει να φτάσει στον στόχο της για πληθωρισμό 2% πολύ γρήγορα, κινδυνεύει να συρρικνωθεί η ζήτηση.
Επίσης, υπογράμμισε πως η θεωρία ότι η οικονομία των ΗΠΑ ενδέχεται να επιβραδυνθεί ακριβώς όσο χρειάζεται για να αποφύγει μια ύφεση είναι τόσο ισχυρή που δεν έχει νόημα να την αμφισβητήσουμε, συμπληρώνοντας ότι το εν λόγω αφήγημα δημιουργεί δυναμική.
«Ό,τι έχουμε δει μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα – τον δείκτη τιμών καταναλωτή, τον δείκτη τιμών παραγωγού, οι τράπεζες – ευθυγραμμίζονται όλα με το αφήγημα της ομαλής προσγείωσης» είπε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του Bloomberg, ενώ σημείωσε πως η οικονομία βρίσκεται «σίγουρα σε ένα καλό σημείο όσον αφορά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης