Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Biden «διέγραψε» φοιτητικά δάνεια 39 δισ. δολ.

ΗΠΑ: Ο Biden «διέγραψε» φοιτητικά δάνεια 39 δισ. δολ.
Η Διεύθυνση Παιδείας θα ενημερώσει τις επόμενες ημέρες τους δικαιούχους δανειολήπτες
Η κυβέρνηση Biden ανακοίνωσε την Παρασκευή 14 Iουλίου ότι θα «διαγράψει» φοιτητικό χρέος 39 δισ. δολάρια για 804.000 δανειολήπτες.
Όπως μεταδίδει το CNBC, η ελάφρυνση είναι αποτέλεσμα διορθώσεων στα σχέδια αποπληρωμής του συστήματος φοιτητικών δανείων, το οποίο προσαρμόζει τις δόσεις με βάση το εισόδημα του δανειολήπτη.
Σύμφωνα με αυτά τα σχέδια αποπληρωμής, το εναπομείναν χρέος των δανειοληπτών μπορεί να διαγραφεί από την κυβέρνηση, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει πληρωμές για 20 χρόνια ή 25 χρόνια και ανάλογα με το πότε δανείστηκαν και τον τύπο του δανείου και του σχεδίου τους.
Στο παρελθόν, σύμφωνα με την κυβέρνηση Biden, δεν λήφθηκαν υπόψη πληρωμές που θα έπρεπε να είχαν φέρει έναν δανειολήπτη πιο κοντά στη συγχώρεση του χρέους του.
Για να καταστήσει τους δανειολήπτες επιλέξιμους για συγχώρεση, η κυβέρνηση Biden έλαβε υπόψη πληρωμές για δανειολήπτες που είχαν σταματήσει την εξυπηρέτηση του δανείου τους σε κάποιες περιόδους χάριτος και εκείνους που είχαν κάνει μερικές ή καθυστερημένες πληρωμές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης