Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Υπ.Εξ. Ρωσίας): Καμία αυταπάτη για τις νατοϊκές δεσμεύσεις της Τουρκίας - Θα προσαρμόσουμε τις αποφάσεις μας

Zakharova (Υπ.Εξ. Ρωσίας): Καμία αυταπάτη για τις νατοϊκές δεσμεύσεις της Τουρκίας - Θα προσαρμόσουμε τις αποφάσεις μας
Η αφοσίωση της Τουρκίας στις νατοϊκές της δεσμεύσεις θα επηρεάσει ανάλογα και τις αποφάσεις της Ρωσικής ηγεσίας, υποστήριξε με νόημα η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών
Η Μόσχα δεν έχει αυταπάτες ότι η Άγκυρα μπορεί να απομακρυνθεί από τις υποχρεώσεις της της εντός του ΝΑΤΟ σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στη συμμαχία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24.
«Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ψηφίζει, λαμβάνει αποφάσεις, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ατζέντα του ΝΑΤΟ. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό, γι' αυτό σας προτρέπω να το θυμάστε αυτό. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία έχει επίσης υποδομές ΝΑΤΟ στο έδαφός της. Επομένως, δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες ότι η Τουρκία με κάποιο τρόπο αποχωρεί από τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ», είπε.
Σύμφωνα με τη Ρωσίδα εκπρόσωπο, η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ αλλάζει την ισορροπία δυνάμεων στην ευρωπαϊκή περιοχή και δημιουργεί απειλές τόσο για την ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας όσο και «την ασφάλεια γενικότερα, δεδομένης της καταστροφικής δύναμης που έχει το ΝΑΤΟ».
«Αυτό, φυσικά, θα επηρεάσει, όπως έχει πει επανειλημμένα η ρωσική ηγεσία, την λήψη των κατάλληλων αποφάσεων», πρόσθεσε η Ζαχάροβα.
Υπενθυμίζεται ότι Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν προσωπική συνάντηση παρόντος του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο Βίλνιους τη Δευτέρα.
Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης συμφώνησαν ότι η Τουρκία θα ξεκινήσει τη διαδικασία επικύρωσης της αίτησης της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης