Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ αγοράζουν εκατοντάδες παροπλισμένους πυραύλους αεράμυνας MIM-23 Hawk από την Ταϊβάν για παράδοση στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ αγοράζουν εκατοντάδες παροπλισμένους πυραύλους αεράμυνας MIM-23 Hawk από την Ταϊβάν για παράδοση στην Ουκρανία
Στις 9 Ιουνίου, οι αρχές των ΗΠΑ αποφάσισαν να παράσχουν στην Ουκρανία ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα περιλαμβάνει συστήματα αεράμυνας και πυρομαχικά

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αγοράσουν παροπλισμένα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα μεσαίου βεληνεκούς MIM-23 Hawk Φάσης ΙΙΙ και εκατοντάδες πυραύλους από την Ταϊβάν για παράδοση στην Ουκρανία. Αυτό ανέφερε την Παρασκευή, επικαλούμενη πηγές, η ταϊβανέζικη πύλη πληροφοριών Zhongshi xinwenwang .
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η συμφωνία επετεύχθη το 2022.
Ο στρατός της Ταϊβάν απέσυρε το σύστημα αεράμυνας φάσης III MIM-23 Hawk τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.
Η
 Ταϊβάν ήταν οπλισμένη με 4 μεραρχίες και 18 μπαταρίες με συστήματα αεράμυνας MIM-23 Hawk, καθώς και αρκετές εκατοντάδες πυραύλους για αυτές.
Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν δεν επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες, λέγοντας ότι η χρήση παροπλισμένων όπλων ρυθμίζεται από ξεχωριστές νομικές πράξεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις επιτρέπουν την μεταπώλησή τους.
Τα συστήματα αεράμυνας MIM-23 Hawk βρίσκονται σε υπηρεσία στην Ταϊβάν από τη δεκαετία του 1960. Μπορούν να χτυπήσουν στόχους σε υψόμετρο έως 20 χιλιάδες μέτρα σε απόσταση έως και 50 km. Σύμφωνα με την πύλη, από το 1965 έως το 2017, τα συστήματα αεράμυνας MIM-23 Hawk των ενόπλων δυνάμεων της Ταϊβάν συμμετείχαν σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά τουλάχιστον 41 φορές.
Συνολικά εκτοξεύτηκαν 324 πύραυλοι, εκ των οποίων οι 293 έπληξαν με επιτυχία στόχους.
Έτσι, η αποτελεσματικότητά τους ήταν περίπου 90,4%.
Στις 9 Ιουνίου, οι αρχές των ΗΠΑ αποφάσισαν να παράσχουν στην Ουκρανία ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα περιλαμβάνει συστήματα αεράμυνας και πυρομαχικά. Μιλάμε, συγκεκριμένα, για το σύστημα αεράμυνας MIM-23 Hawk, βλήματα πυροβολικού διαμετρήματος 105 mm και 203 mm, drones Puma, πυραυλικά συστήματα με σύστημα καθοδήγησης λέιζερ. Επιπλέον, η αμερικανική πλευρά είναι έτοιμη να βοηθήσει τον ουκρανικό στρατό στην προετοιμασία και συντήρηση του εξοπλισμού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης